fredag 28 maj 2010

Hej va tiden går!

Men fattar ni! Nu är vi inne på sista helgen i Maj.......
Fattar inte vart tiden tar vägen?

Har varit i Uppsala några dagar och där har lövträden "spruttit" ut i full skala. Häggen har nästan blommat över och syrenerna har slagit ut.
Då är det faktiskt skönt att komma hem, ja av flera anledningar så klart, men just för att här har inte allt slagit ut i full skala än. Lönnen blommar fortfarande, häggen har precis börjat blomma, syrenen är bara i knoppstadiet.......här hemma hinner jag kanske med att se och känna lite mer av våren när jag har några lediga dagar.

Det är jobbigt när det går för fort , vill såååååå gärna hinna njuta av allt det underbara, allt nytt som kommer. Nytt, fräscht och fyllt med livsglädje. En tid som för många är fruktansvärt jobbig men för ännu fler en tid om är helt makalöst underbar och vacker.

Tänk va glad jag är för att få bo i ett sådant vackert landskap som vårt är....
Ja, nu vet ju jag att de flesta, som bor någonstans....och det gör ju nästan alla..., tycker att just deras landskap är det vackraste och det förstår jag, för jag är ju likadan själv.
Sverige ÄR ett fantastiskt vackert land. Visst har vi våra surdegar till ställen vi med men det är bara en promille av så många vackra platser det finns i hela landet. Från bergen i norr till slätterna i söder, från skogslandskapen i väster till kustlandskapen i öster.........å, så har vi då det vackraste av dem alla...............DALARNA! =O)


Berg, sjöar, skogar, myrar, ängar, byar, kulturen, musiken, hantverket, folkdräkter, rötter, historia och inte minst traditionerna.


Japp, lite nostalgisk så här på fredagskvällen får man vara ibland. Det är lätt att längta hem när man varit borta några dagar......i alla fall för mig! Ja, jag är hemma kär men kan gärna åka iväg ibland bara för att se och upptäcka allt annat vackert både i Sverige och andra länder men Dalarna är ändå Dalarna och hemma.....=O).


Det är vår skyldighet att värna om vårt landskap och fortsätta alla traditioner, hantverk, musik och kultur som våra förfäder startat för oss, det är vi som måste sköta om våra sjöar, skogar,myrar och ängar. Hålla byarna levande, hålla betesmarker öppna så att inte sly tar överhanden och gömmer allt det vackra.


Tänk om fler vågat satsa på djurhållning, djur som både håller rent landskapet och ger trivsel, som håller oss med både mjölk, kött, skinn och päls/ull, djur som är en fröjd att titta på och ger ett lugn i själen för stressade nutidsmänniskor......som vi alla är.
Ja, lite fler "månskensbönder" eller bönder på heltid ser jag fram emot i vårt landskap.....!

Det här meddelandet har faktiskt tagit 2 dagar att göra så nu har vi kommit in på lördag.....Idag har jag och dottern varit till Leksands Medeltidsmarknad. En super mysig marknad för alla som ännu inte varit där......Väl värt ett besök. Lite blommor och lite "öl-korv" blev inhandlat där, sen blev det ett besök på Lantliv inne i Leksand där de hade rabatt på tyger så naturligtvis fick lite sånt följa med hem. Sen har jag äntligen hittat presenten som jag lovade mig själv tidigare i vår......, när jag märkte att jag haft fukt i garderoben......, mina arbetsbyxor hade krympt. Fattar ni.....!!! Inte jag! Nåväl, hittade en jättemysig butik 2 km utanför Leksand som heter "Ramboden", ligger i byn Heden. Väl värt ett besök, den med! Här fanns mina nya jobbarbyxor, ......."Garden Girl´s 3/4 byxor i kakigrönt med rosa rosor. Ahhhh! Super! (Byxorna i mitten ovanför stövlarna och bilden är lånad från nätet)
Äntligen har jag plats för både fröpåsar och sekatör, likväl som mobil och pennor igen.
Ja, jag vet....Lyxproblem det här med fukt i garderoben......men det var faktiskt en present till mig själv, det var ju min dag i måndags...=O)

Massor av cyberkramar till er alla!

Tjingeling!

2 kommentarer:

Huset vid ån sa...

Hej vännen! Vad kul att höra ifrån dig, hoppas allt är bra med dig. Åhhhh, Vad jag tycker om Dalarna, jag måste nog ha bott i Dalarna i mitt tidigare liv för det känns som att komma hem. Visst är det konstigt att man kan känna så jag som är så himla "hemmakär".....Fniss! Den mysiga boden du visar bilder ifrån besöker jag varje år när vi åker hem från Leksand campingen som ligger nere vid sjön. Världen är bra liten..Fniss! Underbara bilder bjuder du på från ditt fina o hemtrevliga landskap! Tummen upp för dalarna! Hoppas att du får en mysig o trevlig Mors Dag! Många Kramar Therese

Nordingården sa...

Å ja, vi bor nog i det vackraste landskapet men DU bor nog allra vackrast!! Vilken sagolik utsikt du har och vilket fint inlägg du gjort! Den där butiken ska jag besöka nästa gång jag åker uppöver! Soliga hälsn fr Nordingården