onsdag 31 december 2008

Året som gått!

Å så roligt att såååååååå många vill vara med i min tävling. Det är bara att rösta på ända fram till midnatt och 12 slaget. Tävla här.

Vill bara med detta inlägg göra en liten summering av vårt 2008 som försvunnit så himla fort.


Ändå har vi hunnit med så himla mycket under året som gått.

Nyårsdagen började med en härlig promenad, en dag som inte alls hade så mycket snö som vi har nu i december. Kameran var naturligtvis med och några härligt frostiga bilder fick jag med mig hem

Vintern gick och förde med sig både snö, skidåkning på både tvären och längden samt massor av uteliv.


Våren närmade sig med härligt soliga dagar och bjöd på rejäla kontraster för min del då jag ena dagen befann mig i Vänersborg på Ronnums Herrgård...där de hade gröna gräsmattor och massor av blommande lökväxter för att sen nästa dag befinna mig i familjens vårvinter paradis med skate-skidorna på och bara en överlycklig lösspringande fyrfotavän som sällskap. Solen gassade och jag passade på att förbättra "Goggels-brännan".


I Maj fortsatte vädrett att "gäcka" oss och visar att vi inte skall ta för givet att vintern släppt sitt grepp för att släppa fram våren.

Sonen hade konfirmartion i början av maj med superfint vårväder och strålande sol. Dräckter i massor och stolta föräldrar, veckan efter hade studenterna sin bal i decemberlikt ymnigt snöfall ......som i och för sig gjorde att vi själva fick mycket gjort i vårt numera färdiga vardagsrum.


I slutet av denna månad hade jag min "Stora dag" då jag trädde in i 40-taggarnas gyllene skara. Familjen överraskade med en hemlig resa till Storhogna Spahotel där jag blev omhändertagen av både spaterapeuter och familjen. Bl a. bjöd mannen på en hejdundrande, underbar lunch med wock och vin vid en raststuga på fjället. Supernöjd pingla åt sig präktigt mätt!


I juni hade vi sen en hel del bestyr med att hinna klart vår festlokal för mitt 40-års kalas och ALLA i min närmaste släkt hjälpte till och gjorde min fest till ett STORT minne för livet.

Festen började för mig själv redan tidigt, tidigt på midsommardagen och slutade inte förrän när solen återigen sken in genom sovrumsfönstret och en supernöjd "50-talssnärta" tvättade av sig sminket och slog igen de blå, somnade säkert med ett stort leende på läpparna.

Juli bjöd på underbart sommarväder och Dalarna visade sig från sin bästa sida till alla de mängder av turister som besöker vårt landskap. Själva tog vi vår superdonna Dehlila och drog ut på det stora blå. Siljan bjöd på sin absolut bästa sida där den låg spegelblank med endast små böljande vågor som vi själva orsakade när vi puttrade fram helt stilla på "Mashavet".
Augusti kom med samma underbara väder som juli och jag skulle få min present av "Kullorna". Presenten som innehöll både aktiviteter, spa, uteliv och helt underbara middagar. Tack mina superpinglor för ett oförglömligt minne. Hela helgen var super super men priset tog denna kvällen då ni bjöd på en oförglömlig kväll i ett båthus, vid en sjö ,i en skog utanför Falun.

September är en skogsmånad för familjen Målargården. Vi försöker tillbringa så mycket tid som möjligt i vår stuga där vi letar svamp och gärna bara går omkring i skogen.Tänk så glada vi är för den svampen nu när vi skall laga riktigt goda helgmiddagar.


Älgjakt blev det ingen för vår familj i år då vi faktiskt prioriterade att kunna vara ledig och jobba på med vardagsrummet..........och får man inte njuta ute i skogen så får man fixa lite njutning hemma på gården......


November bjöd faktiskt på en hel del regn och det hann börja kännas riktigt tråkigt när adventstider började närma sig. Som tur var så slutade regnet och gubben frost kom med sina kristaller och även snö tills vi fick tända första ljuset i adventsljusstaken. Vi kunde lagomt till samma helg inviga vardagsrummet då även kaminen kommit på plats och vi eldade så det blev varmt som i en bastu......nästan!Jag som varit orolig för att inte få snö till jul kunde nu slappna av och bara njuta på mina promenader. December flög fram och vi har nu kommit förbi både julpyssel, julegröt och klappar...återstår bara den gnistrande kalla nyårskvällen då vi alla hoppas att det nya året blir minst lika bra som det gamla.

Japp, detta var mitt 2008 och när jag nu läser igenom inlägger ser jag vilket underbart år jag haft och va mycket jag gjort som kan vara lätt att glömma i vardagens jäkt. Hoppas ni alla haft ett härligt 2008 och nu vill jag bara avsluta med att önska till Er Alla från Oss Alla........Ett riktigt Gott Nytt År!

Denna bilden har jag lånat från nätet.......

Tjingeling!

7 kommentarer:

Ullis/Leva på landet sa...

Så härligt att läsa om erat år. Ha en bra dag.
♥GOTT NYTT ÅR♥
Kram Ullis

Essemia sa...

Vad roligt det var att läsa om ert år. Som sagt, ni verkar ha hunnit med en hel del. Såg att du fyllde år vid midsommartid. Här är en till som firar runt det dagset på året.
Ser härligt ut med skidåkning, tänk om det kunde ligga snö här nån gång så man kunde nyttja laggarna.
Ha en skön dag och ett gott nytt år på er (kanske sagt det innan!).
Kram Elzie

Bergagårdens Lina sa...

Vilket roligt år! Jättekul att läsa om allt som hänt!

Ha ett riktigt gott nytt år!

/Lina

Annika sa...

Vilken härlig sammanfattning av det gångna året..... ser ut som ni har haft ett riktigt bra 2008.... nu får vi hoppas då att 2009 kommer med lika bra bagage till oss alla..... här blir det lungt ikväll för det ska köras taxi åt flera håll... 5 mil hit o 2 mil dit.... åt båda håll... håhåjaja vad gör man inte för att få hem dessa ungdommar..... men de kunde ju ha stanant hemma o firat med mor o far....:) Ramaskri blev det när det föreslogs..... kan inte förstå......:) Gôtt nytt 2009 på dere.... Kram från Värmland

Pia..... sa...

Vilket härligt år du har haft....och nästa kommer bli ??..ja vem vet..inte jag och inte du..ett gott nytt år ..PIA

Prillig sa...

Du verkar ha haft ett fantastiskt år! Skulle tro att det nya året har ännu fler härliga överraskningar åt oss..?

Gott nytt!

Britt

Lime sa...

Ser att även du slagit till med en årskrönika :-) Härliga bilder!

Hoppas ni hade en riktigt härlig nyårsafton igår.

God fortsättning!