söndag 6 juni 2010

Student helg, sjuk helg och trädgårdshelg.......och nationaldag!


(Bilden lånad från nätet)

Blandad kompott, ja det är vad min helg har bestått av.

I måndags för snart en vecka sedan började jag känna mig så konstig i bröstet....ni vet precis där lungorna delar sig......! Ont och tungt att andas....., hm, inte bra! Tisdag värre.......och rösten börjar försvinna, onsdag ändå värre......, rösten borta! torsdag.... värst....., hem från jobbet, tråkigt. Orkar ingenting, trött för minsta ansträngning, fredag.....studentdag för väninnornas barn....vila, vila, vila på förmiddag för att missa detta, det kan man bara inte inte.
Puh! Jätteroligt men sååååååå trött i både röst och kropp när man mätt och belåten från två studentskivor får slänga sig ner i soffan och strax efter i "bingen" och snabbt somna in efter att två alvedon börjat värka.

Lördag....., strålande sol, perfekt trädgårdsdag.....inte orka....=O(.
Nej, några värktabletter och en stund senare lite uppiggad tog jag bilen till blomsterhandlarna i hopp om att hitta säsongens blommor som jag vill ha på Målargården, kaskad-pelargoner är ett måste.....!
Puh, hittade vad jag sökte sen lite middagshandling, senaste Lantliv och några glassar att bjuda de nyss "frukost-ätna" tonåringarna på! Stor kaffe och en låååååååång stund i solen. Sköööööönt!

Sen tog jag mig faktiskt i kragen, kände att förkylningen vänt och började så smått att plantera vad jag köpt. Blev riktigt bra och skönt att få blommor i de tomma krukorna.

Vilken jäkla massa gnäll.......! NU får det vara nog!

Söndag, strålande trädgårdsväder, förkylningen MYCKET bättre.....intalar jag mig och kör igång med landen som skall rensas och sås.
Sällskap får jag av min dotter som har två egna "pallkragar" att plantera i.......
HEJ Å HÅ vilket engagemang. Både igår och idag har hon "donat och grejat".
Igår gjorde hon i ordning sin egen lilla "relax-hörna" nere bland björkarna på gården.....här följer några bilder på den...... (styling och foto.....Matilda!) .......och idag plantering av både uppdragna plantor och frön.....=O).......månne det bo en liten trädgårdsmästare i henne tro????

Mer om hennes relax-hörna och trädgårdsland kommer ni att kunna läsa om på hennes egen blogg under veckan......

Ja, nästan alla fröerna har kommit i jorden, nästan allt ogräs är borta och alla uppdragna plantor är utplanterade...Här är det vival-plantorna som får bilda staket mot det övriga landet....förhoppningsvis skall detta om några veckor vara översållat med blåa vivaler......, hoppas jag =O/
Två nya pallkragar blev det i år, nästa sommar är även dessa grå....., i bakgrunden ser ni vår ofrivilliga äng/åker utanför altanen......som skall försvinna och bli till gräsmatta om någon helg.......äntligen!
Ja en hel del hälsosamt kroppsarbete tog jag mig för under dagen och........
......så här på kvällskvisten känner jag faktiskt att förkylningen sitter kvar i kroppen. Sängen hägrar och det skall bli sååååååå skönt att sträcka ut sin "vältränade" kroppshydda och vila trädgårdsmusklerna. Får vila dem på jobbet i morgon och trädgårdsträna lite till efter hemkomst i morgon eftermiddag.......för om jag skall hitta några jordgubbsplantor i detta...........

så lär jag ligga i!
Fattar ni vad jag HATAR "kvickrot"....Grrrrrrrrr!
Den uppfinnare som hittar på ett hälsosamt ogräsbortagningsmedel som utrotar "kvickrot", hon/han kommer att bli miljonär på en sommar!

Tja, än så länge är det inte så mycket som blommar i mitt land men dock en av de absolut vackraste är i full blom......håll till godo! Med detta vill jag önska er alla en skön arbetsvecka så ses vi snart igen....=O). Tjingeling!

5 kommentarer:

Carolin sa...

Du får väl ta maken till hjälp ;)

Det han visat i hemvärnet är en händig karl som inte säger nej till lite svettigt arbete :)

Du har en mycket snygg blogg! För att inte tala om ert fina hus!

// Carolin

http://www.arrdiz.se

Huset vid ån sa...

Hej vännen min! Tack för dina trevliga o givande ord inne hos mig, alltid lika roligt när du tittar in.....Hoppas att du slipper den där "förbaskade" förskylningen nu, det lät inte bra! Jag ser en skymt av ditt vackra hus i bakgrunden på en av bilderna och jag blir lika glad varje gång jag ser det....Så vackert o hemtrevligt! Ha en bra vecka! Sommarkramar till dig! Therese

Kamomilla sa...

Oj såna fina pallkragar!! Härlöigt!
och kul med ett inlägg från dig! :)

Ullis/Leva på landet sa...

Hoppas att du har piggnat i nu. Här har två av sönerna och maken legat helt däckade i nästan en hel vecka. så fint det blir ute, här har vi inte börjat då det varit så mycket.
Ha en fortsatt bra helg!
Kram Ullis

Karin Krut sa...

*vissel vissel* har jag varit utvisad länge nog nu ;)
Jag hade ju naturligtvis inte en aning om att du var där! Vi hade fullt upp med att hålla reda på alla och åka runt på släktfika överallt, en helg i 200 knyck. Jobba hela dagen torsdag och sen åka 45 mil norrut på kvällen, hela fredagen med släkten, lördag upp 8 på morgonen och rensa uthus hela dagen, släkten på kvällen upp söndag morgon och göra färdigt och sen 45 mil söderut igen, vi var inte hemma förens efter 23 på kvällen. sen satt jag i koma i två dagar innan jag piggnade till :/ Stackars Lasse och Mattias fick gå upp till skola och jobb direkt på måndag morgon.
Nu blir det nog ingen resa norrut på ett tag, vi måste hinna med saker här hemma också :)

Pallkragar är en idé som jag provtryckt hemma, dina ser jättefina ut du har så himla gröna fingrar!!
Ha en skön dag
Kram Karin