lördag 21 mars 2009

Rosor och tre-rätters

Hej Hopp!

Vet inte vart solen tog vägen som jag beställde till idag??? Hos mig visade den sig bara 15 minuter.

Ja, ja hade inte tid att vara ute och njuta nått ändå eftersom min lilla trollunge fyller 12 år snart och skulle ha "Tjejfest" i kväll med tre-rätters middag, jag hade med andra ord fullt upp inne. Tema för middagen var Rosa Rosor.
Allt hade hon kokat ihop själv från tema till meny. Mamma fick bara hjälpa till att handla samt fixa dukningen, pappa han fixade större delen av middagen och storebror var "lekledaren" och snickaren som hjälpte till att ställa iordning allt. Kort sagt hela familjen engagerad. Naturligtvis ställer vi gladeligen upp på det!
Som sagt.......rosa rosor var temat! Nu är inte jag någon stoooooor "fan" av "Dollarstore" men ta mig sjutton................ jag hittade ALLT till dukningen på den affären, utom levande blommor såklart.

Bordsdekoration! Okej, den gröna ljuslyktan kom inte heller från Dollarstore, den använde jag till min fest i sommras.

Liten men naggande god................iallafall om det står 9 st runt bordet.Kvällens meny hade hon både satt ihop och "layoutat" själv ................................Tror ni brudarna ville ha hamburgertallrik.......................nej, nej, nej. Filé var vad samtliga ville ha till varmrätt. Det blev vi, kökspersonal och lekledare, som fick äta hamburgertallrik.

Här är förresten trollungen själv efter att mamma "krusat" håret inför festen. Blev bara överhåret annars hade hon fått sitta hela dagen, så mycket hår som den damen har!!!. (Hon blir sååååå himlans lik Ronja Rövardotter när hon krusar håret)

En mycket lyckad fest blev det och himmel och pannkaka va roligt det var att ordna middag för dessa 9 tjejer som enligt dem själva åt mycket gott och lääääänge.

Nu kommer här slutligen ytterligare några bilder på vad keramik-kursen gett.......

Blomkrukor i olika former................

4 st helt vanliga med hål i botten till mina pelargoner. Jättenöjd med dem då jag HELT själv lyckats fixa dem från lerklump till vit kruka.

Krukan på fot och med hjärtan på måste jag väl i ärlighetens namn erkänna att jag fått lite hjälp av läraren men annars hade jag aldrig kunnat få till en sån kruka........

Ha en skön söndag och arbetsvecka alla där ute i rymden.

Tjingeling!

13 kommentarer:

♥ Pia... sa...

Go kväller...det var värst vad du var duktig med att göra krukor..superfina alltså...grattis till den nyblivna 12åringen..vad roligt att få göra en såå fin festmåltid...och att hela familjen fixar...snyggt på bordet var det oxå...härligt..skulle velat vara med..nästan:).. kram..Pia

Ullis/Leva på landet sa...

Så härlig fest dottern fick. Klart att det skulle vara en riktig middag. Jättefina krukor.

Ha en skön helg!
Kramar Ullis

Lime sa...

Det ser sannerligen ut som att tjejerna haft en mycket lyckad födelsedagsmiddag.

Vilka superfina krukor du knåpat ihop. Jag är sannerligen imponerad :-)

Ha dé!

Kamomilla sa...

Vad roligt med sådan middag!

Härliga keramiksaker du gjort1 du är ju jätteduktig!

Sara sa...

Åh vilken underbar dukning!

Och superfina bilder visar du =)

Missa inte tävling hos mig!
Underbart fint DUNÄGG kan du vinna.

Kramkram

Lisbeth sa...

Vad mysigt det låter...
Mina småtjejer är också inne det här med middagar och menyer just nu, vart ska de ta vägen, de är 6 & 8 år och favoritprogrammet är "halv 8 hos mig..."
Vi gör menyer och poängsätter glatt, och de är så härligt ärliga!

Gratta 12åringen!

Trevlig söndag önskar Lisbeth

Designe sa...

Vilken superhärlig dukning på tjejfesten!

Men du...du är ju superduktig på att dreja!...vilka raka fina både stora och små krukor du gjort! Där ligger jag efter helt klart!:)
Såg dina muggar m hjärtan på längre ner och typ såna lyckades jag göra med hjärtan på utsidan häromdan..men de är inte glaserade än..längtar tills de är klara!:)
Ha en fortsatt fin söndag!
Kram :)

Eddan sa...

Hej!

Jag tror att din dotter är en liten kvinnlig Bindefelt ;-). Vilket jobb ni har lagt ner för att fixa festen - förstår att det blev en succé.

Otroligt vackra krukor du har gjort, vilket proffs du är!

Hoppas ni får en fin början på den nya veckan.

Om du ser till solen så säg att vi också saknar den.

Kram från Anette

Annika sa...

Det var verkligen en toppenfest kan jag tänka..... snygg dukning.... en festmåltid.... o hela familjen engagerad..... kan ju inte bli bättre...... grattis tilll Stora damen...... o sen vilka vackra krukor du gjort.... jättefina..... till söta blommor... Kram Annika

Vit Gladiolus sa...

Åhhh så fin dukning du har gjort!! Jättefina bilder!
Kraaam

Kallholmen sa...

Vilken fin fest ni ordnade och vad roligt att hela familjen var engagerade.
Krukorna är grymma...!
Fattar inteatt man kan göra så fina saker på keramikkurser nu förtiden. Det beror nog på att du är så duktig.
Carolina

VIKTORIA sa...

Är det sommarjobbet för alla ungdomar i Siljansbyggden att måla Dalahästar? Det måste krävas enorm precision på handen? Men jag förstår att du är säker på handen när jag ser din fina keramik. Må så gott,

Elzie sa...

Vilka födelsedagsfester de små liven har nu för tiden. När mina barn var i den åldern så slutade dom istället med kalas, ha, ha.
Mysigt såg dom ut att ha haft det i alla fall.
Dina krukor är så fina. Trodde faktiskt den med hjärtan var köpt men tji fick jag. Du kan snart börja sälja själv!
Hoppas du får en bra dag.
Kram Elzie