måndag 7 april 2008

Skåprensning och Målning

Livet på Målargården går sin gilla gång med helgarbete men även lite njutning.......

Jag som tänkte ta undan fågelstugan i helgen.......nu hör jag hur småfåglarna kvittrar utanför fönstret och det är inte av glädje (tycker jag det låter som!)

Tja, april är april. Ingen idé att lägga krut på vädret, vi kan ändå inte göra nått åt det. Lika bra att gilla läget och göra nyttigheter innomhus. Tänkte rensa lite skåp idag, det är alltid lika skönt när det är gjort. Målningsarbete finns alltid i ett hus som står under ständig förändring så lite sånt blir det också.

I helgen har det, som sagts, arbetats både inne och ute på gården. Sonen har målat sitt "Moppegarage"

En dörr planeras att byggas där väggen är plastad.

Jag själv har ägnat lördagen till att börja rensa den stora spannmålsladan.......SUCK!

Golvplåtar till vardagsrum, isolering, gamla dörrar och karmar, gamla fönster, gamla cyklar och annan bråte......och denna lada skall stå tömd och rengjord till midsommar.....Hm!

Japp, det är bara att bita i det sura äpplet och hugga i. Ingen har dött av lite hårt arbete, bara man unnar sig att ta en "fik" i vårsolen, då orkar man mycket.

Mannen, ja han har hunnit fylla år i helgen och fick sätta sig till en 3 rätters middag på resturang Målargården, tillagad med kärlek av hans fru och barn. För övrigt har han fortsatt i vardagrummet. Han drar elrör och slangar för brinnande livet. Har tänkt igenom vårt el-, data- och ljud användande 30 gånger minst. Behöver jag säga att han inte är speciellt förtjust i löst liggande sladdar och el-dosor.....! Inget sådant skall ligga och drälla på vårt nya golv om ni trodde det. Han är i allafall ganska charmig i sitt engagemang med tänkarkepsen på!

Eftersom våren lyser med sin frånvaro så tänkte jag bara visa några bilder från min mammas trädgård....i väntan på nått varm och gott, tänkte jag.

Fick i en kommentar läsa att jag hade gröna fingrar.... Hm, kanske lite ljusgröna i alla fall och trädgårds intresset har jag ärvt från min mor, vilket jag inte trodde jag skulle göra när jag, i 10-13 års åldern "tvingades" att hjälpa till att rensa grönsakslandet, gallra morötter och plocka potatis. Allt med kommentaren att- Du vill väl också ha mat att fylla magen med under vintern!

Hm, tänkte jag med nedborrat huvud och tjurig blick. Den maten jag vill ha växer inte i jorden..... Nå ja, när jag sen fick eget boende dröjde det inte länge förrän jag ville försöka odla lite egna grönsaker och blommor och döm om min förvåning när jag lyckades och gott var det också......hon kanske hade en liten baktanke med mitt medhjälpande i grönsakslandet! Här kommer några bilder jag tog förra sommaren hos min kära mor.

Romantik, tycker jag.

Också en slags hjärtan på tråd, eller hur?
Så rak i ryggen, så fladdrande i vinden, så vacker som eternell när kronbladen fallit! Landskapsblomma och så vacker i sin färg mot det gröna. En prästkrage i bakgrunden gör det hela så "svenskt".

Bor man, som mor och far, i skogskanten så finns det även annat att fota......

Här är en liten juvel som bor i skogskanten... "Ross" - en av min fars följeslagare i skogen. Den andra finns på bild i högra spalten på bloggen. Hennes namn är "Cissi". Vår lånehund!


Sist av allt idag vill jag bara visa på naturens egna planteringar som ibland i sin enkelhet är det absolut vackraste.... En vild liten nyponros mitt i allt det gröna i en glänta i skogen!
Då återgår jag till dagens uppgifter......vad var det nu........?
Kram på er alla och ha en trevlig vecka!

4 kommentarer:

Kamomilla sa...

Fullt upp! Varför ska ladan vara tom till midsommar?
Härligt med lite sommarbilder. Här är det grått så grått...

Gårdsromantik sa...

Gjorde själv en grovrensning i helgen - inge kul!

Håller själv på med attt montera dörrar och skall snart tapetsera.
Kram Maud

Inne o uteliv sa...

Ååh vilka underbara sommarbilder! Jättefint fotat.
Kan vara skönt att titta på när det är snö utanför fönstret...

Ha en bra dag!
Kram

hemtrevnad marie sa...

Vilka härliga sommarbilder!!
Det kan behövas i detta väder!!
"KUL" arbete som väntar i ladan...men det blir säkert bra sen.
Kraaam