onsdag 19 december 2012

Årets Julmarknad i bilder!

Här kommer äntligen årets julmarknad i bilder för alla er som inte hade möjliheten att besöka oss eller för alla er som vill återuppleva den mysiga stämningen som vi hade den där söndagen i slutet av november.

Kl. 11 öppnade vi och straxt strömmade folk till och sen byttes det av med besökare i en strid ström hela dagen tills strax efter 16.

Helt otroligt va många underbara människor som ville komma och besöka oss på Målargårdens Gammaldags Julmarknad. Bara glada miner och glittrande ögon. Sååååå härligt!

Vi har tagit fram ett eget Julkaffe och julte som vi tycker är helt underbart gott. Kaffet kunde besökarna smaka på marknaden.....Svisch sa det så var både te och kaffe slut..... =O(......MEN Torsdag 20 december kan du som vill köpa Målargårdens Julte komma till oss  då vi håller öppet i Växthuset kl. 16-19 på kvällen. Välkomna till oss då! Vi bjuder även på glögg vid elden! 
                         

 Ett urval av bilder där några av de duktiga hantverkarna kom med i detta inlägg. Fler bilder finns om du "Gillar" vår sida "Målargården" på Facebook och då får du även koll på vad/och när det händer något hos oss! 
Här nedan är det Margareta som sålde sina vackra skinn och lin arbeten.....

 Ingrid med sitt företag Design i Mora fanns på plats och sålde underbara produkter i textil, trä och tovat

 Hantverkarna själva passade på att kika runt innan marknaden öppnade....

 Snabbt kom kommersen i gång!


Många ville som sagt smaka vårt härliga Julkaffe som Frank bjöd på i bersån! 

 .......där du även kunde sitta ner på renfällen och bara njuta lite vid elden! 

Stina och syster Helen med dotter flyttade i år ut till vårt vackra växthus och gjorde detta ÄNNU vackrare med alla sina kransar! 
 Modellen på alla bilderna på väggen sålde själv sitt nykokta julgodis. Farmor Elsas ischoklad och choklad och pepparkakskola! Mycket populärt! 

Britta i Dalarna fanns vid sin gamla plats i ladan där vi nu möblerat upp en gammal "finkammare" med gamla möbler och bilder. Hennes produkter gjorde inte det hela sämre....nej det höjde verkligen stämningen i ladan! 
I bilden, på stolen, ovanpå den svarta kudden ser du också en av Lenas underbara pinntomtar som springer med stora steg! =O)
Kaminen är laddad med en etanoleld och stora värmeljus för lite mer stämning...., den är ju inte ansluten till någon skorsten men ngt slags eld ville vi ha! =O)....man kan värma händerna ovanpå rökröret i allafall! =O)
 Skymningen sänker sig och alla eldar, marshaller och lyktor kommer ännumer till sin rätt. 
Många var det som ville handla kolbulle av Lena och Lasse! Toppengoda kolbullar! De hade tom. internationella gäster som smakade och njöt! 
 Många pannor på gång samtidigt för att så många kunder skall få sin kolbulle så snabbt som möjligt! 
 Tja....detta var ett urval av bilder från vår underbart roliga Julmarknad på Målargården. Välkommen igen nästa år då vi kör den 24 november.....men innan dess kommer många evenemang att köras på Målargården under året som kommer. Häng med här på bloggen eller på FB så inte du missar något! 
Tjingeling! 

Inga kommentarer: