måndag 11 maj 2009

Sverige är fantastiskt!


I helgen har jag sett blommande syrener och äppelblom och 4 mil norr om min bostad snöade det i morse!!!!!!!

Japp, jag har alltså tagit mig hem igen från vårt besökt i södra Skåne. Bilfärden ner tog vi på 12 timmar och vi missade inte sista avfarten i Sverige!!
12 timmar!!!!!, tänker ni säker nu. Ja, men man behöver faktiskt inte ligga och sträckköra när man är på husmorssemester. Det finns så mycket fint att se i vårt avlånga land och sen måste man ju äta också!

Vi stannade 2 h i Vadstena och bara gick runt i denna jättefina och pitoreska stad. Njöt av alla fina gamla hus med dess snickarglädje, ett besök i Vadstena kyrka, klostret tittade vi naturligtvis på och även den fina Örtagården som fanns vid kyrkan. Mycket vacker stad!

Många vackra gula rapsfält passerade vi och nu snackar vi GULA rapsfält. Jösses så vackert och detta var det första jag tittade på när jag öppnade mina blå på lördag morgon hos värdinnan som hade STORA GULA fält utanför sitt hus. Jag blev faktistk helt betagen i alla dessa färger som fanns där nere denna tid på året.

För att inte tala om alla vackra bokskogar som vi åkte igenom när vi skulle upp till Österlen och Kivik där vi bodde. Det var presis som att åka in i en fototapet!!!!
Just denna bilden är inte min egen då vi aldrig stannade i skogen så jag lånade den från nätet.

Var bodde vi då?
Jo, hos Agda Lunds Bed & Brekfast. Superställe! Kan verkligen rekommenderas! Underbart mysigt låg det inbäddat mellan äppelträd och andra blommande träd och växter. Jättemysigt värdfolk. Service och kvalité verkar vara deras signum för sitt pensionat.

Kivik var presis som Vadstena ett mycket fint och gemytligt litet ställe som med säkerhet ökar det mångdubbla i folkmängd när semestertider kommer. Så mysigt och pitoreskt även här. Mysiga trädgårdar, fina små hus med underbara verandor och många, många äppel- och magnoliaträd. Vi var ju i KIVIK och naturligtvis så fans där också tusentals äppelträd och apellundar både gamla och nya. Såååååååå vackert med äppelträd som presis börjat blomma!

Massor av god mat och dryck i glada vänners lag på en underbar resturang, Burés, med havet som närmaste granne där vi fick en trerätters middag värd att åka långt för. Hade det varit nerförsbacke hem till pensionatet så hade vi rullat........nu var det en mycket jobbig uppförsbacke i stället som gjorde att vi kunde gå och lägga oss lagomt mätta och lyckliga!

Vid hemfärd på söndagen passerade vi Brösarps backar och fick ytterligare ett otroligt vackert minne med oss hem.

Väntade bara på att Jonatan skulle komma och springa mot mig i Körsbärsdalen!! Hästarna stod redan där och väntade på oss!

Så vackert va?

Sen började den låååååååånga resan hem och vyn som möter mig när jag kommer ut ur skogen uppe på Söderås............den gör att jag mycket väl förstår varför jag bor där jag gör. Det är så att man kan bli religiös!

Japp, så var min resa till Skåne och Österlen. Har du chansen så ta den och far iväg. Gärna denna tid på försommaren då allt är nytt och påväg att slå ut.

STORT TACK! till mina reskamrater och pinglor till vänner som alla nu är lyckliga 40-taggare och många intryck rikare.

Tjingeling!

10 kommentarer:

Eddan sa...

Visst är Sverige fantastiskt - och avlångt. Man blir riktigt avundsjuk när man ser hur långt grönskan har kommit i Skåne. Här har det kommit snöbyar och våren stannade upp lite grand. Nu hoppas vi att det bara blir bättre och bättre da för da ;-)

Må så gott!

Kram från Anette

Anonym sa...

Jag håller med dig... vårt land är fantastiskt. Och för att uppskatta allt man har hemma så måste man nog ut och nosa på andra ställen. Och att hålla sina ögon öppna och se allt underbart... för nu går det så otroligt fort.

Tisdagskram från Eva-Mari

Blåbärs och smultronstället sa...

Jag håller med om att Sverige är fantastiskt!
Vilka fina bilder du visar från er underbara resa, vad kul.
Vi ska till Toscana i sommer, men det får nog bli lite bilturer i Sverige också. Välkommen över 40-strecket du också.
Kram Susanne

essemia sa...

Nog är vårt land vackert alltid. Och den resan ni gjorde gjorde vi för några år sedan. Helt otroligt vackert.
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

Designe sa...

Grattis först och främst till Kallholmens vinst, jättefin vinst!
Sååå himla vackra bilder! Så härligt ni verkar ha haft det! Tänk vilken skillnad det är på vädret och grönskandet! Snö..usch!
Här är småkallt, soligt, blåsigt och lite regnskurar! Skönt att solen lyser upp i alla fall! Längtar tills mina fruktträd börjar blomma! Ha en fin vecka! Kram :)

Kamomilla sa...

Säger bara ett ord: WoW

Jag är mållös

Ullis/Leva på landet sa...

Så underbara bilder. Sverige är ju fantastiskt. Tänk att det är så stora skillnader i vårt avlånga land. Låter som om ni haft en toppen helg. Den vyn i Söderås hade jag från mitt klassrum under flera år när jag jobbade där. Helt underbart.

Ha det bra och sköt om dig!
Kram Ullis

alidas sommaräng sa...

Oj vilka härliga bilder från ett vårigt södra Sverige. Rapsfält -jättevackert- Ha en bra vecka! Kramar Laila

Kallholmen sa...

Det är faktiskt helt fantastiskt med vårt avlånga land! Vi har fattat det varje måndag när vi ska berätta om vårtecken! Magnoliablom i Skåne och snö hos oss...tre helger i rad!
Tänk att du bor i den vackraste byn i Sverige...Nusnäs!
Det har jag nog inte fattat förrän du mailade adressen för vinstutskicket!
Den kommer snart.
Kram carolina

Zaga sa...

Hejsan!

Visst är det härligt att komma i väg några dagar!!??
Vi var till Öland förra helgen och mötte verkligen våren både värme och växtlighet.
Det är så skön och kul att få lite nya influenser och umgås med trevliga människor, särskilt om man har det lite jobbigt runt omkring sig.
Ha en skön helg!!
Kram