tisdag 15 mars 2011

1:a Trädgårdsmässan....

Så har vi då avverkat den första trädgårdsmässan......, jättekul! Inte bara för att vi blev inspirerade och sugna på att börja sätta frön utan även för att jag fick chansen att träffa Therese som delade ut biljetterna i sin tävling på sin blogg, Huset vid Ån. Sååååå kul att träffa dig Therese! Sett att du redan hunnit få in dina bilder från mässan. Jättefina!

Bland de första montrarna som vi kom till så hittade vi möjligheten till 20 minuters trädgårdsrådgivning av Malin Sköld, trädgårdsdesigner på Ulriksdals Trädgård,.... nyttigt kan jag säga! Här hittade vi också ett vackert dukat bord med massor av färger.....

Ja, visst blev det lite handlat också, lite fröer och en Rootrainers odlingslåda....

Samtliga bilder av Rootrainers är lånade på nätet

...en super duper låda om du inte har så mycket plats för egna små krukor. Har testat förra sommaren och det funkade klockrent, planterade då luktärter och andra plantor med lite större frön i denna. Fyll den bara till 2/3 med vanlig jord och sen den övre 1/3 delen med så-jord så klarar sig din planta utan omplantering tills det är dags för utplantering.

I övrigt så blev det mest rekande inför nästa STORA mässa om trädgård som blir i Älvsjö 24-27 mars. Jättebra om man vet vad man vill köpa där nere då det är mycket folk och trångt vid både sticklingar och fröer.

Bilder ja, det är klart att det blev massor av bilder. Här kommer några som du kan njuta av i lugn och ro......Årstiden från Stockholm hade naturligtvis som alltid en otroligt vacker monter!På dessa mässor brukar det ju alltid finna sååååå många vackra blomsterkreationer...., så även denna gång...och naturligtvis även vackra dukade bord......Hos Rune Kalf-Hansen så fanns planterade pallkragar i massor, allt för att inspirera till ekologisk matlagning.....Hasselfors Garden visade sin lilla täppa med en odlingsvitrin. Allt i mycket smakfulla starka färger.....

sen måste jag faktiskt "tycka" att några av utställarna definitivt inte har att göra på en
TRÄDGÅRDSMÄSSA.
Jag menar, damsugar-vakum-påsar, bärnstenssmycken, en tvättboll för tvättmaskinen.....hallå varför? Visst kanske du behöver packa undan dina sittdynor i en påse och kanske smycka dig med ett stenhalsband och tvätta dina kläder miljövänligt men.....
Sen har vi ju naturligtvis alla inrednings/antikbutiker och deras vackra inredningsprylar och spetskläder osv......
Jag tycker verkligen att deras montrar och varor är såååå otroligt vackra och inspirerande men.....de bör hellre satsa på att visa vad de verkligen har som hör hemma i en trädgård, på en uteplats eller i ett växthus. Inte så mycket inredning för hemmet inomhus.....!

GardenGirl helt ok, då det är funktionella kläder för trädgårdens arbete men inte spetsar och krås.......!Okej, smaken är som baken men så tycker jag i alla fall!
Jag lyckades så klart hitta en ny favorit hos Garden Girl.....
...som jag får truga efter ett tag till!

Hoppas ni kan njuta av mina bilder och sen ha en mysig vecka!

Tjingeling!

2 kommentarer:

Zaga sa...

Vilken härlig helg! Håller mied dig om att allt passar inte på en trädgårdsmässa!
Jätte fina bilder!
Du har en utmaning på min blogg! ;-)

Kram Eva-Lis & Zaga

Ullis/Leva på landet sa...

Visst var det härligt och inspirerande att vara på mässan. Man vill ju att det ska bli vår direkt så man får börja påta i trädgården.

Ha en fortsatt bra helg!
kram Ullis