onsdag 22 juni 2011

Vad är det som händer i Fu?

Jo, här kommer svaret! =O)

Världens första Kurbitzgalleri kommer att öppnas här under sommaren.

Det är min kompis Britt-Mari, som även är känd under namnet Britta i Dalarna som nu till midsommardagen öppnar sitt galleri med vernissage för speciell inbjudna och håller sedan öppet för allmänheten tisdag-lördag hela sommaren tom. 20 augusti.
Kvarnladan i Fu ligger vid Rv 70 mellan Mora och Garsås, precis vid nedfart mot Nusnäs. Jättelätt att hitta med andra ord!

Helt idylliskt med Fu-ån som rinner i strid ström bakom ladan ner mot Fu-Dalen och Siljan. Kanske får du se Näcken spelandes på sin fiol.....om du tittar riktigt noga...... =O).

Och snart när allt är pysslat och klart, alla hennes produkter är på plats, när även andras produkter är på plats och det även är pyntat utomhus......DÅ är det verkligen sååååååå fint och väl värt ett besök.
Ska göra ett litet inlägg om vernissagen så du verkligen får se.......så håll utkik efter midsommar....!
Sätt Nusnäs och Fu på semesterkartan i år, du ångrar dig inte! =O)

Hemsidan för byn, som jag jobbar med, är snart på G och då kommer länken att finnas här på min blogg såklart. =O)....men under tiden kan du gärna gå in och kolla på byns blogg, som jag också jobbar med, www.nusnasby.blogspot.com , här ser du vad som skall hända och har hänt i vår vackra by.
Ha nu en super trevlig midsommar och syns vi inte då så kanske vi syns hos Britta i Fu.

Tjingeling!

4 kommentarer:

Kamomilla sa...

Åh så fina tavlor!!! jag gillar!!
Vore nog kul med ett besök, men tror inte det blir av i sommar i alla fall.

Anonym sa...

Så fina kurbitstavlor! Kul med någon som bevara vår fina dalatradition.
Här runt Lindesberg är det inte mycket midsommarfirande att hurra för, nej, här reses stången på en minut utan heja-på rop och musiken är inte heller mycket att hänga i stången (julgran, hihi). Tacka vet jag en dalamidsommar med äkta firande. Men som utvandrare får jag ta seden dit jag kom!

Kul att du vill delta i min utlottning:)

Glad midsommar!
Kram Eva-Mari

Lina Gardelid sa...

Hej!

Då var det en tävling hos mig med en personlig tavla i potten!

Delta gärna!

Hälsningar Lina

Ullis/Leva på landet sa...

Jättefina tavlor. Vi får väl se om det blir någon tur förbi. Var i Mora senast i söndags och hämtade sonen som varit på flygläger i fyra dagar.
Önskar dig en riktigt skön midsommar!
Kram Ullis