måndag 15 september 2008

Trädgård förberedd för vintern!

Två inlägg på en dag, det hör verkligen inte till vanligheterna.

Trädgårdsstädning blev mitt arbete idag på min lediga dag. Jag är ju pelargonfantast och lika kul som det är att dra igång dem på våren.......lika tråkigt är det att göra dem vinterfärdiga nu på hösten.

Nu är det gjort och de får ta plats på lillstugans trapp i skydd för frosten. Så kan vi njuta av blommsterfägringen ännu ett tag.

Lite nytt i gjutjärnsurnorna på terrassen till dess att november kommer och blommor byts ut mor små granar.

Lite pyssligt på entré trappen känns alltid roligt och välkomnande.Sommarens sista ros plockas in för att få sprida sin underbara doft i hallen.En dahlia som inte går av för hackor. Får stå kvar i landet och sprida sin skönhet tills frosten nyper tag i den. Förhoppningsvis går det ännu några dagar innan den lägger sig till marken.Sist av allt, när skymningen kommer, är det dags att tända ljus i alla lycktor som jag ställt ut runt om i trädgården. Denna skapelse gjorde jag nyss när mörkret började komma i augusti. Ville ha nått som hängde i bersån och hittade lite taggtråd, en glasburk och ett glaslock samt lite prismor som jag använde mig av. Hittills har den lyst väldigt många kvällar.

Det är inte klokt va mycket jag fick gjort idag. Det känns så skönt när man "höstdonat" i trädgården. Nu kan Gubben Frost komma när han vill.

Tjingeling!

9 kommentarer:

LenaMarianne sa...

Å vad fint du höststädat i trädgården. Själv har jag precis tippat ur de sista petuniakrukorna på komposten.

Kamomilla sa...

Oj så flitig du varit! Det måste kännas skönt att det är klart för vintern. Vilken söt ljusanordning du fixat!

Karin Krut sa...

Fröken Frost kanske kan kika in också ;) vad fint du har gjort i trädgården. Jag måste också fixa lite. Mina pelargoner ser väldigt ledsna ut nu. Jag kanske ska ta räserkombin och köpa lite höstväxter när det är så ruskigt ute ;)
Ha en skön vecka
Kram Karin

Mitt Egnahem sa...

Många fina inlägg du hunnit med! Och dessutom fått mycket gjort i "reality-världen"... Måste också ta tag i trädgården. Tyvärr brukar jag vara liksom en frostnatt för sen! Rummet blir superfint. Gillar din entré och den underbara taggtrådskronan! KUL! Inte ont att göra? MVH Värmländska Mitt Egnahem

alidas sommaräng sa...

Visst är det skönt när man fått klart i trädgården inför vintern.Här är det bara halvklart - får ta det efter Rättviks marknad, då får jag lite mer tid över.Håller på och jobba inför marknaden som jag ska vara med och sälja på.Ha det gott Kramar Laila

Designe sa...

Vilka vackra urnor du har och fina planteringar! Gillar din taggtrådsskapelse oxå! Ha en fin helg! Kram :)

alidas sommaräng sa...

Hej igen Du behöver inte "Klura" ut var jag står kan avslöja att det är inne på Knektplatsen stånd 126 och du är hjärtligt välkommen dit om du ska gå på marknaden .Vore kul att se en annan "bloggare", Kramar Laila

mitt skärgårdsliv sa...

Vad fint du har det här! Härliga bilder från trädgården! Kikar nog in här igen!

Kallholmen sa...

Vad mycket lantligt, blommigt och fint du har det på din gård. Så blommande som du har när det är höst är det inte ens hos mig mitt i sommaren...!
Carolina