onsdag 18 augusti 2010

Tema Sommarprojekt 2

Hej Tjillevipp!

Så var det då dags för projekt nr. 2......

Sommarkök!

En dröm som han haft sen lääääääänge var att skapa sitt eget utekök (tror nog faktiskt att det var vår kära Leila som inspirerat honom.....eller Ernst......eller Per Morberg eller........)

Nå väl, tidigt på försommaren satte han igång.....
och här skulle det stå............förresten, ser ni att det bakom altanen är en massa högar med högt gräs i början på sommaren......nu är högarna utplattade och ogräset har blivit till en gräsmatta....fast andra halvan som inte syns återstår ännu..., blir nog en höstmatta om jag har tur. =O)

Till midsommar stod det på plats, så pass att han kunde nyttja bänken till midsommar-matlagningen....Luckorna fattades, primusköket hade han inte "kammat hem" ännu från Tradera, inga lådor, inga hyllor, inga kärl......fast middag blev det ändå =O).
Måååååånga middagar har det blivit här ute under sommaren, allt efter som vi fyllt på köket med utrustning.
1. Köket kom.....2.Kokkärlen kom........och för första gången i vår tid tillsammans fick han prova att fritera.....(jag är nämligen jätterädd för att göra detta inomhus då vi båda varit med om en otäck incident i våra ungdomsdagar......=O(.....) . Denna gång blev det som ni ser friterade kroketter. Blev supersmaskiga! Sen blev det även friterade lökringar och friterat bacon......Mmmmmmm!

Sen har vi fyndat en hel del Kockumsprodukter på Veteranbilsmarknaden i Rättvik under Classic CarWeek. Det var vi och Leila som var där och handlade.......=O), äh!, det var faktiskt några fler också! Men både vi och Leila gjorde många fynd där...., i alla fall om man tittade på storleken på påsarna....=O). Vi som har en nostalgibil med ganska så liten skuff, vi fyllde faktiskt den med fynd den dagen. Kul!

Japp, åter till projektet......här kommer det färdiga resultatet......med sin stolta ägare.
Även frun i huset har faktiskt lagat en hel del mat där under sommaren....=O) Jättemysigt!...Just till denna middag tyckte vi att det passade med lite gott Jordgubbsvin under matlagningen, sen var det faktiskt så att det pågick ett bröllop, utanför Missionshuset, det stora gråa huset som ni ser , det med de stora härliga fönstren längst bak i bilden.... Inte för att vi kände brudparet men det är väl alltid romantiskt och bör firas eller hur?Japp, det var projekt no. 2. Håll till godo!

Om några dagar fortsätter vi med 3:an.....

Tjingeling!

2 kommentarer:

Designe sa...

Åh va härligt med utekök! Blev jättefint med det faluröda på er gård! Maten ser god ut och även vinet!:) Hoppas du haft en härlig sommar! Kram :)...jag råkade missa ert inredningsreportage..skit oxå!

Livet på Vestergård sa...

Tack för besöket inne hos mig. Vad roligt att hitta din blogg!
Utekök måste ju vara härligt att ha.De kommer vi nog att göra på sommarstugan så småningom.
Kram Kicki