måndag 15 september 2008

Parapam pam pam paaaaaaa! Och vinnaren är....

ROSOR OCH JÄTTESTORT TACK....
TILL ALLA GULLIGA SOM VARIT IN PÅ MIN BLOGG OCH TITTAT OCH ÄNNU STÖRRE TACK TILL ALLA ER SOM LÄMNAT KOMMENTAR OCH DÄRMED DELTAR I UTLOTTNINGEN AV MINA TRE JULHJÄRTAN.

OCH VINNAREN ÄR.......................

ANETTE MED DEN JÄTTEFINA BLOGGEN FLORAS_KULLE.

Stort GRATTIS till dig, hoppas mina hjärtan får pryda ditt hem i advents -och jule tider.
Att ha utlottning tyckte jag var så himla kul så jag kommer att köra en ny med ett annat pris när jag passerat 15000 besökare......så håll utkik.

Nu till den gångna helgen......

I slutet av förra veckan var jag och mannen till stora staden på besök. Anledningen till besöket var en begravning och sådant är ju aldrig roligt men ändå så var det en fin liten högtid i det lilla kapellet.
Granne med detta kapell fick vi se och även besöka Uppsala Stifts minsta stenkyrka "Yttergrans Kyrka, där den första delen byggdes redan på 1100-talet!!!!
En helt aprikosfärgad liten kyrka med plats för max 75 pers (och då tror jag man sitter väldigt trångt). Den låg så jättefint inbäddad mellan stora gamla lönnar, som började skifta i höstens alla färger, samt med utsikt över frodiga åkrar som väntade på att bli skördade.

Vissa av målningarna i kyrkan var faktiskt så gamla som från 1480, imponerande tycker jag.


Efter detta så tog vi chansen att stanna kvar en natt och bara vara, mysa, fika och "strosa" runt i staden och då främst i Gamla Stan som är mitt favorittillhåll i denna stad. Både dagtid och ..... ......kvällstid.

Naturligtvis så fönstershoppade jag litegrann i Westergaard-Kovacs fina butik som heter Bortom bergen and far away.

Nu var det ju kväll när vi fönstershoppade så allt var ju stängt och knäppa med blixt i skyltfönster är ju ingen höjdare....därav lite mörkare bild.

Givetvis så tog vi chansen att nästa förmiddag få en fika på "Kaffekoppen" som ligger på Järntorget. Helmysigt fik som jag verkligen rekommenderar, allrahelst i adventstid.

Choklad med grädde och en kanelbulle modell extra, extra large är favoriten.


Blommor , blommor och åter blommor är ett måste för mig att handla på Hötorget när jag har chansen . Vad sägs om vita och rosa rosor av höjden 60 cm, 20 st för 150 kr. Helt ok i min smak.

Eller kanske 10 st härligt stora vita gladiolusar för 50 kr........

Detta är lyx för oss som bor på landsbygden då vi tyvärr inte annars har möjligheten att handla stora mängder av våra favoritblommor till dessa priser. Man får passa på........!

Ha en trevlig vecka och tills vi ses igen.....Kram på er alla!

2 kommentarer:

Floras Kulle sa...

Är det sant!!! Vad glad jag blir, det är första gången jag vinner en blogg-tävling!
Rött skall det vara i granen, här blir det mest allmoge så det står härliga till, filt och halm och röda äpplen. Dina fina hjärtan kommer att passa jättebra!
Fantastiska bilder från gamla sta´n, förresten. Man får lust att åka dit och bara strosa... (Och kanelbullar, mmm...!)
GLADA KRAMAR:
Annette
P.S: Adress är på väg! D.S.

Kamomilla sa...

Grattis till vinnaren!
Härliga bilder du visar!