onsdag 19 februari 2014

Rosor är allround!

Igår hyllade jag vårblomman framför alla andra TULPANEN, idag vill jag slå ett slag för ROSOR i alla dess former. 
Jag är lika omåttligt förtjust i rosor!  
Fyller min trädgård med dem allt eftersom åren går, byter ut när någon inte klarat vintern, hittar nya som fullkomligt slår mig i backen med sin skönhet och hoppas att just den skall gå hemma hos mig om jag pysslar lite extra med den.....

MEN, höst vinter och vår, då är det snittrosor som kommer hem ganska ofta. Jag unnar mig gärna en fredagsbukett likväl som vissa unnar sig en fredagsfika, en fredagsvinare eller fredagsmys.....(hm, klart att jag gärna tar både en fika och en "flarra" vin till helgen) men en fredagsbukett rosor är sååååå enkel lyx och relativt billig om man handlar den på matvaruaffären. 

Nu senast blev det rosor i rosa/vitt eftersom jag skulle använda dem till ett bakverk som mannen skulle ha med sig till fredagsfikat före helgen!Det var ju Alla Hjärtans dag och vi hade ju förlovningsdag så jag gjorde en romantisk kaka med.....rosor på! 
 En "Rosecake"! 
Tvätta, tvätta, tvätta med ljummet vatten sen torka torka torka för att sen kunna lägga blommorna på kakan som dekoration. Den blev populär! =O) Kul! 

Naturligtvis blev det några över och de hamnar ju såklart någonstans i huset....

 ....och när de blommat över eller börjar "nicka" så hamnar de på tork och sen får de pryda hemmet ytterligare tills jag tröttnat helt......, här nedan bredvid min Sjungande Ängel som jag gjorde på en kurs för många år sedan då vi skulle skapa fritt av en diskborste... =O)
Ha nu en härlig Onsdag...eller om du vill "Lill Lördag"! 
Tjingeling! 


tisdag 18 februari 2014

Vårblommor!

Tänk va underbart det är när advent kommer med sina hyacinter, julrosor, julstjärnor och diverse olika ris och kvistar......MEN ännu mer underbart är det väl när tulpanerna kommer strax efter jul. 
Jag fullkomligt FROSSAR i Tulpaner. Älskar dessa krispigt fräscha vårluktande superblommor.....att ställa på både fönsterkarm och på köksbordet..., fast här nedan ser jag ju hur förskräckligt oputsade mina "vårförnster" är.....äh, det får allt vänta lite till! Om solen börjar skina så är det jag och Elsa (hunden)  som behöver den mer  än ett oputsat förnster....!
 Vackra är de om man går riktigt nära oxå!  Men vilka blommor är inte det så säj....
 Vitt och rött...., lika vackert som det är att använda vitt och rödrutigt tyg i inredning, passar både jul och mitt i sommaren... =O)
Korta inlägg nu eftersom jag jobbar hårt med att få klar min nya hemsida med webshop så snabbt som möjligt!  Mycket varor skall fotas, behandlas och läggas ut men den som väntar på något gott..... =O)
Förresten....adressen kommer att bli som tidigare www.malargarden.net (just nu parkerad och jättetråkig) och jag kommer att meddela STOOOORT både här och på FB när det stora SLÄPPET blir! =O)
Ha en fortsatt fin tisdag i solen! 
Tjingeling!

måndag 17 februari 2014

Syfestival!

Besökte Syfestivalen i Älvsjö i fredags. Massor av inspiration och massor av garner, tyger och smyckespärlor. Jag bara intresserad av det förstnämda.....eller..., ja visst tittar jag på det andra också och hittade några härligt fina band från Korps....men, det var ju ändå för allt med stickning som jag åkte ner! 

Tidigt på plats då tåget rullade in på Centralen redan vid 08.45 så jag kunde ta det riktigt lugnt och kika runt på nyinvigda Centralstationen en stund. 
På pendeltåget ut till Älvsjö tyckte jag att det var ovanligt mycket damer och såklart skulle dessa kliva av på samma station som mig och pärlbandet av kvinnor, damer, tanter, gummor och allt vad vi kallas gick i en strid ström från pendelstationen ner till entrén vid mässan. =O)

Antalet män i församlingen var nog en mikropromille jämfört med kvinnor! 

