onsdag 30 januari 2008

Härligt vårljus!

Tänk så glad jag blir så fort jag ser solen, allrahelst nu när vi börjar gå mot vår. Vare sig jag är ute eller inne känner jag att den värmer så hela hjärtat blir varmt. Är jag ensam om att känna så.....Nä, jag tror inte det!

Skaparlusten sprudlar och mina projekt blir klara ett efter ett, vilken maken säkert är glad över eftersom det berömda vardagsrummet minskar på grejer. Mina närmaste projekt är dessa....

Alla tre skall upp till sovrummet när de är vita och färdiga.

Naturligtvis så har jag redan förberett så att jag kan visa resultatet, presis som matlagningsprogram på TV, nej då jag har inte dubletter - har bara legat i och målat så penseln glödde....

Kistan får numer agera förvaring av säsongens kuddar och överkast i sovrummet. Här i ligger nu mina vita sommarkuddar och väntar på värmen. Härligt att för en gångs skull kunna ta en solig bild i dagsljus.


Ramen skall målas vit och komma upp på väggen till vänster om balkongdörren snart. Gissa vad den skall innehålla.........Min fiol! Varför en fiol i en tom vit ram undrar ni säkert nu?????

Jo för om jag skall ta mig i kragen och träna ( är ju total nybörjare på fiolspelning sedan i juli -07) så måste den hänga framme. Det skall vara lätt att ta tag i den och dra en trudelutt.

Detta rummet är perfekt för fiolträning, högt i tak, ljust och harmoniskt. Kan inte bli annat än bra......hoppas jag och säkert min kära familj också, som tvingas höra på gnislet när jag nu verkligen skall träna mycket.

Här en bild ur annan vinkel med makens "stjärnkuddar och överkast" som om någon månad får vila till mörka hösten igen.


Den turkosa stolen kommer så småningom att få en plats här uppe också men i ärlighetens namn, hur kul är det att måla pinnstolar? Dödstrist tycker jag, därför är den inte klar än och jag kan nästan slå vad om att jag hittar ett roligare projekt att göra klart före stolen.

Även om kvällarna blivit ljusare och solen har tittat fram någon timme så är det ganska kyligt i vårt sovrum, varför....jo för att vardagsrummet som ligger under sovrummet är bara isolerat och har ingen värme än som bekannt.


Då är denna platsen guld värd men en kopp kvällsthé och en härlig bok eller kanske nya "Vakre Hjem som kom i Måndags.


Det är kul när ett efterlängtat rum äntligen blir klart så att man får börja inreda och pyssla så harmonin flyttar in. Har en byrå/skänk som skall fixas till och ställas till höger om balkongdörren och detta blir nog ganska så snart för jag tycker själv att det känns tomt, något fattas vid denna väggen. Ställa lite fattigmanssilver, lite pelargoner, en härligt fin duk etc. på den. Det kan nog göra mycket. Har ni andra tips, kom gärna med dem i en kommentar.


Tittar själv gärna och ofta in hos jennyshemochharmoni, en jättehärlig blogg med massor av fina tips i Feng Shui anda som hon delar med sig av. Hon har ett helt underbart vackert hem i "gammal svensk" stil. Tips! Gå in och kolla hos henne!

Det gick lite lång tid sen förra inlägget och tyvärr kommer det nog bli långt mellan inläggen nu, några veckor frammåt. Mitt arbete går in i högvarv och en mycket intensiv tid närmar sig då man helt enkelt inte orkar sätta igång datorn när man kommer hem sent. Men håll ut! Efter första veckan i Mars blir det bättre igen. Då har jag vilat ut och är på G mot våren! Vad jobbar jag med då? undrar ni som inte känner mig. SVAR: Jag jobbar med fenomenet Vasaloppsveckan! Super Duper roligt men intensivt och körigt.

Är du i Mora och åker något av alla våra lopp, kika in på kansliet och säj hej!


Vattnade förresten mina kära perlargoner i måndags.....de skulle ju egentligen fått en liten skvätt vid jul ( i alla fall enligt min fasters blomsterråd). De såg ändå ut att må riktigt gott där ute i lekstugan, skräpiga naturligtvis men vid liv. Skickar avslutnignsvis med en härlig pelargonbild på min "Rosebud" så kan vi längta efter våren tillsammans!

Kram på er alla och Tjingeling!5 kommentarer:

Designe sa...

Vilket underbart rum! Vad är det för tapet du har längst bort i rummet? Försökte klicka upp bilden men det gick inte:) Ljust och fräscht! Det blir ju superfint med ramen och en fiol där i..gillar såna inramningar! Häftigt att börja spela fiol..min musiklärare under skoltiden påstod att jag har fiolfingrar men har aldrig provat :)...ja, att måla pinnstolar är inge kul..risk för rinnande färg..Supermysig plats med kaminen, förstår att ni myser där! Hoppas du får en solig dag! Här är kallt så jag tror solen kommer fram idag! Kram :)

Jennyshemochharmoni sa...

Oj vilka härlga bilder du visar från ert hem! Supermysigt ser det ut *njuter* TACK för dina fina ord om min blogg! Vad glad jag blev när jag läste vad du skrivit här! TACK TACK TACK :) Lycka till på vasaloppsveckan, ser fram emot att du snart är tillbaka igen :) KRAM!!

Bergagårdens Lina sa...

Det är bara att länka, jag blir så glad! Jag har också spelat fiol en gång i tiden (i 6 år faktiskt) men slutade i nian när jag sålde fiolen och köpte en snowboard istället. Ångrar mig idag... men jag får väl ta tag i saken och skaffa mig en ny!

Vilket härligt rum du visar! Jag blir jätteinspirerad! Får jag fråga hur högt i tak ni har längst ute mot väggen (typ bakom sänggaveln?)

Vad roligt att jobba med vasaloppet! Kanske man får se dig skymta förbi i TVn då? :)

Peters projekt sa...

Wow, du har en del parallella projekt på gång. Det gäller väl bara att inte stressa upp sig utan ta det lugnt. Det får ta den tid det tar - så tänker jag i alla fall.

Anar att ni kommer att ha en hel del att stå i framöver där uppe i Mora med omnejd. Vet inte hur det ser ut på snöfronten just nu men får väl önska er lycka till med nederbörden. Kan nog vara skönt att slippa skrapa ihop det vita fluffet för att få till ett Vasalopp. Lycka till!

Peter - som upplevde lite vinter i Oslo i helgen ;)

My Lovely Things sa...

hej jag hittade din blogg när jag bloggade runt...
vilket charmigt hus du har..fint med stången i taket i ditt kök..
och dalaklockan är helt fantstisk..
kram Anna