lördag 14 augusti 2010

Tema Sommarprojekt


Hej hopp!

Nu verkar det som sommarens riktigt vackra väder har minskat ner i frekvens så nu finns lite mer tid att spendera vid min bloggdator.

Vet att jag varit rejält osynlig med alldeles för få inlägg under sommaren men så blir det när semestern är här och vädret är helt underbart. Då vill vi leva utomhus, fixa och dona med våra sommarprojekt. Tänkte faktiskt att jag skulle visa med lite olika teman vad vi haft för oss denna sommar.
Vi börjar idag med Sommar projekt 1: Fönsterdörrarna i Ladan. En av våra drömmar med gården har uppfyllts...............

Som ni kanske minns så har jag jobbat läääääääääänge med våra gamla verandafönster. Skrapat färg, oljat in x-antal gånger, målat linoljegrund och slutligen 2 lager guldocker med "Kulturhantverkarnas linoljefärg". Sååååååååååååå himlans kul har det varit och det enda som var lite tråkigt var avslipningen/skrapningen av alla fönster, de var ju faktiskt åtta små rutor i varje fönster.
Naturligtvis är jag inte ensam om projektet då Frank har snickrat dörrstommarna som fönstren skulle sitta i och Oscar har hjälpt till när timmerväggen skulle sågas upp och karmen skulle fästas in och Matilda har hjälpt till att städa bort allt skräp och timmerstockar som sågades ut.
Ett familjeprojekt helt enkelt. Sååååååå jätteroligt när man gör något tillsammans och ALLA tycker det är lika kul........, även om vissa små "donnor" lyckas "flirta" med pappa så att hon fick en "peng" för att städa upp och måla stockar på utsidan......Hm, vet inte riktigt hur det gick till...=O)

Hur som helst så är vi supernöjda med resultatet......här kommer en bildkavalkad på det hela...!

Så litet fönster var det förut!

Oooops, så blev det lite större!
Oscar skruvar in karmen!

Sen är det dags för de 2,5 m höga dörrarna att lyftas på plats....
Para pampampam paaaaa......så blev det!
Naturligtvis åt vi vår middag här igår kväll när vädret inte bjöd in till att sitta på altanen.....

Ett glas vitt för att fira att dörrarna är inne....
En bild i dagsljus från lunchtid idag.
Visst det fattas lite foder på både in och utsidan men vad gör väl det när man kan börja använda stället. =O)
Sen skall faktiskt ett par vinterdörrar snickras också så att vi sparar på mitt målar jobb lite grann....., fast hösten är lång. =O)

Det var allt för idag, projekt 2 i nästa inlägg......!

Tjingeling!

3 kommentarer:

Kamomilla sa...

Oj oj oj så fint det blev!!!! härligt!

Karin Krut sa...

Nämen dra mig baklänges!! :D
Jäklar vad fint det blev, verkligen lyckat!! Visst är det roligt att göra saker tillsammans, numera är det dock bara jag och Lasse men det är inte fy skam det heller ;)
Ha en skön vecka
Kram Karin

Maria & Amy sa...

Det blev ju jättefint!
Ja, det måste vara kul när ni kan göra det tillsamman :D
Kram...