Mycket fint hittade jag och mycket fint tittade jag bara på...., tiden gick snabbt och lika snabbt ökade besöksantalet på så till vissa montrar var det minst sagt svårt att ta sig fram. Allrahelst när kompisen Agda väntar på väninnnan Greta som skall gå igenom varendaste garnhärva för att känna så att de verkligen väger 1 hg innan hon tillslut väljer den som väger tygnst....., båda med sina rullatorer parkerade bredvid sig och därmed spärrar av för alla oss andra att över huvud taget komma åt någon i närheten av dem själva. 
Likaså fick man med jämna mellanrum ta ett snabbt kliv åt sidan då vissa "militanta stickmadammer" satt blicken på en monter längre fram och skyr inga medel för att ta sig till den så fort som möjligt...., allt går ju lättare när man har en stridsvagn av senaste modell med shoppingväska fram... ;O)

Eller så var det småbarns mammor med senaste modell av barnvagn som stoppade upp eller blockerade vägen till montrarna....snarare då till scrapbooking och smyckes montrarna så där blev jag inte sååååå drabbad. Dessa fullfjädrade supermammor som med sin simultanförmåga skall kolla både nyaste stämplarna för scrappbok jobbet eller de vackraste pärlorna till sitt femtielfte armband och konsultera väninnan med barnvagnen brevid, samtidigt som de skall hålla koll på bebin eller ettåringen i vagnen som har tröttnat och vill ha mat eller behöver få sin napp en liten stund för att det överhuvud taget skall gå att höra något på en radie av hundra meter....... ;O)

Sen var det då alla vi andra kvinns där emellan, vi som verkligen vill leta efter just det där speciella garnet vi sett i vårt inre....som skulle bli sååååå fint som mönstergarn till nästa arbete...eller känna på det där speciella bandet som finns just däääär borta eller titta med fingrarna på DEN fina strasspärlan och kanske köpa några i en påse..........=O)

Tja, skämt och sido...., ni ser att vi alla drog vårt strå till stacken för att det skulle bli en både rolig och trång mässa.

Så många bilder blev det faktiskt inte då jag hade fullt upp med att hitta MINA skatter och min inspiration...., glömde faktistk helt bort att ta bilder i början av dagen....men, när jag såg dessa vackra vadmalskuddar kunde jag inte låta bli.....



Ja..., så nu är det bara att hålla stickorna glödande och jobba på. Strumpor och vantar väntar på att bli stickade.....men först lite träning för resten av kroppen på en spinningcykel några timmar. 
Tjingeling!

söndag 16 februari 2014

Nya fåtöljer!

Så underbart det är när man väl tar beslutet att unna sig något nytt....! 

Spelar ingen roll om det är en ny jacka, en ny köksapparat, en ny bil, ny växt i trädgården, ett nytt fynd från tatillvarabutiken....eller som vi: Nya fåtöljer i vardagsrummet!

Whiiiiiii! 

...så kändes det i magen när vi, strax före jul, drog iväg med hela familjen och stoooora kåpasläpvagen till det stora blå varuhuset som nyligen öppnat i Borlänge (IKEA....för er som ännu inte varit där). 
Sonen skulle få ny madrass till sängen..., en resårmadrass istället för den väl nedlegade skummadrassen som han sovit "way to long"...på. 

Jag var så fruktansvärt trött på våra berömda, begagnade, en-gång-av-mig-nymålade Poäng-fåtöljer från IKEA så jag hoppades att de skulle braka sönder alldeles när man satte sig i dem....bara för att jag skulle kunna slänga dem på majbrasan till sista april....
Nu gjorde ingen det, som tur var, för det hade ju kunnat sluta illa men....ni förstår säkert HUR trött jag var på dem. Har ni kännt så någon gång?

Dagen vi åkte kunde ju inte bli bättre för att få lite julstämning då det snöade ymningt och vägen blev snabbt moddig. Tur att man har en van chaufför...eller två i familjen, vana att köra med stoooor släpvagn. 
Hur som helst så shoppade vi loss på IKEA och fyllde hela släpvagnen hem...., ja jag skulle ju inte bara ha madrass och fåtöljer..., nej faktiskt så fick ytterligare en fåtölj följa hem, en svart Storsele....
som skulle stå uppe i stugan..... (ett inlägg om denna en annan gång...) 
Sen såklart "massor" av julklappar.... =O) men för mig var så klart de nya fåtöljerna STRANDMON den STÖRSTA julklappen!  Whiiiii! 
så här blev det när de kommit på plats i vardagsrummet! 


