tisdag 30 september 2014

Något så manligt som att svetsa....

I helgen gick jag på svetskurs! Svetsa, svetsare, plåtslagare, plåtarbetare....
Inte många ord som sååå många förknippar med män i lortiga overaller med svarta händer...svetsande en traktorkran eller skopa eller något annat.
Men hej hallå....det var ju riktigt kul!
Kursen gick av stapeln hos JIGA Design i Stora Skedvi. Fyra nyfikna och ivriga tjejjer skulle ta sig an både svets, plasmaskärare och gasskärare.
Först fika då Gabriella och Jimmy berättade om företaget och deras vision. Mycket intressant! 
Sen.....whiiiii. ..sen var det vår tur! Oj va vi skar och svetsade. Inte speciellt proffsiga svetsfogar direkt men det höll ihop :0)
Hela dagen med uppehåll för underbar lunch och fika som Gabriella lagat.
Så jättehärlig inspiration fanns att hitta på deras gård där plåt och järn låg både här och där för att få den rätta patinan. Vi hämtade plåtburkar ute bland nässlorna bakom verkstan. Där låg de i väntan på att bli rostiga. :0)
Nöjda med våra alster åkte sedan dessa kvinnor till sina respektive hem med betydligt mer svets och skär erfarenhet än på morgonen. Kunskap om svetsning....nja...kanske en micromillimeter av Gabriella och Jimmys men "so what"... Det var ju faktiskt våra underbara kreationer vi mest av allt deltog för att få göra... :0) Såååå kul!

1 kommentar:

Skogslyckan sa...

Hej! Det var så länge sedan jag tittade in här. Har varit en värdelös bloggvän det sista året. Men som du säkert läst om på min blogg så miste jag min son Martin den 16 november förra året. Idag har jag för första gången startat en bloggutmaning inne hos mig och hoppas så klart du har lust att titta in. Kramar Pia