onsdag 7 oktober 2009

Sommarens absolut sista.......

Så är det! Sommarens sista bilder kommer nu är i ett litet repotage........

Det är faktiskt dags, full snöstorm med ymnigt snöfall visades på vägverkets webkamera uppe på Koppången i går kväll. Visst, regn i massor hos oss men på jobbet kom det snö......, så det är dags att avrunda sommaren på Målargården med ett litet amatör repotage från en jättevacker trädgård som har ett av byns finaste lägen.


Trädgården ägs av Sofie och hennes mamma .

Har många gånger promenerat förbi denna infart och jag har då tänkt vad vackert och ombonat det ser ut. Sen är det ju så att de har en mycket hög och tät häck runt sin gård så något mer än infarten ser man inte från vägen........

Plötsligt en dag i sommar så var en tjej (Sofie) utanför på byvägen och satte upp en skylt om loppis och naturligtvis, loppistokiga som vi är, blev vi nyfikna jag och min son.

Vi tog genast cykeln och drog iväg för att kanske fynda.

När vi följt skyltarna till dess slut visade det sig vara den jättefina infarten som vi skulle in på....., spännande.......

Vi gick gladeligen in och jösses vad mycket vackert vi såg. Bland det första mina ögon föll på var en mycket ståtlig Agave på en pelare mitt i trädgården.....
Passade på att fota den från solsidan också och då ser ni den underbart blåa Siljan skymta i bakgrunden.....
Många besök blev det på loppisen under sommaren men just nu så fokuserar vi på trädgårdens alla små mysiga vrår och sittplatser.
Här kommer nu en liten blandad kompott, titta, njut och minns sommarens soliga varma kvällar!..........
.......Har ni njutit en liten stund nu?
Observera att detta inte enbart är mina foton, min dotter tog några av dem också......, hon har ärvt mammas intresse för fotografering. Snart kommer även hon att lägga ut lite bilder från vårt besök, kika in till henne då på Älvorna dansar.....
Men som ni vet så stannade inte vårt första besök vid att titta och njuta av trädgården, det var ju faktiskt loppisen som hägrade.

Så mycket vackra föremål på så liten yta har jag aldrig sett och inte tyckte jag då, inte nu heller för den delen, att det skulle kallas för loppis, snarare en liten Antikbutik.

Många vackra föremål har det blivit inhandlat denna sommar och hela tiden fylls där på med nytt "gammalt". Aldrig något skräp, bara sånt som Sofie och hennes mamma tycker om själva. Här en liten tjuvkik på vad som kommer i nästa inlägg......., .....som faktiskt kommer redan i morgon torsdag. Häng med då så får du se =O).

Tjingeling!

3 kommentarer:

Nordingården sa...

Men, vilket ställe!! Vilken trädgård!! Och vilka foton!!! Tänk att få loppa där, höjden av lycka!!!

Du, jag funderar lite på det ljuset igen, jag trodde det var Durance men det kanske är ett annat märke vid namn Le blanc som du menar?? Jag är verkligen på doftljusjakt som du märker: )

Mari.

Nordingården sa...

... glömde, jag älskar ett julljus Yankee Candle har med, Christmas Eve ( fast jag inte är så förtjust i deras burkar..Clean cotton är grym med) men, vet du ngt ställe i Falun som säljer både Durance, Le Blanc och Yankee??

Eller ngn annan som läser detta kanske vet????

Målargården sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.