måndag 6 oktober 2008

Gamla grejor blir som nya!

Många är de bloggar som ständigt visar sina projekt av loppisfynd och arvegods......

Nu var det jättelänge sedan jag har köpt och renoverat några möbler, eftersom andra projekt tar all min lediga tid, men jag har ju faktiskt gjort några renoveringar tidigare under detta år som bloggare och några av dessa tänkte jag visa i dag.

Vi börjar med en stol som jag hittade på vårt Återbruk för några få kronor, 50, tror jag.

Inte "värsta snyggaste stolen" presis!!!

Men med lite vit färg och lite vackert tyg så blev det bättre.


En liten deltalj på stolen..............Den senaste tiden har stolen stått i hallen och då har den fått sommarklädsel.......men nu kommer den att snart flytta in till vardagsrummet och då är det den beige/vita klädseln som får gälla.

Hittade en gång en pedistal som var svart!!.....

Inte snyggt tyckte jag och började slipa bort allt det svarta!!!!! Hade fortfarande inte kommit in i min vita period då men skulle ändock måla den vit. Hade jag renoverat den nu så hade jag inte "slavat" med att slipa bort allt det svarta utan målat vitt utanpå och sedan slipat fram lite "sliten look" på den.

Så här blev ialla fall resultatet....

Ett annat av mina "objekt" är den gamla "säng-stolen" som stått i en lada i många år. När vi skulle ha ett alternativt tv-rum med något att sitta på kom den till användning efter lite målning och pysslande.Har tyvärr inga "före" bilder på denna men jag kan avslöja att den var rödlaserad med en sorts finger teknik och jag tyckte inte att det var vackert.Madrassen som satt på stolen vid auktionsköpet kanske har varit bekväm en gång i tiden när den var ny men en gammal tagelmadrass som var högst 5 cm tjock och luktade MYCKET gammalt var ingen höjdare att spara!!!!!! Framtiden utvisar om jag någongång gör om den till schäslong....... men eftersom vardagsrummet strax är färdigt och vi behöver något att sitta på i hallen så får den nu flytta en trappa ner och bli klädd i ett renskinn.Tycker själv att det är jätteroligt att se före- och efterbilder på renoverade möbler hos er andra och därför utmanar jag nu några för att få se:

DINA BÄSTA MÖBELRENOVERINGAR!

De som får utmaningen är AlidasSommaräng , KarinKrut , KamomillasVilla , Guldkant_på_livet och FlorasKulle

Skall bli jättespännande att se vad ni hittat på!

Detta var allt från "möbelrenoveraren" för detta inlägg, Nu skall jag ta tag i penseln och dra sista strykningen på foder och fönsterbänkar i vardagsrummet. Ha en härlig höstvecka!

Tjingeling!

9 kommentarer:

Annika sa...

Vilka snygga möbler du renoverat... gillade den sängstolen skarpt... o piedistalen... har en lika o tog tipset med böcker längst ner direkt till mig... Kram Annika

MiA sa...

Hej!
Den där sängstolen var ju helt underbar! Och fint blev allting med ny färg :)

Ha en underbar kväll!
MiA

Skattes lycka sa...

Kanonfina möbler! Det krävs ett visst öga för att se potentialen i en tråkig gammal möbel. Den talangen har du. Kul att se i vår slit och släng värld.

Kamomilla sa...

Oj då, Ja det blir till att fundera nu. Jag brukar inte anta utmaningar men i det här fallet ska jag kanske bita i...
Måste leta lite först.
Fina förvandlingar har du åstadkommit!

Guldkant På Livet sa...

Vilka läckra stolar och så snygg de blev, liksom pedistalen! Oj, tack för att du tänkte på mej, så glad jag blir! Jag ska fundera om jag har ngt att visa dock, och om jag hinner göra det, jag har en del bilder/inlägg på lager och fotar vart efter jag får lust men jag ska klura på detta så kanske jag visar ngt framöver! Soliga ( änfast det är natt nu... ) hösthälsn fr mej till dej!

Anonym sa...

Stolsängen var riktigt riktigt läcker tycker jag!

alidas sommaräng sa...

Va kul att få en utmaning, har tyvärr inte så mycket före och efter bilder men något tänker jag visa , ska dessutom till och måla vår dubbelsäng som blir creme vit från att varit "avlutad" något som jag "hatar". Dina omstylade möbler är ju superfina!!! Ha det gott Laila ps va´ju synd att det blev så dåligt väder på söndagen annars hade vi kanske träffats.

Designe sa...

Vilka underbara stolar!! Den översta blev ju såå fin med nytt tyg oxå och det fina kantbandet med tofsen. Smart att ha böcker i nedre delen av piedestalen..jag har funderat på vad man ska ha där nertill..Den nedre stolen var ju helt underbar och annorlunda!

Du har en utmärkelse att hämta hos mig! Kram :)

Guldkant På Livet sa...

Tjingeling igen i gården som det målas i: ) Vet du, igår kväll låg jag och tänkte på din utmaning och det är helt sjukt, men jag har fasen inte EN möbel som jag fixat till som är ngt att visa! Ha, ha, lustigt men sant, har nog köpt färdigmålat mest...men tack för att du tänkte på mej bloggkompis! Mari.