måndag 27 oktober 2008

Carpe Diem.....

Fånga dagen!

Det är vad jag gjort idag!

Hade helt enkelt INGEN lust att ta tag i en målarpensel idag....

Har varit hundvakt i helgen och haft god hjälp att sprida runt slipdamm från spackel runt om i huset så därför var en rejäl städning på sin plats då "damen" ifråga skulle återvända till riktiga matte och husse idag.

Efter städning och tvätt kände jag att det var dags att "fånga dagen". Nu fick allt vänta.......

Jag packade i lite kaffe och pepparkakor (japp, vi har redan fått hem första omgången av Arbogapepparkakan - 12 burkar att sälja....!) i ryggsäcken sen ut i skogen med Cissi. Samla lite mossa och hämta ris för att kunna piffa och puffa lite mer i trädgården, det var vår uppgift på promenaden.


Medans jag går där och "filurar" så tänker jag på de kända orden: Skönheten ligger i betraktarens öga........

Så sant, så sant!

Hur många är det som tycker att det är mysigt och glädjande att gå genom risiga skogspartier för att sen komma fram i en glänta och se sig betraktad av ett gäng vita "bregottkossor" som tycker sig se en "alien med sällskap" med löv och kvistar i hår och päls komma mot deras hage....?
(Nu var ju inte jag så på alerten så att jag tog en egen bild på kossorna men lånade denna från nätet och de var "ruskigt" lika dem vi träffade idag.)

Hur många är det som, sittandes på en torrfura lyssnandes på skogens ljud och drickandes en kopp kaffe skulle tycka att det är otroligt vackert att se solstrålarna lysa på tallarnas toppgrenar medans små skira moln drar förbi på den blåa himlen ovanför......?
Hur många är det som kan uppskatta fallna löv i olika gula nyanser påväg att bli till jord på en traktorväg som leder rakt in i det gröna.....?

Hur många är det som får ont i hjärtat av att ta loss den fina gröna mossan från stubben eller den stora stenen och lämna ett stort sår efter sig i naturen.... ?

Tja, inte vet jag.........men på mig stämmer allt det som jag skrivit här ovanför!

Lite "djup" blev jag idag men detta var mitt "Carpe Diem" och jag försöker verkligen att visa respekt för min natur genom att göra nått vackert av det jag hämtar hem.....njuta av dess tillgångar, njuta av vad den erbjuder.

Och vad "blidde" det då av mossan och riset........


Ett litet arrangemang i zinkhinken inför vintern.....Betonghjärtat passade fint till det silvriga en-riset och den rostade kronan.

Till en annan kruka letade jag fram några fina nypon från en av trädgårdens rosor.

sen har jag faktistk sparat lite mossa och ris till advent.....det är ju faktiskt inte så långt borta.

Tjingeling!

9 kommentarer:

Annika sa...

Vilken härlig tur.... gillade det där med pepparkakorna...:) mums... o sen blev det vackra arrangemang i dina krukor.... det är så härligt att få göra lite vackert nu när naturen tar en paus.... Kram Annika

alidas sommaräng sa...

Visst är det helt underbart att få och ha tillgång till skog och natur alldeles inpå knuten och dessutom ha kommit till insikt att man kan hämta andan och bara njuta av alltihopa.I min vardag finns ett antal skogsturer att bara sitta på en stubbe och bara lyssna- hämta kraft,varva ner, att meditera ett måste för mig.Och tänk det är helt gratis-tycker många fler skulle stanna upp och tänka efter före och göra detsamma. Ha de gott Kramar Laila

Lärarbostaden i grönskan sa...

Hej på dig!

Tack så mycket för kommentarerna hos mig! Blir alltid så glad när jag får nya läsare till min blogg!:) Vilken underbar dag du och lilla hunden verkar ha haft i skogen. Bilderna var fantastiska och jag tyckte mycket om ditt sätt beskriva det hela i ord.Arrangemangen med mossa var verkligen fina!!
Sora kramar

Ps. kommer snart tillbaka till din fina blogg Ds.

Floras Kulle sa...

Men åh, vilken härlig tur! Man blir uppfriskad bara av att läsa om den.
Vet du, det där med mossan känner jag igen. Oj, vad det känns inuti när man tar loss den från stenen! Den känslan skall du vara stolt över, för den tyder på att du tillhör de 7 procent av befolkningen som saknar "repellerande grundtendens" (= känslan av välbehag när man får förstöra något). De flesta UTAN denna tendens är konstnärliga, kreativa människor - så de´ så!
KRAM:
Annette

Gårdsromantik sa...

Uderbara bolder!
De där Breottkossorna var så charmiga...ser man sällan nu förtiden.

Kram Maud

Jennie på landet sa...

Hej...:)!
Hittade hit genom Pias sida ( vackra hem )började kika runt lite i din fina blogg och så upptäcker jag att vi nästan bor grannar...bara några hundra meter från varann.....Hej hej..:)!
Jag är tjejen som köpte "drändjägården" i vintras.Håller på att renovera sen..men de verkar aldrig bli riktigt klart...tror du förstår vad jag menar:)
Va fint ni ser ut att ha det,vackra bilder..!!
Mvh Jennie
Kika in på min blogg om du vill http://jennieleee.blogg.se/

Lime sa...

Ja, det går verkligen att göra massor med fint av mossan. Jag ska också ut i skogen i helgen och plocka en kasse eller två. Jag har lite projekt på gång där det kommer att behövas mossa. Bäst att hämta den innan snön kommer :-)

Hoppas ni får en riktigt skön helg!

Mitt Egnahem sa...

Vad kul! Jag har också skog-o-ko-tema. Fånga dagen (gärna i skogen)! Mvh Värmländska Mitt Egnahem

slott och koja sa...

Hej

Vilka fina bilder tur att du fångar dagen för det är många dåliga på inklusive mig själv just nu men det ska snart bli bättre på den fronten för snart har alla julleveranser kommit Sylvia