fredag 4 september 2009

Detaljer......

Ja visst lovade jag lite detaljer.

De behöver inte vara så stora men kan göra sååååå mycket för helheten.

Känner ibland när jag går in på alla dessa inredningsbloggar att ni därute lägger ner massor av tid till att fixa, ändra, flytta och pyssla......runt i era hem. .......Suck, den tiden har inte jag, inte alltid inspirationen heller och när jag nu har börjat ett nytt jobb med allt vad det innebär så känner jag att mycket kraft går till att ta in allt nytt där.

Visst har jag fått helt enormt med ny inspiration tack vare ett nytt jobb också men just nu så piffar och puffar jag i det lilla här hemma.

Rätt som det är kommer ett ryck med något nytt och då visar jag det.......om det blev bra förståss =).

Nu till mina detaljer......

Som ni kanske vet så jobbade vi lite extra här hemma när tidningen TOVE skulle komma. Vi fixade bl. a. till hallen som sååååå länge väntat på vår hantverkslust.

Här kommer en liten detalj som jag gjorde på pelaren vid trappen.......


Sommarens blommor har inte farit så fint i allt regnande så när vi för någon vecka sedan besökte stora staden (Sthlm) och gjorde ett snabbesök till Ulriksdals Slottsträdgård köpte jag med mig 10 st gladiolusar hem. Dessa vissnar ju alltid nerifrån så detta är den slutliga njutningen av de blommorna......


Hade tänkt att baka litegrann, kanske något ur alla de vackra böcker som pryder köket och verkligen blir fina detaljer i inredningen......
Kände att jag behövde en lite somrigare tavla här i matrummet när sommaren kom och hittade dessa tänkvärda ord som jag då gjorde en tavla av.....

....ska väl tillägga att jag fick hjälp av mannen med ramen!

Som den sanna patriot man är så finns ju dessa med i vårt hem på många ställen......och jag måste faktiskt erkänna att jag helst ser de enbart enfärgade. Dock har BrittMari kommit med denna fantastiskt vackra häst där du väljer från dag till dag om du vill ha den med kurbits eller helvit/svart


Jag menar då alltså bilden längst ner i högra hörnet. Har skrivit om henne förut men gå gärna in på länken till hennes hemsida och kolla så mycket vackert hon målar, otroligt duktig på kalligrafi är hon också.

Gjorde faktiskt några riktigt fina loppisfynd i sommar och de blir vackra detaljer på sina ställen....
Sist av allt i dagens inlägg så vill jag bara sända STORA GRATULATIONSKRAMAR till min Mor och Far som i morgon Lördag firar Guldbröllopsdag, 5 september. Vigseln ägde rum i Mora Kyrka 1959. Tänk va, 50 år som gifta.............., vi har fortfarande 40 år dit jag och min Frank, så då vet ni vad vi firar snart också,,,,,=0).

STORT GRATTIS TILL ER MAMMSING OCH PAPPSING ÖNSKAR JAG OCH STOREBROR  MED FAMILJER.


Nu skall jag fara på en liten shoppingtripp till Rättvik, Lisa_på_Furutorp, samt Detalj i Vikarbyn, bara för att mysa i fina butiker en stund. Får se om jag hittar nått att shoppa!

Ha en jättemysig helg alla rymdseglare därute....., även Fuglesang och co.!


Tjingeling!

10 kommentarer:

MiA sa...

Vackra bilder :)
Ha en skön helg du också!
MiA

Bergagårdens Lina sa...

Du har ju hunnit med en hel massa pyssel! Jättefina detaljer!
Ha en riktigt bra helg!

Anonym sa...

Vilken vacker detalj på pelaren, vad menar du med att du GJORT den? Är du så snickerikunnig... för inte har du väl SKURIT UT den själv?

Håller med dig att när man surfar runt så kommer man in i det ena vackra hemmet efter det andra. Och så suckar man avundsjukt och tittar sig omkring i sin egen stuga. Suck!

Men... jag är nöjd med mitt hus och mitt liv. I alla fall för det mesta! Så jag nöjer mig nog med att hälsa på och gotta mig hos andra stylade hem en stund. Och ibland blir man ju inspirerad till ett och annat!!

Trevlig helg.

Kram Eva-Mari

Huset vid ån sa...

Åh, Vilken fin detalj på pelaren...Vad spännande med tidningsreportage! Ibland kan det vara bra med ett reporatege för att få en "spark där bak" iallafall var det så för oss! Önskar dig en trevlig o mysig helg! hoppas att du hittar nåt fint i Rättvik! Kram Therese

Annika sa...

Vad snyggt!!! du kan du.... o pyssla har du hunnit med också.... visst kan det vara så att man ser en massa snyggt o villha så själv men ibland så funkar det ju inte o man får vara nöjd med det man har.... jag har en liten stuga så nåra stora omvälvningar går inte att göra.... visst kan man möblera om lite men fönster o dörrar kan man ju inte flytta på...:) nej det blir till att gilla läget... amn drömmer via bloggar istället.... som när man hälsar på hos dig... KRAM Annika

Ullis/Leva på landet sa...

Så kul med nytt jobb. Hoppas att du ska trivas där. Är ju så fint uppe i Grönklitt. Här händer det inte heller mycket nu. Får bli ett rum i taget och det kan ta flera månader att göra klart:). Hoppas att du hittade mycket fint hos Lisa. Ska dit en dag i veckan jag också.

Ha en fortsatt bra helg!
Kram Ullis

Fyra årstider ღ My Lovely Four Seasons sa...

Du ser ut att ha ett jätte vackert hem.
Ha en skön dag
Kram Lotta

Cecilia sa...

Vilka härliga bilder du visar!
Nog ser det ut som du hinner med en hel del trots nytt jobb som upptar din energi.

Kram, Cecilia

Huset vid ån sa...

Hoppas allt är bra med dig...Önskar dig en bra vecka! Höstkramar Therese

Nordingården sa...

Den pelaren är ju bara för vacker... nej men va kul, kommer TOVE på besök!!! Gud va spännade!! Vilket vackert Dalareportage det kommer att bli!

Vita Gladisar, snyggare får man leta efter....

Hälsn till Målargården från Nordingården