torsdag 1 januari 2009

Nytt år och nya utmaningar.....

Tävlingen är avgjord! Para pam pam pam paaaaaaaaaaaa=)

Segrande huset blev.........

Sonens husvagn med parabol!

Efter idogt läsande på bloggen vem som fått röster kunde han inatt innan kojjen konstatera att han ledde i antalet röster och när jag kontrollräknat, i hopp om fler röster till mig själv så kunde jag bara helt och hållet smärtsamt erkänna att det var han som gick hem med vinsten.

Vinsten som inom familjen blev att helt och hållet få bestämma en trerätters middag tillagad av oss andra tre.

Hedersomnämnande skall vår dotters hus ha......

...som inte vann i antalet röster men väl i rara ord och som sagt hedersomnämnande

Vem vann då av alla er goa besökare som röstat på våra hus.

Efter räkning så blev det med både röster på bloggen och på e-mail.....19 st lotter på husvagnen och segrade där gjorde Simmas_hus. Så det blir till att skicka paketet till Norge! Stort Grattis till dig Simma!

Helt otroligt....ni slog i och med tävlingsinlägget rekort i antalet kommentarer hos mig. DET tyckte jag var jätteroligt och jag skickar kramar till er allihop för era gulliga ord och ert deltagande. Jättekul var också att vi fått kommentarer från både italien, norge och schweitz. Jag har har helt plötsligt blivit en internationell blogg, hi,hi!

Japp, så blev det!

Nu vill jag bara visa hur vårt "Stora Blå", MasHavet, Siljan ser ut......har aldrig i mitt 40-taggiga liv sett nått liknande. Hade fruktansvärt svårt att börja åka, på gränsen till panikkänslor.....pga äcklig respekt för isen (tom. lite för mycket respekt tror jag). Men jag lyckades komma över det jobbiga, sen slappnade jag av och kunde njuta i flera timmar av att åka omkring på "svartisen". Hua!

Det var verkligen som sonen sa: Det strider mot min natur att kunna gå på vattnet. Det syns inte att det är is!Det var som om du lagt ikull en enormt stor spegel....För några år sedan hade jag förmånen att få lära känna några holländska gäster som mitt jobb hade på besök i ett arrangemang och de pratade om "svart is". NU vet jag vad det är!

Så otroligt vackert och mäktigt. Sånna enormt vackra formationer och skapelser naturen självt kan skapa, se bara här.....vita bubblor i flera lager med isspikar emellan! Bryggskägg.....eller?Med grillad hamburgare i hamnens slogbod efter åkturen så blev det nya årets första dag komplett. Året kan inte börja bättre!
För att ni inte skall tro att min blogg numera har blivit en "Friluftsblogg" så skickar jag bara med några bilder på min nyårsdukning som jag gjorde till middagen igår. Den gick i vitt och sliver med några små gröna inslag och jag blev ganska nöjd med den.

God Fortsättning på er alla!

Tjingeling!

12 kommentarer:

Essemia sa...

Grattis till vinnaren. Vad härligt med så långväga besök.
Det såg verkligen svart ut. Siljan brukar se mer inbjudande ut, men är det vinter så är det. Jag är också livrädd när jag ska åka på is. Usch, det gör så ont om man ramlar, ha ha.
Hoppas du får en fortsatt bra vecka.
Kram Elzie

Ullis/Leva på landet sa...

Så kul för sonen att han vann. Siljan är ju så vacker med sin is. Är ju inte så mycket för att åka skridskor, men det ska vara så kul att åka långfärdsskridskor säger alla så jagfår väl prova det någon gång.

God fortsättning!
Kram Ullis

Anonym sa...

Vad fina pepparkakshus ni gjort! Missade tyvärr tävlingen...men, men.. kanske du kommer med fler under 2009. Önskar dig ett riktigt gott nytt år! Bilderna på svartisen är hur häftiga som helst, så jag kanske kan föreställa mig hur det kändes i verkligheten.

Kamomilla sa...

Wow vilken upplevelse!!! Så vackert det är men jag skulle nog också tveka först...

Vilken fin dukning och jag älskar din lampa! :)
Gott Nytt År till dig min bloggvän!
Kamomilla

Prillig sa...

Oj, va vackert och stor slaget! det är rätt mäktigt med när naturen visar upp sina bästa sidor.

Britt

Annika sa...

Gratulerar viunnaren!!!!! o vd kul att ha så många besök.... o sonen får en eloge till för sin fina husvagn...... skulle nog inte ha orkat övervinna mig själv för att gå ut på den isen huuuuuuu...... har också respekt så jag skulle nog ha hållit mig på stranden..:-) men ni verkar ha haft en kanondag...... God Fortsättning o Kram... Annika

Eddan sa...

Grattis till sonen och grattis till tävlingsvinnaren (Heja Norge
;-)).

Vilka vackra vinterbilder. Själv skulle jag nog ha varit för skraj för att ge mig ut på den isen - jag är livrädd för isar och håller mig så långt därifrån jag bara kan.

God fortsättning på det nya året!

Kram från Anette

Sussi's dreamzone sa...

Vilken fin husvagn...den är ju riktigt avancerad.

jag förstår kännslan av panik när man är ute på isen. Jag var helt knäsvag första gången jag skulle åka skridskor på siljan.

God fortsättning!

Sussi

Mamma Linda sa...

Jösses vilken is den hade jag aldrig vågat mig ut på. Men så vackert, det är många fina bilder du bjuder på. Jag och min sambo jobbade på securitas när din sambo också jobbade där, fast inte på samma avdelning.
Grattis till sonen som vann tävlingen, verkligen tjusigt.
Kram Linda

Anonym sa...

Så otroligt vackert med is på Siljan - fast jag vet inte om jag vågat åka... :)

Guldkant På Livet sa...

Vilken fantastisk vacker dukning, så mysigt! Och vilka bilder fr isen, förstår att du var skeptisk, man ska ha respekt, många har druttat i hitintills i år men de har väl inte kollat tjockleken med borr heller, jag älskar att åka skridskor men som sagt, jag ska vara hundra innan jag ger mej ut! Mycket vackra vinterbilder du har tagit och roliga pepparkakshus dina barn hade gjort!Fiffig husvagn, kul. God fortsättning på året! Mari.

alidas sommaräng sa...

Jättekul ide med husvagnen och Jättegrattis till vinnaren.Tycker det är kul att åka skridskor med vetekatten om jag skulle våga mig ut på den isen! Har en väldig vattenskräck och respekt för isar. Ha det gott Kramar Laila