onsdag 20 januari 2010

Frostigt!

Nu blev det himlans lång paus innan nästa inlägg.

Har liksom svårt att hitta inspiration för att blogga.

Just nu känns det som om idéer och bloggpyssel, inredning och aktivitet i hemmet går på lågvarv....., känns mest som dygnet består av att jobba, äta, sova, jobba äta, sova....=O(

Är det ingen annan som känner så?

Sen att det är årets tråkigaste månad, då menar jag jä.....ligt lång tills lönen kommer ......, gör inte saken bättre.

Fönstren gapar tomma sen julblommorna åkt ut, lite för tidigt att köpa våriga blommor, pengarna lär man hålla i för att det skall räcka till det nödvändigaste......, som är ganska mycket med två tonåringar i familjen (två och två, snart är det så om några månader). Sen har det väl kanske inte varit läge för att handla blommor och frakta hem i 20 graders kyla som vi har haft i några veckor.

Nej, nog med pessimisten. Nu börjar det ljusna på eftermiddagarna och det känns jääääääääääätteskönt. Då kommer liksom pirret tillbaka i kroppen...., vårpirret menar jag!.

Även om vi än i några månader kommer att kunna njuta av underbar vinter och senare vårvinter, LJUSET kommer med längre dagar. Härligt!

Som ni ser så har jag bytt headern till några bilder som får representera vår närmaste framtid. Sol + snö = uteaktivitet i alla dess former, god massäck i solen, matlagning ute, skidor, alpint, lånfärdsskridskor..... Kort sagt - Familjen flyttar ut!. Blir nog faktiskt premiär på den alpina fronten till helgen för mig och dottern, äntligen. Skulle blivit mycket tidigare men, men. Det blir inte alltid som man tänker. Bättre sent än aldrig =O)

Ja, sen behöver ni väl inte överdriva och tro att vi plötsligt blivit någon slags "vinteruteliggare" på någotvis. Nej, det finns inget "mojjigare" än att få komma hem efter en hel utedag, sätta sig vid kaminen efter duschen, ta något gott att dricka eller laga riktigt god mat tillsammans INNE.
Men visst mår man bra när ljuset kommer tillbaka, solen skiner och den friska luften sprider friskhet i hela kroppen =O).

Just nu ser jag ju människor ,som utövar det jag nyss skrivit om, hela dagarna uppe på Grönklitt. De ser så friska och pigga ut, hurtiga och glada. Rödrosiga hjälmfotingar som precis susat nedför backen efter att ha kommit på hur man bromsar med ett par färgglada brädlappar på fötterna. Hem till stugan för varm choklad sen ut i backen igen och farten blir högre och högre. Föräldrarna ser på med skräckblandad stolthet och undrar hur de skall göra när ungen brakar ut i skogen för att testa "offpist" som de stora grabbarna.

Längdåkarna är tidiga på morgonen för att om möjligt hinna två pass på dagen, man jagar mil till något mycket större som väntar någon månad bort.

Allt det här för att sen när mörkret faller kunna tända en eld i kaminen och "mojja" ner sig i soffan med en god bok och något varmt...., eller värmande i koppen =O).

Ja, fattar ni att jag också vill ta fram mina "brädlappar" till helgen. Backarna är superfina, spåren är superfina och vädret är superfint. Allt är som upplagt för uteaktivitet.
Därför kan jag redan nu förbereda er på att det inte blir speciellt många och täta inlägg framöver. Dator är något jag prioriterar bort, kommer säkert att kika in till er andra när jag som hastigast sitter en liten stund på kvällen (för helt bloggstopp....NEJ!) men inte lägga massor av tid på egna inlägg.


Hoppas ni alla får en underbar och aktiv vinterperiod framför er så ses vi när vår inspirationen kommer tillbaka......såååååå Til We Meet Again!
Tjingeling!

8 kommentarer:

Lime sa...

Jamen, jag håller helt med. Just nu är jag också inne i en lågsäsong när det gäller blogginspiration. Visst gör jag något litet nedslag ibland och kollar förstås runt bland er andra men nu är det lite stiltje. Men jag tänkter att så måste det väl få vara. Rätt var det är har man massor med inspiration och lust igen. Nu ser vi ju ljuset i tunneln :-)

Ha dé så bra och på återseende!

Mamma Linda sa...

Visst ligger man lågt med det mesta känns det som. Men som sagt nu är det ljusare lite längre på dagarna och det gör så mycket. Och att det blivit lite mildare, har ju inte varit uteväder tycker jag. Men förra helgen kunde vi i alla fall gå ut hela familjen tillsammans och åka lite spark. Det var såååååå härligt :-)
Det är så fina bilder du lägger ut jämt, sen är det så kul att läsa ditt "året som gått".
Ha det bra
Linda

Kamomilla sa...

Vilken fin header! Jag har ingen större vårlängtan ännu, men vill ha lite mildare (-3--6) är okej. Jag gillare inte kallare än -10, reumatiker som jag är...

Men ljuset längtar jag efter och igår åkte jag första morgonen till jobbet utan långljus!! Härligt!

Sarah James Larsson sa...

Idag tog jag hem några tulpaner - och vet du vad...det var precis som en vitaminkick. Du får ta och slå in en liten bukett i jättemycket papper så att de klarar sig på vägen hem. Du kommer att bli glad för det. Jag lovar. Kram på dig.//Sarah

Monkan sa...

Även vi skåningar har det lite frostigt, fast inte så vackert som ni däruppe. Tempen 2-3 grader minus.Jag längtar också, bläddrar i trädgårdstidningar och drömmer om allt som komma skall.
Ha det skönt i skidspåret

Annika sa...

Förstår dig om du vill lägga din tid på uteliv nu när ljusare tider är på väg..... ni verkar ju ha det så mysigt på era turer... man blir riktigt avundsjuk.... men stora barn har inte samma intresse som mamma här hemma o ensam vill man ju inte dra iväg....:) grilla på o njut nu hela långa våren... vi hörs när snön tinat... Kram Annika

Ullis/Leva på landet sa...

Kul att höra från dig. Är likadant här. Läser mer än jag gör inlägg själv den stund som jag orkar sätt mig på kvällen.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Sköna o Gröna Ting sa...

Här kommer massutskicket jag lovade i mitt senaste inlägg..., TÄVLING pågång, vill du vara med????
Har du redan hunnit anmäla dig så önskar jag dig Lycka till i tävlingen:)

Ha en underbar måndagskväll och ta väl hand om dig!!!
Kramar i massor...
Marianne