söndag 28 juni 2009

Aj, aj, aj......ryggen bränner!



Jaha, nu är vi där! En vecka sen börjar jag få nog av hettan..........!

Åtmindstone innomhus. Alla fönster på vid gavel och knappt något "korsdrag" i alla fall.

Hur som helst så är det underbart. Jag kan ju gå in i skuggan och sätta mig......men först vill jag bli lite brun om kroppen=). Allting känns så mycket härligare då eller hur?

Vad gör vi då på Målargården när det är de hetaste dagarna denna sida nyår????

Vi fixar lite i trädgården så klart!!! =). Inte trodde ni väl att makarna i Målargården åker ner och lägger sig vid sjön heller.......nej, tänkte väl det!

Som jag någon gång tidigare har berättat så vill vi, förutom allt det andra med växthus och utekök, fixa oss ett utespa i trädgården.

Nu är det så att vi har blivit med "pannmur"för några månader sedan...... Japp, det har vi, och den hade vi tänkt använda oss av i vårt kommande utespa!

Efter en härligt underbar ledig fredag med en träningstur på MTB med sonen, besök och shopping hos Nygårdsanna i Garsås och en god middag i skuggan av parasollet på altanen..........så satt vi (jag och mannen) nere på vår nya favoritplats under lönnen (i skuggan) och filosoferade.

Tänkte nog båda att det skulle vara skönt med ett dopp i poolen om det inte varit så förgrymmat kallt i vattnet!

-Tänk om vi hade haft pannmuren här och kunnat värma vatten för att spä ut allt det kalla med, sa Frank!

-Mmmmm, sa jag som inte trodde riktigt på tanken att 100 liter hett vatten kan värma 3 kubik iskallt (19 grader) vatten!

-Jo, men var skall vi ha den någonstans om vi använda den i vårt utespa.......?

-Där, pekar jag strax bakom våra huvuden... , jag har ju redan bilden klar i mitt huvud över hur vårt utespa skall se ut....., kort sagt jag bestämmer var det blir bäst =). Känner ni igen er?

- Okej!

Så blev det lördag och jag placerade min för tillfället vita kroppshydda i trädgårdslandet med vattenflaska och keps. Frank han börjar göra gräsmatta på ett område där inget växer för det har bara varit 5 cm matjord där de senaste åren........plötsligt är han borta och jag hör traktorn går igång och kommer närmare!!!!! Sen ser jag plötsligt pannmuren komma farande över åkern och upp till trädgården, eh! Jaha, då var det dags......=).

Sen har vi jobbat och fixat och donat och kokat vatten, hällt i poolen, kokat vatten igen och hällt i poolen igen........,sen har vi badat i går (lördags kväll) vid 23.30 tiden i 23 gradigt vatten. Här kommer lite sköna bilder av vårt jobb och vår njutning!
Kronan fick sitt tänt värmeljus för första gången denna sommar........Suuuuuper nice! Sval och skön kunde jag sen gå och lägga mig i ett sovrum som kunde varit svalare men nu gick det bra tack vare min svala kroppshydda. En kroppshydda som började hetta ganska snabbt för på ryggen hade jag vita fält och HETA röda fält trots solskydd 20 !!!
I dag söndag har vi så klart fortsatt med vårt utespa för nu kan vi inte sluta....., det var såååå himla kul att fixa i ordning men bilder på det får ni faktiskt vänta på tills det är både piffat och puffat färdigt............=)

Här kommer nu lite bilder på mina trädgårdsblommor som jag har för tillfället. Vissa av dem är sååååååå fina men blommar sååååå kort tid. Passa på och njut av dem nu!
Nu kan det dröja till nästa inlägg från mig men det vet ni redan, kommer kika in hos er små kortisar men har inte tid att göra så många inlägg den närmaste tiden. Sommaren kallar!=)
Ha en helt underbar semester önksar jag alla er som tittar in hos mig !
Tjingeling!

11 kommentarer:

Ullis/Leva på landet sa...

Så underbara bilder. Härligt med ett utespa skulle jag inte tacka nej till alls. Inte skönt att bränna sig. Vi har faktiskt klarat oss fast vi varit vid sjön varenda dag. Smörjt oss har vi gjort och den solkrämen verkar funka i alla fall.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Anonym sa...

Oj vad ni jobbar och står i hos er! Men belöningen är mödan värd, det kan jag se.

Ha en skön sommar önskar Eva-Mari

Designe sa...

Så mumsig mat och så härligt med badet!:) Jättefina blombilder oxå! Min rygg har kliat lite oxå..fick lite mycket sol på sig i helgen men smörjde mig med solskydd 30!!! ..bäst att vara försiktig! :)
Ha en fortsatt varm och skön vecka! Kram :)

Annika sa...

Vilket projekt!!! vad kul.... en sån tvättgryta har jag eldat i nåra gånger för att färga garn med växter... vi var ett gäng som samlade ihop nåra stycken o färgade en hel helg.... har sen min ståendes hos svärfar.... kanske skulle amn fixa ett badkar i trädgården o dra igång att bada.... men vad skulle grannarna tro.... dom tror redan att det slagit runt med all taggtråd o rostiga manicker...:) ser att du firade midsommar rejält...:) härligt med traditioner... jag jobbade ju o nu har jag bara 2 ynka nätter kvar till jag går på semester... hoppas de flyger fram.... Kram o smörj vidare..:) Annika

Elzie sa...

Det såg verkligen härligt ut. Men jag avundas inte dig din röda rygg. Har haft sån själv och det var INTE skönt, hihi.
19 grader varmt var det i vattnet jag doppade mig i igår. Kan omtala att jag inte låg länge i böljan den blå (nåja!).
Finfina blommor har du också i trädgården.
Hoppas du får en fortsatt fin vecka.
Kram Elzie

Karin Krut sa...

Hallå där tomaten! ;) Visst är det härligt den här årstiden, i synnerhet om det är så här fantastiskt väder :) Själv står jag ju innomhus hela dagarna.. men det är ett angenämt besvär ;) Man märker på kunderna att dom flesta inte alls har någon lust att gå i butiker i det här vädret :) Här är det så kvavt ute i dag så jag skulle inte bli förvånad om det blev lite åska till kvällen.
Din trådkrona är ju helt fantastiskt fiin :) Du har inte lust att tillverka några till min butik? Jag menar, du har ju nästan inget alls att göra redan ;) Trädgården ser underbar ut och vilken lyx att kunna bada :) Jag spolade mig med slangen igår när jag cyklat ut till stugan, då kan man snacka om kallt vatten, men det var skönt efter en mil i 30 graders värme :D
Ha det så skönt i värmen, nu ska jag sätta mig på balkongen och käka lite glass :)
Kram Karin

Kallholmen sa...

Visst är det otroligt!
Varje dag som en utlandsresa.
Känns väl inte helt inspirerande att packa sin husbil för färd till varmare breddgrader...!
Ha en mysig sommar.
Kram carolina

Pia sa...

Hej!
Jag har försökt att sätta in länken klart.se väder. Men det fungerar inte, får inte till det.
Vill du hjälpa mig och förklara hur du gjorde.
Kram Pia Bergsten

Butik Drängstugan sa...

Vilka härliga sommar och njutarbilder !!
Trevlig blogg, jag återkommer gärna.

Sommarhälsningar
Cina

Huset vid ån sa...

Önskar dig en trevlig sommar! Sommar Kramar Therese

Huset vid ån sa...

Nu håller vi tummarna på att det blir fint väder igen....Ha en bra dag!Kram Therese