tisdag 15 december 2009

Tidning på besök!

Dagarna förlöper och sorgen efter en trogen vän känns stor. Det är så många situationer som påminner oss om henne. Tassandet efter mig när jag tagit mitt morgonthé och min smörgås för att sitta vid kaminen, full fart till diskbänken från ytterdörren när det var dags för kvällsmacka, den lilla "dunsen" när hon lade sig tillrätta på skinnet uppe i vårt sovrum......., listan kan göras lång men det är dags att gå vidare och hon har för alltid en STOR plats i våra hjärtan vår ZISSI.

För några inlägg sedan så berättade jag att vi i Målargården också hade något roligt på gång. Visst tog Zissis bortgång udden av det hela men samtidigt var det ändå något att fokusera på mitt i allt tråkigt.

Först måste jag bara få tala om att jag har vunnit första pris i tävlingen hos Butik Utanäs. Jipppie!

Satt som en smäck! Sååååååå himlans glad blev jag. Tack snälla Susanne för att ödet valde mig =O).

Vad var det nu som jag menade??

Jo, Aftonbladet har idag varit hos Målargården och gjort Julrepotage för sitt " Advents och Jul magazin 2010".

Sååååååå himlans kul att de ville komma till oss. Naturligtvis för detta med sig lite extra jobb men städa till julen skall man ju göra iallafall. Nu är det gjort och idag har det fotats både inne och ute, både uppe och nere. Sovrum, kök, hall, dotters rum och vardagsrum!

Himla roligt att se hur de jobbar och några små tips fick jag med mig av fotografen. Det tråkiga är ju såklart att vi tvingas vänta ett helt år på att få se hur det hela blev men,......that´s life!

Tog själv några bilder efter att de åkt för att ni ändå skall få en liten tjuvkik............., fast bara en tjuvkik =O).

Håll till godo och sköt om er i vintervädret................, för här har det snöat i två dagar och vi har riktigt julstämning. My white christmas has just arrived! Som ni ser så snöar det ganska rejält när de var här =O)

Festspiran är uppsatt så nu kan julefesten börja.....

Här en liten del av dukningen....., som ni får se mer av i deras magazin! I sovrummet har den romantiska sommarstilen fått ge vika för "stars´n stripes"! Slutligen kommer här några bilder på årets pepparkakshus i Målargården. Årets byggare är vår egen lilla konditor : Matilda, det enda mamma fick hjälpa till med var att limma ihop huset vilket också gav en brännblåsa på tummen. Bättre att den hamnar på Mamma än på dottern =O). Tjingeling!

8 kommentarer:

Annika sa...

Vilka fina stämningsbilder du visar o menar du att vi måste vänta tills nästa jul innan det kommer i tidningen...:) vill se meeera bilder.... kan tänka att det känns tungt i hemmet utan en liten vän som tassar runt.... tänker själv hur det skulle bli utan den lilla nosen som påpekar att nu är det väl dags för kvällsmat väl??? vi får hoppas tiden läker era sår.... pepparkakshuset blev jättesött o iår har jag varit med o bakat ett jättehus för första gången o det var absolut inte den sista.... nästa år ska vi tre grannar fixa til varsitt hus tillsammans.... lite kul att va flera.... ha det så gôtt i snön nu..... Kram Annika

Bergagårdens Lina sa...

Va kul med ett reportage! Bilderna är så juliga och fina, det ska bli roligt att få läsa det lagom till nästa jul!

Kamomilla sa...

Härligt, så spännande! Men jobbigt att vänta hela året... Jag vet ju hur det känns.

Saknaden är säkert enorm, jag förstår dig så...

Anonym sa...

Så roligt mitt i all sorg! Ja, livet ter sig underligt minsann. Så spännande med fotografer i huset, men fy för att vänta till nästa jul för att se reportaget! Så underbart litet pepparkakshus.

Nu har du ju städat och klart till jul och kan bara sitta och njuta... eller?

Ha det bra i härliga snövädret önskar Eva-Mari

Maria & Amy sa...

Men, ska vi få vänta ett helt år =)
Så roligt, då har vi något att se fram emot. Som tur är kan vi följa er under tiden i bloggen.
Många varma kramar från Maria

Jenny sa...

Gud så roligt! Stort grattis! Det tänker jag inte missa :) Så ledsen för er skull angående Zizzi :( Det gör verkligen ont i hjärtat när jag tänker på hur det måste kännas. Jag skickar en stor julkram till er!! Sköt om er! KRAM

Ullis/Leva på landet sa...

Det var både roliga och tråkiga saker på en gång. Förstår att ni måste sakna henne oerhört mycket. Tur att ni fick lite roligheter att tänka på mitt i det då. Hur ska man kunna vänta ett helt år på att få se reportaget?! Vill ju se det nu.

Ha det bra!
Kram Ullis

PA Fiber Artist sa...

I love your blog and it is very pretty! Great photos too!

God Jul!

Susan
http://oneknitonepurl.blogspot.com