måndag 20 juni 2011

Midsommar i antågande....
Naturligtvis så hoppas vi alla på riktigt fiiiiiiint väder så att alla som äger en dräkt kan ta på den under midsommar. Är det någongång under året som den skall vädras från garderoben så är det väl under midsommar. I vår by kommer midsommarfirandet att gå av stapeln enligt tidigare år.

Alla som har möjlighet och vill vara med och binda "rankan" kan ta med sig ett stort fång blommor, sax eller sekatör och bege sig ner till Morängens Idrottsplats till kl. 10.
Kl. 16.30 blir det musik med lokala musiker i Missionshuset, brukar vara en otroligt vacker konsert.
kl. 17.00 samlas alla barn som vill hjälpa till att bära "rankan" på Gamla Skolans gräsmatta och 17.30 går tåget med musiker i spetsen, sen fanbärare och riktkarl och sen heeeeeeela långa rankan buren av alla barnen till midsommarstången som väntar på att bli smyckad.

Å så var det ju maten förståss......, och nått gott att dricka till.....

och alla goda efterrätter......=O)OCH.....tid att bara njuta!
det var allt för idag och jag vet att tiden bara rinner iväg denna vecka så jag vill redan nu passa på att önska er alla en jättemysig midsommarhelg med massor av allt som finns på bilderna här ovan. Och DU, har du en dräkt...., ta på den till helgen (om vädret tillåter).

Men......i morgon eller på onsdag kommer här ett inlägg om en ska som du för allt i världen inte vill missa att besöka i sommar......håll utkik så får du se vad det är .. =O)

Tjingeling!

4 kommentarer:

Karin - Mina Rum sa...

Jag önskar att jag ägde en dräkt. Hade varit perfekt till skolavslutningen också.

Midsommar är inte så stort här i Skåne, i alla fall inte som i Dalarna. Men det finns väl knappt några som firar det mer än alla kullor och masar.

Ha en fin vecka. Kram, Karin

Granne med Selma sa...

Har en dräkt och ska nog ta på mig den i år... Tack för påminnelsen :-)

Designe sa...

Åh så härliga midsommarbilder! Jättefin header du gjort oxå! Själv så ska jag fira midsommar i Höga kusten! Har varit in och kikat på "din" hemsida! Fint! Ha en fin midsommar! Kram

Zaga sa...

Åh vilka fina bilder du visar. I år blir det ingen dräkt och vi firar faktiskt midsommar i skärgården. Brukar inte vilja lämna Dalarna men i år gör vi ett undantag. Jag hoppas att Ni får en underbar helg och att vädret är på "din sida".

Midsommar hälsningar från Eva-Lis & Zaga