måndag 31 mars 2008

Regntunga skyar!

Så här fint, grönt och lummigt kan det faktistk vara på vår gård........ i slutet av juli......fast just nu har jag ledig måndag och regnet öser ner utanför rutan i slutet av mars........mindre trevligt!
Nå, jag får hålla tillgodo med förberedande arbeten istället. Mannen har i helgen fortsatt med "golvet" och det blev el-rör i nästa fack!
Sen krävde sonen lite hjälp med el och lysrör i sitt mopedgarage som han håller på att bygga ute i gamla stallet. Här kommer inte några gräs ätande "havremoppar" att stå!
Naturligtvis måste en sån hjälpsam son som vi har, få tillbaka lite hjälp då och då.

När mannen och sonen tillbringade några timmar i moppe-garaget så passade jag på att göra lite annat.

Ni kommer ihåg gungstolen i sovrummet, som skulle få nya kläder. Det "bidde" mitt projekt och hur "bidde" det då, då? Jo, så här!

Betydligt vårigare och trevligare tycker jag.

Nu till något helt annat....."Körslaget".


Bilden lånad från TV4.se.

Hur många var det som tittade på detta program?

Vi satt klistrade framför TV´n hela familjen och vilka var bääääääääst: Mora, naturligtvis eller.... jo, Mora tyckte jag nog. Visst är Brolle charmig med sitt Norrländska lugn och han verkade ha ett härligt gäng med sig och nog är Lotta Engberg en glad pingla i sin hemska klänning, fast det verkade inte påverka hennes kör som hade ett himla "go" i sitt framträdande men visst var väl Team Cans allra bäst. Vad tyckte min dotter........tja, en av hennes favoritlärare är ju med i Morakören så .......naturligtvis MORA.


Nu åter till min Måndagsvardag som jag försöker piffa upp och bli lite mer färglad än allt det gråa på utsidan av huset. Köpte lite kryddor inför helgen och planterade ihop i en kruka, dekorerade med några rosor som hade börjat nicka och visst blev det färglatt och trevligt!

Och nu har jag några andra, mindre färglada växter, som behöver min omvårdnad. Dagens uppgift!
Inte världens roligaste jobb direkt men om jag är riktigt noga så kanske jag får lön för mödan till sommaren med den vackraste blomsterprakt. Ha en jättetrevlig vecka önskar jag er alla med denna bild från lekstugetrappen sommaren -07. Kramar till alla!
PS. Till alla erfarna bloggare där ute i rymden. Hur gör jag för att mina bilder skall bli "klickbara" och förstorade? Vore jätteglad för tips och råd om detta.

9 kommentarer:

Kamomilla sa...

Nog var det ju en aning skillnad på dina bilder från gården...
Gungstolen blev så fin så! Jag ska också sy kläder åt en stol, men jag funderar ännu hur jag ska gå tillväga, så det kan ta en tid..

ha en skön vecka!

Anonym sa...

Hej! Kikade in här ifrån en annan bloggare. Vilken fin bloggsida med vackra bilder! Fin gungstolen blev. Ja jag ska också ta fram mina pelargoner. Men de är så stora så jag vet ej var jag ska ställa dem. De vill ju ha ljus i massor... Men får väl möblera om lite grann.
Må gott!
//Cissi

hemtrevnad marie sa...

Hejsan!! Jestanes, ett moppegarage!
Det här törs jag inte visa min son, han skulle bli grymt avis!!!
Här får han knöka in moppen i vårt magasin, bland all brôte!!
Visst var Morakören bäst, helt klart bäst musik också!!!

Making it lovely sa...

Vilka fina somriga bilder du visar , jag längtar till svensk sommar. Jag vet inte heller hur man gör bilderna större så får du svar får du gärna meddela mig:-)

Inne o uteliv sa...

Hej!
Tack för din kommentar och kul att du hittade till mig.
Jag har inte hunnit titta runt så mycket hos dig men jag ska sätta mig ner och göra det.
Vilket otroligt fint hus ni har och ett supermysigt kök. Med vedspis OCH öppen spis...härligt! och utsikt över Siljan...en dag ska vi också ha det brukar vi säga :)
Ha en fortsatt bra vecka, jag tittar snart in igen.
Kram!

Hemma på Landet sa...

Vad fint du gjort med gungstolen. Verkligen tjusigt!:-) Kram

Jes/Vita villa vila sa...

Vilken söt liten gungstol & vilken mysig blogg!
Kommer gärna åter ☺

Jes

Mitt Egnahem sa...

qVilken sött lillstuga ni har! Det är så snyggt med röda vindskivor o knutbrädor... Du verkar ha gröna fingrar. Underbar trädgård! Trevlig helg från Värmländska Mitt Egnahem

Kalkstenssommar sa...

Ha´, ha, härligt inlägg!
Ja, det är värst vad du donar o fixar, eller hela familjen verkar det som.

Gungstolen blev ju underbar!

Hoppas din vecka blir bra!

Kram L