måndag 14 april 2008

Inspirationen har infunnit sig!

Jo, du har kommit rätt men som rubriken säger så tyckte jag det var dags att byta frontbild!

Helgen har tillbringats i Stora staden Stockholm med "toktidig" avfärd från hemmet (04.30) för att hänga på låset till Trädgårdsmässan när de slog upp sina portar kl. 09.00. Vi vet nämligen av erfarenhet att fler vill vara där tidigt! Vi lyckades! som 3:e och 4:e person hamnade vi i korridoren vid insläppet där vi fick stå och vänta tills öppning.

Va bra! tyckte vi som 10 minuter senare fått 2 busslaster med ivriga och totalfokuserade "trädgårds-tanter" framför oss. Dessa tanter, vissa nyvakna med ruffsigt hår och små pliriga ögon, skulle bara vara först in på mässan och vi som då inte riktigt ville sälla oss till dessa "militanta damer av rang" väntade tålmodigt på att de skulle passera och gick sen in i lugn och ro till Årets Trädgårdsmässa i Älvsö!

Så himlans mycket fint och inspirerande det fanns att titta på. Kameran gick på högvarv.
Härliga balkonger, slott och herrgårdar som visade upp sig, floristutbildningar som skulle bräcka varann i blomsterkunskap, fröer och lökar, inredningsbutiker i massor, verktyg till trädgården, hantverkare ( se bild längre ner på en tjej från Mora som tillverkar trädgårds spiror), besöksträdgårdar och handelsträdgårdar, inrednings och trädgårds tidningar med spec. erbjudanden som är svåra att motstå.......

Nå ja, som ni ser så fanns det otroligt mycket att titta på och här kommer nu några av alla de bilder som jag tog på mässan. Får nog göra ett inlägg till senare i veckan för att visa fler.

En härlig sol stol som jag gärna lagt mig i.
Pioner, vilka underbara blommor
Utedusch till sommaren kanske?
Har ni sett vilken ljuvlig bröllopstårta.....gjord av nejlikor och rosor!

Romantik eller......?

Plötsligt när vi går där och tittar på allt det fina ser jag på håll något som glittrar till ovanför allas huvuden och vad finns där i egen monter. Jo, Kristina Lindbohm´s otroligt vackra trädgårdsdekorationer.

Tyvärr, så blev inte bilden den bästa i trängseln runt Kristina men gå in på hennes hemsida, Trådspira , så ser du bättre vad hon har. Träffade Kristina på en järntråds-kurs som vi deltog i båda två och sen dess är jag helsåld på hennes produkter. Jag har en av hennes tidigaste dekorationer i min trädgård och jag är så glad över den.
Till en av de tävlande bidragen i att utforma en balkong för rast och ro hade Krisitna tillverkat en jättevacker näckros som stod så skir och underbar i ett hav av fjärilslavendel.......


Japp, det var första delen av Trädgårdsmässa -08. Nu måste jag ta vara på dagen och göra lite nyttigheter och idag blir det sömnad med min polare Vita blixten.....(symaskinen).

Ha en trevlig måndag alla kompisar i bloggrymden!

5 kommentarer:

Kamomilla sa...

Härliga bilder! Solstolen med mossa var ju skoj! Mjuk mjuk att ligga på...
Ha en skön och kreativ vecka! Hoppas våren kommer på allvar! I vissa delar av vårt land har snön vräkt ner idag. Som tur inte i vår del av landet för jag hade nog tappat hoppet då...

Stimmerbo Keramik sa...

Hejsan!

Härligt att kunna komma på en så härlig ispirationsresa till trädgårdens värld så här innan våren riktigt är här. Härliga bilder!
Tack för kommentaren du la upp i min blogg, det värmer lite extra med positiv respons på föremål man egenhändigt lagt sin själ i, men tråkigt det där med din egna gjorda keramikskål (tror jag att det var). Du får hoppa på en ny kurs, då kommer du också ihåg lite utav det du lärde dej sist som säkert sitter kvar om du får hålla på en stund.

Varma hälsningar från Leni

White Season sa...

Hallå, trädgårdsmässan hade jag viljat åkt på... Å vilka härliga bilder, underbart!"
Vilken fin blogg du har, här kommer jag titta in snart igen. Kram Malin

Lime sa...

Ååå, jag ser att även du har varit på mässan. Det florerar såå många fina bilder från mässan i blogg-världen just nu och jag blir riktigt avundsjuk.

Hoppas du får en skön vecka :-)

Guldkant På Livet sa...

Tack för att du tog med oss dit! Jag äslakr den mässan men kunde inte gå i år så jag uppskattar verkligen att få se vad som fanns där! Läckra bilder på läckra exponeringar! Vilken härlig moss-solstol! Och tårtan var ju fantastisk! Denan mässa är så kul om man jämför med Formex, här får man ju köpa saker! Tack för titten! Mari.