lördag 9 januari 2010

Brrrrrrr, nu e de kallt!

Vad gör ni idag?Här upprepas aktiviteterna iform av att elda, elda och åter elda.
Hos oss var det 29,9 grader kallt vid 8 i morse så jag bylsade på mig för att ut och hämta ved sen fick jag bara lov att ta en promenad i kylan innan den försvinner.....=O). Det är faktiskt mysigt om du är rätt klädd...

Sen skall jag försöka att städa ut julen under dagen men mitt i det jag städar så vill jag ju naturligtvis ha lite kaffe med något gott till.


Vad gör jag då??

Jo naturligtis slänger jag ihop en kaka och gräddar i vedspisen. Back to basic....(förutom elvispen då =O)
Vänta på färdiggräddad kaka och eldar vidare.


Vissa i familjen har ingen som helst respekt för temperaturen....., men det är väl förståeligt när han har köpt sin första skoter som behöver en mekanisk genomgång för att gå som den skall.....

Riktigt varma kramar till alla där ute i vinterkylan.

Tjingeling.

5 kommentarer:

Nordingården sa...

En så där härlig braskamin som du har skulle nog många vilja ha dessa dagar... back to basic, jag som kämner mej "duktig" när jag lagar mat på vedspisen men du bakar, då är man inte nybörjare vill jag lova, skickligt! Hög mysfaktor att stå och dona vid vedspisen: ) ha en skön helg, trots kylöan, hälsn fr Jämtland.

Maria & Amy sa...

Sockerkakor gräddade i vedspis är det godaste som finns, det får gärna bli lite bränt på toppen. Ett gammalt minne från min farmor.
Vi har också vedspis men har fyllt den med täljsten för att hålla värmen längre. Kanske jag ska plocka ur dem och göra som du ;)
Kram Maria

Ullis/Leva på landet sa...

Här håller vi oss inne om vi kan. Eldar också i vedspisen och myser. Blev ju dock varmt inne mitt på dagen då solen sken så vackert. Hoppas att det blir lite varmare till veckan som de lovat.

Kram Ullis

Kamomilla sa...

Det har nog gått åt mer ved än vanligt i vinter...

Sköna o Gröna Ting sa...

Kikar in för att jag behöver inspiration.., idétorka men det kliar i fingrarna som attans!!!
Måndag, ny vecka och nya tag....
Hoppas din helg har varit lugn och skön.
Önskar dig en härlig start på veckan...
Skickar med en massa värmande kramar
Marianne