fredag 27 november 2009

Pyntat för advent...


Hej hopp!

Långt blev det till nästa inlägg men och sysslolös har jag inte varit!!

Här har det adventspysslats, faktiskt redan till förra helgen då vi hade glögg och fikaträff hos oss. Jättetrevlig och mysigt var det och många vänner kom på besök och fick sig en kopp varm glögg med tillgugg, eller en kaffe med alla möjliga fikabröd. Vädret var ju likadant här som i resten av mellansverige, blött och tråkigt men när skymmningen faller så blir det så varmt och härligt ändå med alla tända ljus , adventsljusstakar och granar.

Sååååå himlans roligt att träffa er alla som var med!

Idag är det mera pyssel på gång....., bl.a bak... av de supergoda bullarna från Bagarstugan (Lisbeth) "Saffransbullar med vit choklad och pinjenötter" =O) Mmmmmmums! Japp, så här blidde bullarna!

Sen blir det lite måling....och vad får ni se när det är klart och så blir det en tur till skogen för mera lingon- och enris.

Matilda gjorde en superfin krans på sin skola igår när de hade adventspyssel, den sitter nu på hennes lillstugas dörr. Fin va? Titta vad hon mer kom hem med, som hon pysslat ihop under dagen.......en liten "pilurig" ängel från min lilla Älva, som förresten döpt om sin blogg till Tildas_liv_och_leverne.

Här kommer lite mer bilder från en adventspyntad Målargård.......Lite mörk bild blev det men jag har faktiskt ingen lust att alltid använda blixt, får liksom inte fram stämmningen då =O)Denna cd har redan gått några vara här hemma.... Nej fy, va tiden rinner i väg när man bloggar, nu måste jag ut i skogen innan det blir mörkt. Lite kaffe och en bulle får nog följa med.....=O) Tjingeling!

13 kommentarer:

Designe sa...

Åh va mysigt du gjort både med granris, äpplen och bakning! Bullarna såg väldans goda ut! :)
Ha en härlig adventshelg!..hoppas det singlar ner lite snöflingor snart! Kram :)

Designe sa...

Va lustigt! Var inne hos Jenny och såg att du skrivit där och tänkte att nu var det längesen jag var in här...skriver min kommentar och tänker att: Det skulle inte förvåna mig om du varit inne hos mig...mycket riktigt..den sista kommentaren var från dig! Ibland känner man på sig! :)

Karin Krut sa...

Aaah.. lilla pluppisen Jöback!! Ingen jul utan honom ;) Vad härligt det ser ut med allt granris och äpplen och för att inte tala om bullarna... mmm.. Här är det snarare vårväder än adventsväder. Håller det i sig har vi nog full vår i februari... det kanske inte skulle vara så dumt ;)
Skönt att ha dig tillbaka!
Kram Kram
Karin

Kamomilla sa...

Vad fint ni har det hemma i målargården! Mysig advet!
Kamomilla

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå där, oj va julfint du har hemma, så vaninnigt mysigt, och va fint det såg ut med ljusstaken i fönstret och den röda timmerväggen som syns genom rutan... ja den skivan har gått varm här i dag också! Mmmm har du bakat Lisbets bullar, sjukt goda!!! Du lyckades bra med dem ser jag, jag vill inte ens pröva, att baka bullar är inte mun starka sida: ) Många adventshälsningar fr mej til dej!

Ullis/Leva på landet sa...

Så fint du har gjort. Ser så mysigt ut hos dig. Tack för tipset på bullarna. Mellansonen har bakläxa på hemkunskapen så det ska jag tipsa honom om.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Kära Hem sa...

Vad fint du har gjort! Och Lisbets bullar har du också gjort - jag satt och funderade på det igår men jag är så himla dålig på att baka så det blev inget... Men jag brukar tipsa min dotter om Lisbets blogg så vi är ofta in och får massor av inspiration!Sen bakar Johanna och jag äter :)

Visst är det lite synd att det är så varmt och regnigt men det är som du säger - när det är mörkt tänker man inte så mycket på vädret utanför fönstret.

Ha det så bra!
/Anna

♥ Fyra årstider sa...

Jag älskar med den cd skivan. vad fint du har gjort.
Kram Lotta

Annika sa...

Så det är däe tomten förvarar sin luva..... jag har alltid undrat.....:) vad fint du har adventspysslat.... o goda bullar ser jag.... supersmarriga.... idag har det frusit till här o man gör snö i skidbacken för fullt.... vi får en släng av den om vädret ligger på rätt.... lite stämning ska det väl bli.... hoppas du får en skön vecka... Kram Annika

Maria & Amy sa...

Mmmm... så goda bullarna ser ut! Och så fint du har pyntat.
Tråkigt att jag inte kunde komma,det hade varit jättetrevligt. Men det kanske blir fler gånger;)
Kram, kram..

Sköna o Gröna Ting sa...

Hejsan i julstugan..., jag har en tävling hos mig som jag tror att du inte vill missa.
Kika in en sväng vettja!!!

Kramar til dig....
Marianne

Anonym sa...

Hej! Hej vad fint du pyntat. Bullarna såg supergoda ut. Ha en skön 2:a advent! //Sofia

Camillha sa...

Såg dina dalahästar och måste berätta att jag hittade en dalahäst som jag köpte när jag var lite och mormor och morfar bodde i Vikarbyn. Vi åkte ofta till Nusnäs och handlade eller bara tittade på tillverkningen. Någon gång när jag var tonåring köpte jag en "råhäst" som jag täljde på själv och den hittade jag i en låda i bon idag och tog fram den så den står framme bredvid kurkan med vita krokusar... ska ta kort på den imorgon och lägga in i min blogg! Tack för din inspiration i denna fina blogg!
Jag längtar tillbaka till Vikarbyn och ser fram emot att åka till Mora i sommar på Ovansiljans Quiltförenings utställning där mamma ska stå med sin quiltbutik.