söndag 17 augusti 2008

Hjääälp, Panik! Semester slut!!!!!

Japp, nu står jag faktiskt i det absoluta slutet av min semester. Känns som vanligt jobbigt att börja med de vardagliga rutinerna igen. Men som för de flesta....det är bara att bita i det sura äpplet och konstatera att "Harry" inte sprang som jag ville i sommar heller. Så jag får gå till jobbet och "knega" som alla andra. Hade ju, sanningen att säga, mycket väl kunnat tänka mig några veckor till på hemma-fronten.

Får istället glädjas åt att träffa alla arbetskompisar igen samt njuta av allt underbart jag och familjen hunnit med i sommar.

Så mycket att jag inte kan ta med allt i ett inlägg men några exempel skall ni få. Börjar från slutet med en helt makalöst underbart härligt rolig upplevelse som mina väninnor "Kullorna" gjorde för mig denna helgen. ( Detta var den 40-års present som jag fick av dem vid min fest tidigare i sommar).

Fick i onsdags reda på vad jag skulle packa och när vi skulle åka på fredagen.

Första anhalten blev S stuga strax utanför Falun där vi bodde en natt. Promenerade, bastade och åt superduper god mat med gott vin till långt in på småtimmarna och stället som vi åt på gick inte av för hackor.....

Nästa dag hamnade jag på Grand i Falun där jag fick en underbar ansiktsbehandling och där blev vi sittande i flera timmar vid poolen och delade på en flaska rosa champange. Lyxigt! Middag på Trotzgatan 43 (resturang) (tror den hette så) och sist av allt så hamnade vi på Harrys. Fotot är faktiskt taget tidigt på kvällen då dagens ungdom ännu inte har hunnit ens klä sig för att gå "ut". M höll i kameran och var inte snabb nog att också hinna vara med på bilden . Konstaterade snabbt att min åldersgrupp inte längre tycker det är lika roligt att gå på krogen som för 20 år sedan!!!!!!!! Konstigt! Kul att sitta och titta på folk iallafall....sen, innan hemgång, så dansade vi skjortan av de unga i en halvtimme, vi ägde dansgolvet.....eller iallafall 1 m2 av det och den enda skjortan som åkte av var min egen när jag kom tillbaka till hotellet och behövde ta en dusch eftersom 30 min. räkckte för mig för att bli genomsvettig!!

Nå ja, så kan det va!

Söndagens utflyckt gick till Carl Larssongården i Sundborn (de flesta vet nog hur själva huset ser ut så jag visar en annan fin vy som jag hittade i Målarens trädgård). Jättekul tycker jag, som är intresserad av inredning på alla plan. Imponerande hem, verkligen.

Söndagen avslutades på en supermysig och fräsch resturang i Rättvik som heter Sjövillan som hade stilen av New England i sin inredning. Jättegod mat och hur fint och ljust som helst. Rekomenderas!

Vilken helg jag haft, TACK alla mina "kulla-väninnor" för en helt sjukt rolig och mysig helg! Ett minne för livet!


Resten av semestern har faktistkt innehållit både båtåkande, dagsutflykter men framförallt jobb på huset och tidigare visade jag en del av mitt "nya" arbetsrum och nu tänkte jag visa lite mer...... Om ni glömt hur det såg ut så, varsågod......

Och så här blev det.....Rummet blev så ljust och fint. Gör sig mycket bättre utifrån sett också när den "gammelsvenska" stilen gjorde en rejäl ansiktslyftning till mitt inspirationsrum.


Rummet används flitigt så sakerna har redan tagit tillbaka sin plats på både hyllor och bänkar.

Vardagsrummet är på G i ytterligare en etapp. Taket börjar komma på plats samt liggande brädväggen är redan där och grundmålad.


Mitt i allt detta kommer sonen och säger att han vill göra om sitt rum och han vill ha det i "Navy" stil med Stjärnor, blått, vitt och rött.........Hallå! Mamma tappar hakan och snabbt som ögat tar med honom till färgbutiken för att köpa färg till marinblå fondägg (som han själv sa att han ville ha). Måla skall han få göra själv men med mammas hjälp, sen ville han ha mina stjärntavlor på den blå väggen så jag lär sätta igång och måla fler tavlor med rätta "navy" stuket. Kul, jättekul tyger jag. Före och efterbilder på detta kommer när rummet är klart.

Då skall jag kila iväg och börja måla fönstret på insidan i hans rum....Hädanefter kommer fler inlägg förhoppningsvis lite oftare än det varit under semestern.

Tjingeling!

5 kommentarer:

Kamomilla sa...

Oj jösses ändå en sån helg de hade ordnat. en middag vid bryggan med ljus på bordet, det gillade jag allra mest!

Oj det ska bli kul att se hur det blir i sonens rum!

Designe sa...

Åh, va lyxigt och mysigt du verkar ha haft på din tjejträff!
Bryggmiddag såg ju supermysig ut! Va fint det blev med tapeten i ditt arbetsrum!..den gillar jag verkligen! :)

Kallholmen sa...

Visst är det mysigt med fester. Tycker det är víktigt att njuta över alla speciella tillfällena man har. Goa kullor du har omkring dig.
Grattis i efter skott.
Carolina.

Mrs W sa...

Härligt att få ordning i sitt arbetsrum det inspirerar

Lime sa...

Ja, håhåjaja! Visst går den fort? Sommaren. Men det är bara att förvara alla minnen ömt, så man har nå't att plocka fram i vinter :-)

Ni verkar ha haft en riktig superhelg, tjejligan.

Imorrn börjar jag jobba igen efter två veckors semester. Hmmm!