fredag 17 juli 2009

Hemlighetsfullt!

Oj, vilken lååååång bloggpaus det blev!

Japp, men sen hade vi en väldans rolig, hedrande och samtidigt lite pirrig anledning också!!


Det var nämligen så här att mobilen ringde en dag på jobbet och i andra änden var det en kvinna, hon presenterade sig som Britta från Tidningen "Tove Hem och Trädgård som undrade om de kunde få komma hem till oss och göra ett repotage om vårt hem och vår trädgård!!!


-Oj, hoppsan, shit, öhh.....va kul, va jätteroligt, javisst går det bra hörde jag mig själv säga!

- Ja, men va roligt när kan vi komma?

- Hm!!, fredag om två veckor blev svaret!


Oj, tänkte jag efter avslutat samtal och tappade totalt fokus på jobbet! Konstigt!


Glad i hågen gick jag sen för att luncha med mannen och berättade för honom med sprudlande glädje vad som skulle ske.................!

Han förstod inte min iver och sprittande glädje......, jag såg hur färgen försvann från hans ansikte och blicken blev något mer fundersam än vad min var! Han såg hur de närmaste sommarkvällarna och helgerna försvann i en massa jobb....?

-Vadå, de behöver väl inte fota där vi inte har panel och lister heller, tyckte jag!

Hur som helst så efter en kvart av mognad hade nyheten lagt sig i mannens hjärna och han förstod det roliga i det hela.=) (alla är vi lite olika!)

Summan av kardemumman blev att vi bestämde oss för att iallafall göra klart i hallen så nu har vi haft några intensiva dygn med massor av innomhusarbete plus att jag naturligtvis ville rensa landet från mina ständigt återkommande "kära" (not) tistlar.


Nu var det så att fredagen som de skulle komma så bjöd Målargården med omnejd på ösregn så via mobilkontakt bestämdes ett nytt datum (och vi fick några dagar till på oss att fixa) till onsdag denna vecka. Puh! Skönt.

Denna dag bjöd vi iallafall på strålande sol från en klarblå himmel.

Jösses, va roligt det har varit!

Tänk att någon tycker att vårt hem är så fint så att det passar i en sån tidning! Verkligen hedrande och jättekul. Pirrigt blir det den dagen tidningen kommer i affärshyllan och detta kommer inte att bli förräns till våren när det är dags för sommarrepotage igen. Väl på plats ville de ha en rundvandring på gården (låter som vi bor på ett stort gods men det gör vi verkligen inte men det finns många uthus och gamla byggnader som hör till det gamla jordbruket).

Vi fick berätta historien om gården och sen var det dags för dem att börja fota......lite överallt. Plötsligt ser vi dem fota där VI inte alls hade tänkt oss några fotografier......., jag menar att man kanske inte är såååå himlans stolt över allt "rappel och skräp" som finns på en gammal bondgård.

Hur som helst så såg jag några fotovinklar som de jobbade från och jag har i efterhand fotat lite själv för att ha något att visa er......, sen tror nog jag att "proffsen" gör detta på lite annorlunda sätt än vi vanliga amatörer men en liten "hint" kanske ni kan få i allafall.
Riddarsporrar i trädgården


Kökslampa och soffa


Hallen



Fönstret i arbetsrummet




Mysplatsen vid kaminen i sovrummet

Samt den lilla möbelgruppen på altanen (möblerna kommer för övrigt från en otroligt vacker och fin Antik Loppis här i byn.....som jag själv skall göra ett "repotage" och inlägg från snart, verkligen värt ett besök).


Vad som sen kommer med återstår att se och jag skall såklart meddela här på bloggen när jag själv får reda på att repotaget kommer.


Vill i allafall med detta inlägg TACKA Britta och Rickard från Tove Hem och Trädgård för deras jätteroliga besök, hoppas ni fick fina bilder från en riktig "dalagård".

Matilda blev jätteinspirerad av Rickards arbete med foto samt hans kameror så min kamera gick varm den eftermiddagen, spår av detta syns säkert på hennes egen blogg
Älvorna_dansar så småning om.