Aaa, jag vet vad ni tänker....VITA fåtöljer!!!!!  Hur nyttigt är det! Men det vart så bra så och vi sitter på gråa fårskinn. Herregud, det finns de som bara lever för att tillverka fåtöljer..... =O/
Närå, klart att vi måste vara lite försiktiga och gissa vem som gjorde första märket.....jo husmor i huset! =O( 
Men, jag lägger en kudde där så syns inte märket alls! ;O)
Ha nu en underbar Lördag! 
Tjingeling!

lördag 15 februari 2014

Kaminvärme

Kaminvärme! 
Finns det något underbarare.....
en kulen februaridag, när allt är bara grått, grått, grått eller vitt, vitt, vitt, nollgradigt, fuktigt, rått eller sträng kyla, blåfrusen, isbitar till tår....
Att då få göra sig en brasa i kaminen, en kopp kaffe med mjölk eller varm choklad...mmmmm! 
Sköööönt! 


Vi har sån tur, som ju många på landet har, att vi har egen skog att hämta all vår ved ur! 
För 25 år sedan tyckte jag att det var dööööööden tråkigt att hålla på med VED!  men...med åren så har denna känsla förändrats och sedan vi själva byggde och installerade flertalet vedeldade värmekällor i vårt hus så uppskattar jag verkligen att stå vid vedklyven en härlig vårdag. Jag känner och vet att jag gör nytta för både kropp/själ och "penningpungen" =O)
Ved är vakert, riktigt vackert! 
Förutom kaminen i vardagsrummet har vi både vedspis och öppenspis i köket så har vi även en gammal fin kamin uppe i sovrummet...., härligt!


Vad gör du med din ved? Somliga använder ved i sin inredning...., jag med såklart! 
Här är vår vedförvaring i vardagsrummet....., en gammal tvättkorg som blivit vit och ställd på högkant! =O)
Ha nu en härlig Lördag alla därute! 
Tjingeling!

fredag 14 februari 2014

Alla Hjärtans dag!

Heeeeeeeej! 

En hjärtligt god Alla Hjärtans dag på er alla! 

Här hos oss har vi förlovningsdag idag....jag och mannen! 
Ojojoj...man ska inte räkna åren längre, det blir så många.....
Fast å andra sidan kanske vi skall vara MYCKET stolta över alla dessa år...eller hur? 
 14 februari 1990, 24 år....japp, bra jobbat!  
Det var då det hände en ymnigt snöande dag, av flingor stora som dasslock och som innehöll 75 % vatten men ändå var snö...,  i Gaschurn i Österrike. 
Hade tillbringat en hel dag i pisten med en skidlärare som skulle lära den, för oss nya, Telemarksstilen. 
Lära sig telemark i 45 cm nysnö....INTE lätt! 
Genomblöta som dränkta katter satt vi i kabinen ner till vår "Pension" och bara längtade till våra dunbolster och en varm dusch. 
Då...efter den varma duschen sprättade vi champagnen och delade ringar. Nu återigen varma och goa och ooooootroligt kära! =O)

....men nu är det vardag och JAG drar till Stockholm på Syfestival! 
Kanske om jag har tur så har han fixat en god middag som väntar oss alla när jag kommer hem frammåt kvällen.... =O) (kanske en liten hint om han läser bloggen, hi hi hi)

Skall nog ändå unna mig en riktigt goooood fika någonstans i Sthlm efter mässan! 

Varför åker jag till Sthlm på syfestival....? 
JO, jag har ju helt snöat in på att sticka tvåändsstickning, plus att jag ju säljer hantverk i min butik...förutom allt det andra...., så lite inspiration till både butik och sommarens aktiviteter hoppas jag hitta. 
Tvåändsstickning är sååååå kul! 
Att lära sig detta gamla hantverk som har nyttjats av vallkullorna när de vallade kor,  mor i huset stickade när hon kunde sätta sig och få en en lugn stund, döttrarna lärde sig tidigt och stickade säkert till sin brudkista....aldrig gick/satt de sysslolösa!  Stickningen hängde med överrallt så att alla i familjen kunde få varma vantar, strumpor och en massa annat till den kalla vintern. 
Så vackert hantverk och så varmt och slitstarkt!


Ja, jag har gått kurs nu i ett års tid och lärt mig massor...., denna vanten här ovan gjorde jag faktiskt eget mönster till. Jättekul!
har blivit både vantar till mig och dottern, plus ytterligare vantar är på G samt "raggisar till oss båda" sen såklart småstrumpor till mindre, gulligare bybyfötter. Dessa går ju så fort att sticka! =O)
Herrarna får vänta lite till, det skall ju va så stort då! 

