fredag 13 mars 2009

Målargårdsbullar

Mmmmmmmmmmmm, Målargårdsbullar. Det är "grejjer" det!

Det är bakdag i Målargården idag. Läääääääängesen vi har haft färskt fikabröd här hemma.

Jag vet en som blev jätteglad och utropade, - Åh, va härligt, då kan vi komma hem hit och fika sen efter skolan!.
Att kunna bjuda barnen och kompisarna på nybakta bullar när de kommer hem från skolan.......det är väl ändå ett privilegium så gott som något när man har en ledig dag. Att mötas av doften från nybakat bröd gör att alla människor mjuknar och slappnar av från vardagens stress och "måsten".........tror jag i allafall, vad tror ni. En form av "Vardagslycka"!

Undrar just hur länge de bullarna räcker............Nå ja, får väl slänga ihop en deg till då så att några av bullarna kan hamna i frysen också till härliga vårdagar framöver.
Här doftar ljuvligt just nu, hoppas ni kan föreställa er doften ända hem till er!
I morgon skall jag till Orsa och hämta hem mina alster från keramikkursen, sååååååå himlans spännande det skall bli att se grejorna efter glacering. Bilder vet jag att några av er har frågat efter tidigare och det kommer så småning om. Keramiker E-M i Målargården......hm, just ja.....kanske inte än på några år men jätteroligt har det varit och nu är det faktiskt så att det är "hantverk". Millimeterlika muggar och krukor är ju inte lika charmiga intalar jag mig själv....!!
Vill med detta önska er en riktigt trevlig helg och påminna om att tävlingen pågår till imorgon natt. kl. 00.00
Tjingeling!

12 kommentarer:

Kallholmen sa...

Underbart med nybakta bullar.
Det är "lyxliv" som min son sa om hans kusin som hade en mamma som var hemma med de fem barnen och tog sig tid att baka och göra god mat.
Hans egen företagarmamma bara slängde in en "Panis" i micron...
Ha en mysig helg.
Carolina

Designe sa...

Hej! Såklart jag är en prinsessa! *fniss*
Åh, vilken fin kopp med blomma och så smaskiga bullar! Det är ju jättehärligt att komma hem till doften av nybakta bullar! Hemtrevligt!
Ha en trevlig helg! Kram :)

essemia sa...

Vad goa dom bullarna såg ut. Jag kan känna doften av nybakat ända hit, hi, hi. Finns ingen bättre doft och ungdomarna brukar uppskatta det.
Håller fullkomligt med dig. Det ska synas att det är handgjort annars kan man lika väl gå och köpa något i affären.
Hoppas du får en skön helg.
Kram Elzie

Assishantverk sa...

Vad kul att du ville vara med i min utlottning av tofflor!
Assi

Levindas Värld sa...

Hej!

Va roligt att du vill vara med och tävla hos mig :)

Lyckat till!!!

Gårdsromantik sa...

Åh så ljuvligt!

Jag känner doften ända hit!

Har ännu inte bakat bullar i nya huset - nu blev jag riktigt inspirerad.

Kram Maud

Ullis/Leva på landet sa...

Det var väldigt längesedan det blev bullbak här. Blev lite sugen på att baka i helgen när jag såg dina härliga bullar. Hoppas att du visar lite av det du gjort på din kurs.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Guldkant På Livet sa...

Eva-Mari, jomen den kända duktiga keramikern har jag hört talas om: ) det kommer att vara skitfina saker, det är jag säker på!!

Så fint med vit krokus i den blåvita koppen och vilka bullar, jag kan nästa känna den ljuvliga doften fr ditt hemtrevliga kök... Trevlig helg! Mari.

MiA sa...

Gokväll!
Jovisst ska hantverk synas just vad det är, hantverk! Vad är vitsen med att göra något själv om det ser ut som man köpt dussinvara på Åhlens eller IKEA?? Gäller både keramikmuggar och kanelbullar :)

Önskar dej en mysig helg!
MiA

Katarina/Lantlyckan sa...

Ååh, vilka mumsiga bullar. Älskar också doften av nybakat. Det väcker även minnen från barndomen för mamma bakade mycket. Vad härligt att få bo i Dalarna, kommer själv därifrån från början och kommer alltid vara dalkulla i hjärtat. Skulle gärna ha en stuga däruppe att åka till och bara få andas ut och koppla av. Ha en bra kväll!
/Katarina

Annika sa...

Mmmmm det doftar häääääärligt.... blev riktigt sugen på att baka.... finns inget godare än hembakt.... ha en fortsatt trevlig helg... Kram Annika

Jenny sa...

Å vilken dröm! Jag har längtat så mycket efter kanelbullar! De såg helt ljuvliga ut! Har du något specialrecept som du kan tipsa om? :) KRAM!

Jenny-jennyshemochharmoni.blogg.se