Detta var alltså anledningen till vår låååånga bloggpaus och vår hemlighet!

Ha en fortsatt härlig sommar och semester!

Tjingeling!



15 kommentarer:

Designe sa...

Oj, det var verkligen hemlighetsfullt!...vi får inte veta nånting alltså?! :)
Ha en fortsatt bra sommar du med och lycka till i min utlottning! Kram :)

HANNA sa...

Gud va kul faster! Du får ta och säga till när tidningen kommer ut så ska jag lätt köpa den och visa för alla jag känner ;)

Muffinsmidja sa...

Hej!

Vad kul för er med reportaget.
Väntar med spänning till våren för att läsa om er, och titta såklart.

Kram Åsa.

♥ Fyra årstider sa...

Men vad kul med Toves..de har varit hos mig med..vad jag jobbade innan..jag hoppas det är värt det..bilderna kommer i höst.
Kram Lotta

Jennyshemochharmoni sa...

Å vad roligt! Stort GRATTIS! Jag är helt säker på att reportaget kommer bli underbart fint! Ha en riktigt skön vila nu :) KRAM!!

Anonym sa...

Så kul... tänk vilken knuff i rätt riktning för att få "ändan ur". Inget ont, hrmm, som inte har nåt gott med sig! Ska verkligen köpa tidningen i vår.
Dina egna bilder är så vackra, du har ett personligt, inspirerande, mycket levande hem.

Sommarkram från Eva-Mari

Huset vid ån sa...

Visst är det roligt med besök ifrån en tidning...Det kan vara ett sätt att få "lite gjort" hemma! Jag hade själv besök i mitt lilla växthus från aftonbladet igen....Alltid lika roligt! Ska hålla ögonen öppna....Kram Therese

Ullis/Leva på landet sa...

Men så jätte kul att få vara med om något sådant. Jätte fina bilder du har tagit. Du bor ju otroligt fint. Väntar med spänning på att tidningen kommer nästa vår. Du får tala om det så att man kan köpa tidningen och njuta.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Malmkakan sa...

Men va spännande!
Vilka vackra bilder du bjuder på.
Ska bli kul att läsa repotaget när det kommer.

Kram, Cecilia

Floralis sa...

Hej!
Vad roligt med inredningsreportage. När kommer det att publiceras tror du...? : ) Vill inte missa det numret.
Vi hade en lokaltidning hos oss i våras och jag känner så väl igen din mans reaktion. Så reagerade även min!
Och jisses vilket jobb man hade att putsa och lista.
Det var toppen i alla fall och äntligen kom även den lilla listen på plats i köket! : ))
Ha det gott!
/Anneli

Lime sa...

Jamen jisses va kul! Ska verkligen bli spännande att få se reportaget i tidningen.

By the way så turistade jag i Mora häromdagen :-) Vi besökte Zorn-gården. Intressant! Och Mora bjöd på en riktigt vacker sommardag så vi fick en härlig dag på lediga sidan :-)

alidas sommaräng sa...

Va kul att ni får vara med i en tidning och vad jättevackert ni har hemma.Ska absolut köpa tidningen, Ha en bra fortsatt sommar! Kramar Laila

Kamomilla sa...

Åh så kul! Det är ni värda! Så det gick med er som med oss också, att vädret satte stopp i hjulet... (när vårt hem skulle fotas blev det snöstorm... och sen sköt vintermörkret upp på repotaget med hela 4 månader)

Ska nog bli jätteroligt att se reportaget sen, men det tar ju tid då, förstår jag. Vårt kommer nog inte ut förän i höst eller vinter heller, eftersom det var snö i mars då de fotade...

Vad fint ni fixat och fina bilder du själv tagit! :)

Pia sa...

Hej!
Vad fint du har det i ditt hem.
Hoppas att du mår bra och har en skön semester.....
Jag håller på att måla lite loppisfynd, som blir fina med vit färg.
Jag älskar vitt, som du kanske redan vet.
Kul med din "hemlighet"
Kram
Pia

VIKTORIA sa...

Ser fram emot att läsa repotaget i Tove. Grattis! /Viktoria