söndag 31 augusti 2008

Svampskog och Takmålning

Hösten är väl för himla härlig.....för nu anser jag att det är höst!

Härligt soliga dagar med kall klar luft, en varmare tröja och kängor på och sen tillbringa dagen i skogen. Det är vad jag gjort idag!

Min vän C meddelade mig i fredags att nu var det dags för min September upplevelse. Vi tog den nu sista helgen i augusti eftersom vädret skulle bli så bra.

Vid lunchtid kom hon och hämtade mig och sen bar det av ut i skogen och leta svamp.
Svamp hittade vi både riktiga delikatessvampar och "hamna-på-sjukhuset-svampar". De senare fick stå kvar och bara vara en fröjd för ögat. Hittade denna lilla söta flugsvamp högst upp på en liten mossbeklädd kulle i gammelskogen och jag fick bara lov att fota den!

Övriga svampar som hamnade i korgen var Trattkantarell, blek taggsvamp, tegelröd björksopp samt ytterligare en som jag naturligtvis glömt namnet på. Till saken hör att jag mycket gärna plockar svamp men fram till idag har jag bara vågat mig på Kantarell, Trattkantarell och Karl-Johan.......Det blir ändring på det nu!

Efter plockning så bjöd svampexperten C på mat i skogen där hon först stekte upp de olika sorterna var för sig så att jag fick känna smaken på varje svamp. Alla var verkligen jättegoda men Blek Taggsvamp slog "knock" på de övriga med hästlängder. Vilken delikatess. Rekomenderas starkt!
Efter detta bjöd hon på omelett med trattkantarell stuvning.


Det gick verkligen ingen nöd på oss två där ute i skogen. Ibland blev vi sittande helt tysta och bara lyssnade till tystnaden och elden som sprakade. Livskvalité kallas det!

Kvar i korgen blev litegrann att ta hem och bjuda familjen på så ikväll blir det en goooooood kvällsmacka med färsk svamp.

Jätte stort TACK till dig C för en superdag och "september-present" i slutet av augusti.

I övrigt så har helgen gått i målarens tecken!!!! Del 1 av taket är målat samt även en del av murstocken så nu väntar tapetsering av vardagsrum.....med början i morgon måndag-kväll....förhoppningsvis !


Även om rummet inte är klart vill jag ändå försöka piffa till det litegrann i fönstren....
.....lite patriot får man väl vara!

Nu väntar svampen på att bli rensad så.............Tjingeling!

4 kommentarer:

Kamomilla sa...

Det där måste nog ha varit en riktig toppendag!!
jag gick till skogen idag, men det var inte mycket i svampväg att hitta... :(

Guldkant På Livet sa...

Himmel så gott det lät och såg ut, stuvning med omelett!!! Mari.

Karin Krut sa...

Halloj bruden!
Det lät som en alldeles härlig dag i skogen :) vilka snälla vänner du har. Spännande med vardagsrummet, det ser jättefint ut det ska bli så spännande att se fortsättningen. Kommer ju igåg hur det såg ut sist vi var där ;)
Ha en jätteskön helg! Själva ska vi gjuta grund i helgen... undrar om jag ska åka på loppis i stället ;)
Kram Karin

Sarah James Larsson sa...

Hej! Vilken härlig blogg du har. Tänkte jag skulle hälsa på nu när du lämnade en hälsning inne hos mig. Visst är det roligt att upptäcka nya bloggar. Så superfin du hade gjort i ladugården till festen förresten. Underbart inspirerande. Jag förstår att du trivs bra där du bor - så otroligt vackert. Kul att du använder många bilder - känns nästan som man har hälsat på dig i verklighet. Ha en skön helg. Hälsningar, Sarah.