måndag 19 april 2010

Vårsolen värmer så gott....


Oj, vilken lång paus det blev......., inte riktigt meningen men ibland finns helt enkelt inte inspirationen och orken att blogga och göra egna nya inlägg och då tänker jag faktiskt inte ha några krav på axlarna gällande detta. Då förlorar man liksom meningen med denna bloggen.

Idag skiner solen och jag fick plötsligt lust att göra något nytt, vi har ju iallafall lämnat påsken bakom oss med råge.

Visst berättade jag tidigare att jag skulle till trädgårdsmässan...... men först, så drog vi iväg till vårt vårparadis en bra bit norrut från vår kära Siljan. Hääääääärligt liv har vi där. Här kommer några bilder på vår påskdag och annandagpåsk.......Hann inte mer än komma upp förrän "solgropsgrävarna" var i full gång.....=O)

Matlagning ute i gropen på Murrikan, naturligtvis. Denna dag blev det älgkebab. Mmmmmmmums!Barnasinnet finns garanterat kvar, högre och högre upp på åsen tog vi oss och fick emellanåt sicksacka mellan träden på väg ner.....fast ibland blev det tvärnit när skaren inte höll...=O)

Sen var det då dags för Trädgårdsmässa med en mycket förväntansfull dotter som äntligen skulle få följa dit.....!
Japp, iväg vi for kl. 05.00 på morgonen.....hela familjen. Myyysigt!
Medhavd frukost med riktigt goda mackor, mmmmmums!
Framme vid 9 och väl inne på mässan infinner sig inspirationen snabbt. Lika snabbt så delar vi på oss så far och son går och tittar på sitt intresse (maskiner, verktyg typ Stiga, Stihl, sågar, klippare, snickring etc......ni vet, killsaker). Vi tjejer (mor och dotter) drar oss gärna direkt till alla pelargoner, planteringar, florister, fröer, ahh, ni vet (tjejsaker)...! Här kommer litegrann av årets trädgårdsmässa sett genom Eva-Maris och hennes kameras ögon.....Naturligtvis olika formationer av blommor gjorda av otroligt duktiga florister........Underbart härliga tulpaner i massor av olika färger....Årstiden´s alltid såååååå härliga och fräscha monter.....
Inspirerande växthus....., med en vacker flicka i, *ler* (en av våra stoltheter)Inspiration, kanske jag skall skaffa mig en agave i trädgården....., hm????Vackraste soffan jag någonsin sett......Vilket jobb. De som gjort den skall vara MYCKET stolta.
Den kudden hade jag gärna sovit min Törnrosa sömn på......Mmmmmmysigt!
Jag, som många många fler röstade på den vinnande balkongen......Fiiiiiint!

Ja, som ni ser av alla bilder så hittade vi massor att titta på. Boysen hittade sitt de också men det får bli i ett annat inlägg.
Hoppas ni all har det riktigt bra där ute i bloggsfären. Skall försöka komma tillbaka lite snabbare till nästa inlägg.
Kram på er alla.

Tjingeling!

7 kommentarer:

Annika sa...

Åh vilken mässa du varit på... underbara bilder som lockar till kretivitet..... man kan ju göra såå mycket bara man får lite ideer att spinna på....:) ja nu är det lite avslaget i min blogg också.... har varit mycket en tid o då får bloggen vila lite innan man tar nya tag igen.... våren är ju ideernas tid.... ses snart igen.. Kram Annika

Anonym sa...

Välkommen tillbaka! Har saknat dina inlägg. Vilken härlig påsk ni haft! Härligt att åka hemifrån för ett tag.

Tänk, vad olika man upplever trädgårdsmässan, jag var ju där också men ändå såg jag tydligen inte allt... ja, det fanns ju en del att titta på, hihi, men ändå... några av dina bilder känner jag inte igen!! Men en trevlig dag var det... med trötta fötter och ben efteråt.

Sköt om dig däruppe i Mora!
Kram Eva-Mari

Zaga sa...

Tusen tack för de fina blomsterpinnarna! Jag blev jätte glad! Kanske besöker jag dig någon gång när jag är i dina "kvarter" och hälsar på min svägerska/svåger.
Mässan verkar ha givit massor med inspiration till våren/sommaren.
Kram Eva-Lis

Kamomilla sa...

Härliga bilder, tack för det! Roligt med ett inlägg igen, det var ett tag sen! :)

Huset vid ån sa...

Hej! Vill börja med att Tacka dig för ditt fina o omtänksamma mail till mig. Det värmde hela mitt hjärta. Vad mycket fint du bjuder på, underbara bilder från påskhelgen och så inspirerande bilder från mässan! Det är en energikick att komma iväg på en sån härlig mässa, det får man leva länge på....Ha det riktigt bra vännen! Många Kramar Therese

Vindsverkstan sa...

Hur inspirerande som helst med trädgårdsmässa. Lite tråkigt att man inte kan börja plantera i våra trakter ännu.
Ni är välkomna på kaffe en regnig dag framöver. Vi ska se om vi inte kan ordna någonting gott till!
Ha det så bra // Anna

Smultronbo sa...

Vilka härliga bilder! Den där Älgkebaben ser mumsig ut! Och efter en dag med sol och snö måste den ha smakat gudomligt.

Jag är imponerad att du fick med dig gubben på mässan! Min hade nog hellre lagt sig ner för att dö direkt! Men det såklart man kanske kunde ha lockat med motorsågar och annat "tufft" ;-)

Ha en underbar dag!
Camilla