onsdag 14 januari 2009

Tävlingar i massor, keramik och skoter

Vilken härlig blandning i rubriken va!!!!!!

Jösses va mycket tävlingar det finns i bloggvärlden. Har länkat till en massa här brevid och hoppas natruligtvis att jag vinner hos någon av dem. Helt super fina bloggar bakom tävlingarna också, gå in och kolla får ni se!

Kom på att jag i ett svagt ögonblick lovade att visa vad vi gjorde på vår kurs i drejning som min mor fick i present. Det var alltså jag, min dotter, min brorsdotter och min mor som gick kursen.

Helhäftigt!

Att först få lära sig de rätta greppen med hjälp av läraren.......
för att sen jobba på egen hand.....
och när man kände sig lite våghalsigare göra helt själv och prova på lite andra saker..... som t ex. här dotterns kanna utan handtag eller...... min skål i form av ett hjärta som är kavlad och nedtryckt i en gipsform .....

Och hur blidde det då när grejorna var klara?
.......här en bild på våra grejor efter första bränningen.....
....och här efter några träffar med olika arbetsmoment som bottenfixning och glacering. Naturligtvis så blev mina saker vita!!!!!!

Superkul, så kul att både jag och min mor anmälde oss till kurs under våren.....och naturligtvis så missar jag första kurstillfället pga. kvällsmöte på jobbet. Grrrrrrrrrr!

Nu till något helt annat......

Under helgen hade vi, som vår son kallar det, årets underbaraste helg. Undrar varför han tycker det?

Vi var stugvärdar i Norra Garberg.....

Kan det vara för att man får åka skoter i flera timmar när man sladdar och drar nya längdskidspår, kan det vara för att det finns ingen tv eller dator där, kan det vara för att man ständigt gör något med syster, mamma eller pappa, eller hela familjen samtidigt ex. spelar kort, lagar mat, hämtar ved eller för att man somnar till elden som sprakar i öppna spisen, går ut på "huset" utan pannlampa för att månen lyser upp hela fäboden som det var på eftermiddagen. Hm, ......ja, kanske. Här några svartvita bilder från fäboden.

Tyvärr ingen snö i träden i år men väl rejält vindpinat och frostigt.

Ha en bra vecka! Kram på er alla och Tjingeling!

14 kommentarer:

MiA sa...

Vilka fina saker ni gjorde på keramiken! Impad av de snygga häll-piparna på kannan och mjökfatet... det är sååå svårt att få det bra tycker jag.

Kamomilla sa...

Jättefina alster! jag drömmer om en sån kurs nångång, men nu behöver valpen mig på kvällarna..

alidas sommaräng sa...

Visst är det kul med keramik ,har gått på keramik i flera år. Vilka fina saker ni gjort .Vilken härlig helg ni verkar ha haft kan vara skönt att vara i fäboden utan vare sig el eller vatten,och få lugnet som vi så väl behöver. Ha en bra helg Kramar Laila

Sarah James Larsson sa...

Underbara bilder - som vanligt. Turistrådet borde ge dig ett pris - man blir så sugen att besöka området där du bor när man får se/uppleva att du visar och berättar. Det verkar inte som om du behöver LÄRA dig drejning förresten - allting ser så himla proffsigt ut ju (och väldigt snyggt). Ha en trevlig helg. Hälsningar, Sarah

zinkbaljan sa...

Åhhh så kul att åka skoooter!!! Jätte fina svartvita bilder på fäboden!!!

Jag har provat att drejja....hm fick aldrig något bra grepp så lerklumpen for hit och dit. :)
Kraaaaaam

Lime sa...

Meeen du! Vilka keramiktingestar. Vadå gå på kurs? Ni behöver väl ingen kurs. Det ser ju proffsgjort ut:-) Vilken täckande jättefin glasyr.

Jag letar också efter en keramikkurs här hemma att gå men har inte hittat nå't ännu.

Förstår att ni hade det mysigt i helgen. Ser supernajs ut.

Hoppas att även er kommande helg blir skön!

Essemia sa...

Du milde vilka saker ni gjort. Är svårt att tro att det är amatörer som gjort detta fina!! Och er tur till fäboden såg inte fel ut. Hade varit kul med en sån tripp. Var vid en fäbod i somras och nog måste det ha varit ensamt där många gånger, de var inte mörkrädda flickorna.
Hoppas du har en bra helg.
Kram Elzie

Anonym sa...

Tycker dina bilder i bannern är helt underbara! Jag vill oxå lära mig att dreja! Men det kommer nog.. jag brukar se till att få gjort det jag vill, nån gång i alla fall. Ha en skön söndag!

Guldkant På Livet sa...

Vilka vackra vinterbilder... men gud vilken snygg keramik du har fått till, inte klokt, ser knappast ut som om du vore nybörjare, jättefint ju! Mari.

Ullis/Leva på landet sa...

Så vackra bilder från fäboden. Här finns det nästean ingen snö kvar alls. Dina keramik saker var ju helt underbara. Så duktig du är. Visst är det typiskt att roliga saker ska krocka med måstedaker.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Annika sa...

Skulle sååå gärna villa följa med på en sån kurs... ser o är underbart roligt.... har provat nån gång men aldrig på kurs.... Lycka till...Kram Annika

Isstjärnor i fönstret sa...

Vilka jättefina bilder! Har samma erfarenhet som du av att pojkarna älskar när vi åker iväg och och lever "vildmarksliv". Då umgås man som man aldrig gör annars.
//Agneta

Designe sa...

Men hallå!!!! Hur duktiga är ni egentligen? Såå himla snygga grejor som ni gjort som nybörjare! Helt otroligt! Kannan var ju super och den vidare, låga skålen oxå! Snyggt jobbat! Använde ni glansig vit glasyr eller? Jag har använt vit matt på mina alster och den täcker inte riktigt!
Fina bilder på de gamla huset oxå! Kram :)

Mamma Linda sa...

Jag kan inte annat än hålla med de andra, erat keramik ser jätteproffsigt. Har många gånger funderat på att gå en kurs själv, men det har ju aldrig blivit av.
Fina tävlingar su snappat upp också jag tar med dem till min sida.
Kram Linda