fredag 18 september 2009

Lite höstfix!

Ja, nu var det ju så att jag idag bara kände för att vara hemma och fixa. Ingen skog idag.
Såååååååå behövligt och sååååååå skönt var det att bara få vara hemma och fixa och så här "blidde" det!De kära vita hästarna flyttas runt från ställe till ställe. I trappen tänds små lyktor för att få till den mysiga stämmningen!I hallen tänds ett "Durance" ljus med doft av lavendel så möts alla som kommer in genom entrédörren av en underbart härlig doft.De gamla stolarna får flytta från hörnet till fönsterplats närmare kaminen när hösten kommer. Mysigt att sitta men en kopp kaffe eller thé när det börjar bli kyligare ute! Eldade faktiskt i kaminen i morse men när jag sen började flytta runt möblerna blev det för varmt så jag fick vädra lite........=). Vad gör man inte för mysigheten!Soffan och fåtöljerna fick vrida sig litegrann för att du som sitter i soffan skall få bättre utsikt över vår underbara trädgård!!!!!!!!!!!, ler litegrann. Dit du ser, utanför altanen är det än så länge bara jordhögar och ogräs samt en icke färdig gång mot vår framtida trägrind........=(.  Vi hann inte så långt i sommar...., kan det var för regnet.........eller var det för lusten att göra något annat....
Kanske en blandning av båda =)
En cyklamen får stå för det gröna och fräscha under höstmånaderna......., åtmindstone så länge jag vattnar den...!!! Tyvärr, måste jag faktiskt erkänna, ....så är jag lite dålig att vattna mina törstiga blommor. Det är därför jag tycker om pelargoner, de tål en rejäl torka då och då!Men jag tycker ändå att cyklamen är vacker....., så konstiga blommor den har!
Detta är en annan vacker sak som jag har liggande. En gammal "Husmodern" som kostade 30 öre på sin tid. Jag köpte den för 20 kr.! Men titta på den lilla kullan vid grinden så vacker hon är!
Vill bara visa va fin min vinst från Kallholmen (www.kallholmen.blogspot.com)
är när det åter börjar bli dags att tända ljus i skymningen...... Här i Målargården firar vi idag/kväll.!!!!! 
Kan faktiskt avslöja för er att jag och min man har 10-årig bröllopsdag idag.
Firade detta med en 3-rätters middag där han bjöd mig på champange  och 10 STORA ROSOR som starter.........=0)
.......å sen sitter jag och bloggar!!!!!!Romantiskt va!
Ja, ja.........natten är låååååååååååång =).
Morgondagen bjuder på sommarens sista cruising. Jag och dotter i Mustangen samt mannen och sonen i sonens Amazon av årgång 68 orginal. Bilen fick han av Franks morbror och bilen har stått still i 20 år. Efter sonens fixande och trixande besiktades bilen förra veckan och gick igenom utan anmärkning. =) Därför blir det en liten cruising i morgon.....faktiskt upp till Grönklitt..., mitt nya jobb.
Ha nu en underbar helg alla rymdsurfare där ute!
Tjingeling!

13 kommentarer:

Annika sa...

Vad fint du höstpiffat i ditt hem.... nu vill man riktigt boa runt sig o eldat har jag gjort länge nu...:) ä en litten fröslort..:) härligt att få crusa runt lite.... o jag bockar o grattar i efterskott på stora dagen..... har inte glädjen av att fira såna... ä "bara" sambo..... men det låter ju mysigt med rosor o så.... idag blir det ett ryck i trädgården.... man ska ju höststäda...:) Kram Annika

Bergagårdens Lina sa...

Hej! Ja det känns väldigt skönt att det snart bara är de roliga delarna av bygget kvar!

Låter kul med cruising! Här blir det spikande av pärlspont och monterande av ikeastommar... fast mest vila för min del!

/Lina

Ullis/Leva på landet sa...

Så mysigt det ser ut hos dig. Ja när det blir höst vill man mysa till det lite. Här kommer mattorna på igen som brukar åka bort på sommaren. Så kul med cruising. Skulle ha varit kul att åka dit med vår gamla Buick, men helgen är fullplanerad. Att vara i skogen på hösten är njutningsfullt. Vi brukar försöka åka en hel till Idre eller liknade också bara för att få vara.

Ha det bra!
Kram Ullis

Kamomilla sa...

Fina bilder frå ert underbara hem!
Grattis till er båda! !

Malmkakan sa...

Gratulerar så hjärtligt på er 10-åriga bröllopsdag!
Hoppas den varit underbar för er.

Va skönt att få en hel dag att bara få fixa och pyssla och boa för hösten. Du bjuder som vanligt på vackra bilder från ert hem.

Kram, Cecilia

Huset vid ån sa...

Så mycket fint du visar....Visst är cyklamen vacker o ståtlig med sina lite "underliga" blommor! Du vet väl att den ska vattnas underifrån.....Önskar dig en skön söndag! Kram Therese

Jennyshemochharmoni sa...

Å GRATTIS! Vad härligt!!:)) Superfint du har piffat hemma också, riktigt höstmys! Ha en fortsatt härlig söndag nu! Stor KRAM

♥ Fyra årstider sa...

Gud vad fint du har. Gillar dalahästen.
Kram Lotta

Blåbärs och smultronstället sa...

Hej och tack för att du kikade in hos mig. Hade jag läst din kommentar innan jag åkte hade jag försökt ta reda på var du bor. Hade varit kul att träffa dig, men jag har bestämt mig att åka till Mora och Dalarna någon mer gång. För det är verkligen fint. Kanske till våren? Vi bådde på Diösgården vid Bonäs, det var jätteysigt. Jag tänkte ha ett inlägg längre fram om det.
Vad fint ni har det:-)
Kram Susanne

Maria & Amy sa...

Så höstfint ni har gjort det =)
Grattis till 10 år som gifta!
Kramar Maria

Designe sa...

Så fint du har gjort! Du har såå fint i ditt vardagsrum! Härligt med alla tända ljus och ljuset som kommer in! Grattis på bröllopsdagen! Kram :)

Kallholmen sa...

Va mysigt att bara vara hemma och fixa en dag.
Ibland kommer man aldrig till fixet utan bara till städningen,suck.
Va fint vinsten passade hos dig:)
Vi hade också 10årig bröllopsdag i år,tiden rusar iväg.
Kram Malin

Penseldraget sa...

hej
oj oj så höstfint du har =) och stort grattis till 10 år
kram pia