Men som sagt!  Bilder från en inspirerande mässa
Ha nu en jättemysigt Alla Hjärtans Dag! 
Tjingeling!

torsdag 13 februari 2014

Möbler och detaljer!

Som ni sett i fredags så ber jag min man och son att snickra en möbel om vi behöver en! 
Så var det lite tidigare också....., lite tidigare...typ ett år sedan! 
Jag ville byta vardagsrumsbord. Hade ett gammalt vitt...., jättefint men nu ville jag ha ett som var betydligt lägre.....

(Oj! hittade en bild från 2008 när vi invigde vårt DÅ nya vardagsrum...)

Som sagt lite för högt i min smak nu mer....och jag ritade såklart upp en ritning, bad sonen som fick hjälp av sin flickvänn med extra händer och tänk och vips....! 
Så blev det ett nytt vardagsrumsbord! =O)
Dock så tvistar vi fortfarande efter ett år om bordet skall vara vitt (sonens val) eller natruellt (mitt val). troligten vinner sonen eftersom ovandelen redan har tagit lite stryk med små fläckar och dyl..., som blir av flitigt användande! =O)...men inte än! 
En liten detalj...
Eftersom vi gjorde ett lägre bord och ändå vill ha stora ljus på så fällde jag ned en stor ljusvas en bit i bordet. Så går vår fyrbenta prinsessa säker även för ljuset....., både nos och långa pälsiga öron kan lätt hamna för nära om man är lite nyfiken, som vår Elsa är! 
Ha en härlig torsdag!

lördag 8 februari 2014

Kul att leka med foto!

Tja...
när man håller på med bilder är det roligt att leka lite och förvandla dem i olika stilar....

Här kommer några som jag gjort i lite mer Jeanné d Arc stil....(för er som inte vet vem/vad Jeanné d Arc konceptet är så kika här) Väldigt vita, nästan lite kalla och bleka bilder....

Kan vara otroligt fint emellanåt tycker jag, dock i lagom mängd! 

Meeeen.....här kommer Målargårdens Vardagsrum i Jeanné d Arc style! =O)




hm...., aaaa jorå! Jätteroligt att se sitt hem med lite ny stil! =O)

mer i morgon! 
Trevlig Onsdag på er alla!

fredag 7 februari 2014

Vintervitt....eller gråvitt.....eller färg!

DET är frågan! 

Dags för lite inredning på bloggen eller hur? 

Julen är undanstökat sedan någon vecka tillbaka och då vill jag pynta med färska snittblommor...., bort med allt det röda och in med det vita eller ännu hellre lite rosa... =O). Snittblommor, DET är en lyx jag gärna unnar mig...., allra helst på fredagar när matbutiken får in nytt och fräscht! 
Synd bara att de allt för ofta tar hem samma, samma, samma....även om det är jätte vackra rosor och nu även tulpaner men allt för sällan vita liljor eller andra långa ståtliga snittblommor. 

Nu är det jättelänge sedan jag gjort något inlägg om hemmet men....varken tid eller lust har funnits. 
Hejsan hoppsan, nu kom den åter så nu blir det några inredningsinlägg framöver. 
Lite har säkert hänt sen sist..., ialla fall i vardagsrummet! =O)

Kanske ser det likadant ut tycker någon men då måste jag protestera.....! 
Vi har nämligen fått en tv-möbel........, äääääntligen!  Ritningen har legat färdig sååååå länge och när väl far och son går ut i snickeriet så blir den klar i ett nafs, eller...eh..nja under en dag iallafall! Mitt jobb är ju som bekant att måla så när de gjort sitt drog jag fram pensel och färg med racingfart!

Eftersom vi har så stor booster till vårt hemmabiosystem så fanns ingen färdig möbel som passade och då ritar jag såklart en som sen far och son får förverkliga.....=O) 
Mitt favoritprogram är på tvbilden också, En plats på landet/En plats i solen, borta eller hemma!  Fler som gillar detta program? =O)
Åhhh, så skönt  att äntligen få ordning på alla sladdar, högtalare, boostrar, DVD filmer etc.!

Fredag igen kära vänner och hej hopp va fort veckan går! Jag jobbar med företagets nya hemsida som jag skall släppa så rackarns fort jag är klar med den. Där kommer du att kunna se allt som Målargården sysslar med, läsa om mig och mitt företag, Den största NYHETEN med denna sidan är jag jag nu startar en webshop. Här kan du hitta produkterna med den lilla extra guldglansen! =O) Spännande? Lite till håller jag er på halster! 
Trevlig fredageftermiddag och kväll alla där ute i cyberrymden! 
Tjingeling!