måndag 4 maj 2009

Ännu mera vårpyssel!


Så har då Valborg passerat med buller och bång......iallafall där vi var och tittade på "kasen".

I en makalöst vacker solnedgång i Siljan brann byns våreld så fint ner till marken med många bybor tittandes och njutandes i det vackra vädret. Inte i mitt minne finns att det varit så varmt och fint en Valborsmäss på läääääääänge och då har jag ju faktiskt kommit in i "tagg-åldern" sen snart ett år.

Naturligtvis så passade vi på att äta vårens första middag på terrasen denna kväll. Mannen fick prova på sina presenter fastän inget riktigt sommar kök ens har påbörjats med en endste liten bräda.

Hm, hur kommer det sig att när män skall grilla så måste de alltid få den obligatoriska malten till arbetet??????Antar att det inte bara är hos oss som detta påfund finns! Jag för min del spar mig gärna till middagen och avnjuter den med ett riktigt gott vin. Detta kan jag starkt rekommendera. Torres " Gran Sangre del Toro". Rött och kraftfullt, passar super till grillat kött.


Helgen var ju lång och vårsysslorna många....... här är mitt helgjobb som det är ganska så bråttom med eftersom mannen inte kan fortsätta med sitt jobb innan jag gjort mitt!!!! Med denna bilden (ovan), plus den nedan får ni gissa vad vi har för tok för oss denna vår! (och det är bara ett av flera projekt). Jösses, har man inget jobb så skapar man sig snart......om man bor på gård........och har huvudet fullt av idéer.......och en man som köper dem!
Måste här passa på att slänga iväg en fråga till alla er som är duktiga på byggnadsvård där ute i rymden. När ett fönster ser ut så här i kittet, sprucket men sitter som berget och man inte har en sån kittvärmare. Måste men ändå ta bort det eller kan det räcka med att man från andra sidan impregnerar in fönstret (linolja och terpentin) och sen målar båda sidor ordentligt med linoljefärg.....för det är väl det man skall ha enl. byggnadsvårdens alla regler???? Skickar frågan till Mitt_egna_hem som jag vet är proffs på byggnadsvård men om det är någon av er andra som vet så vår ni jättegärna svara!

Här är ett annat vårprojekt som jag tror att dottern skall få berätta om lite mer på sin blogg Älvorna_dansar som blir uppdaterad någon gång då och då......när andan faller in!Här i Siljansbygden är ett säkert vårtecken Rättviks Marknad och naturligtvis hann vi med en tur dit också. I det närmaste sommarvärme så gick vi runt bland knallar och ballongförsäljare. Några fynd gjordes i form av silverbestik på loppisen vid banktorget, några sommarblommor och lite fina sommarkläder från en jättehärlig butik på gågatan, många pengar skulle kunnat rulla iväg där!. NÅGOT nytt måste man ju ha när man skall ut och resa till sydligare breddgrader.......!!!!! Hann med en liten kik in till Lisa på Furutorp och där träffade jag Ullis med bloggen Leva_på_Landet. Jättekul att få ansikten på några av rymdens alla bloggar. Super kul att träffa er!

Skyndade mig sedan upp till Knektplatsen där jag visste att en annan bloggare skulle finnas och sälja sina alster, nämligen Laila med bloggen Alidas_Sommaräng. Också jätteroligt att träffa dig. Blev mycket nöjd med stålhjärtat och lavendelstruten som jag köpte av dig. Bilder kommer en annan gång på vad jag gjort med dem.

Oj, idag blev det ett långt inlägg men så kan det bli ibland när man har mycket man vill dela med sig av. Ha en härlig vårvecka alla vårpirriga där ute!

Tjingeling!

11 kommentarer:

Eddan sa...

Vilken härlig helg ni har haft!

Vi hade också en varm Valborg och fredagen var superskön men sedan blev det kallare, regnigare och idag har det t om snöat. Brr!

Visst är det härligt när man kan börja grilla och äta ute - det gäller att passa på innan myggen kommer.

Känner igen det där med mannens grillbränsle ;-) - fast jag är likadan. Gärna ett glas vin när jag står vid grillen. Jag tycker det är mysigt att grilla så maken och jag brukar slåss om att få grilla :-D!

Må så gott!

Kram från Anette

Kamomilla sa...

Vad mycket ni hunnit med igen!

Det där vinet är väldigt gott! Måste ha varit en lyckad middag.
Ganska skoj det där med grilldrycken.Tror det är så i ganska många hem... En sak jag ofta undrar över är varför det mest verkar vara männen som gillar att grilla??

Ullis/Leva på landet sa...

Här har du mycket för dig ser jag. Ja det var jätte kul att få träffas så där hos lisa. Ser att du också besökte Laila. Håller med dig om att valborg var varm och skön. Frös gjorde man i alla fall inte.

Ha det bra!
Ullis

Anonym sa...

Så mysigt ni har det... jag vill också ha lador och uthus! På vår gård finns inte det minsta lilla uthus att stoppa saker i, vilket gör att vinden bågnar!

Har också en grillgubbe med öl i handen. Och som hörsammar de flesta av alla mina ideér... men att bygga en lada vägrar han!!

Nu regnar det här, hurra! Jag har gödslat alla landen så det får gärna regna heeeela dagen.

Tisdagshälsning från Eva-Mari

Loa sa...

Hej!
Kamomilla tipsade mig att titta in till dig och hjälpa dig med din fönsterfråga. Jag är fönsterhantverkare och jobbar med att renovera gamla fönster.
Mitt råd är att du blandar kitt och terpentin så du får en lös smet som du sen penslar på det gamla spruckna kittet. Låt stå och dra 5-10 minuter och torka sen bort överflödig kittvälling. Ett bra sätt att förlänga livet på sitt kittade fönster när det kommit sprickor, men inte börjat lossna. Sen impregnerar du fönstert och målar med linoljefärg på båda sidorna. Kom ihåg att måla 1-2 mm in på glaset över kittkanten.

Rina sa...

I don't understand the words, but the pictures are great :-)

Best wishes to you

Rina

Annika sa...

Oj när ska du hinna slappa o känna av våren kära du..... verkar som ni har fullt upp.... men det är kul att få iordning.... o visst ska karlarna ha en öl när de grillar.... de tror nog att köttet smakar bättre så...:) tog till mig svaret du fått på fönsterfrågan..... ett nytt blad i tipsboken.... Kram ANnika

Rina sa...

Thanks for the translation !
Now, I understand it :-)

Rina

Blåbärs och smultronstället sa...

Det ser så mysigt ut hos er. Vilken härlig helg med grillning och gott att dricka.
Vi har också haft det underbart.
Kram Susanne

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Underbart att bo på gård när man kan förverkliga en massa tokiga ideer.
Kram Lotta

Kallholmen sa...

GRATTIS!!!
Du har vunnit lampetten hos oss på Kallholmen.
När du skrev kommentaren hos oss igår visste jag att det var du som vunnit den men jag hade inte hunnit lägga in det på bloggen än!
Maila din adress till oss så skickar vi den så fort vi kan...
info@kallholmen.se
Kram carolina