måndag 21 januari 2008

Välstädat......eh!

Väninnor det är väl härligt att ha eller hur? De vet hur du fungerar i nästan alla situationer, de vet hur du har det hemma, de vet vad du har för intresseområden etc.........

Okej, kanske inte så roligt alla gånger när man efter ett inlägg på sin nya blogg visar hur fint man har det hemma och sen får kommentaren: Hur ofta har du det sådär städat där hemma?!..........

Okej, okej, okej.....jag erkänner direkt, jag har det inte alltid så välstädat som bilderna visar men vem ....pip... vill lägga ut en ostädad bild. Inte jag i alla fall. Jag tycker själv att det är ganska skönt att se på bilderna och inse att jag faktiskt KAN ha det riktigt fint här hemma.


En sak till ....om inte du låter det vara rörigt och ostädat ibland får du aldrig den härliga upprymda känslan när du sitter där helt slut och svettig med ett nystädat hem och en helt ren diskbänk!


YES! där satt den!


Nu känner ju jag min väninna så pass bra att jag vet att hon kan ta min svarskommentar i ett inlägg, förmodligen sitter hon och ler när hon läser detta och inser att hon kommer småningom få igen en syrlig kommentar ganska snart! Fniss, fniss i stuk med "Hemlige Arne"!


Nå ja, köket har ni sett i sin helhet, om än ur olika vinklar, så idag tänkte jag visa lite detaljer från samma rum! Före och efterbilder är alltid roligt att se och tyvärr så har jag inte så många av den sorten än men här kommer i alla fall en på min pedistal som jag köpte på loppis för något år sedan och bestämde mig för att måla om.....den var nämligen svart.
Slipningen har börjat och allt i dess närhet blev svart inklusive jag. Efter detta några lager vitt och då blev det så bra, så bra.....
En annan detalj i köket som vi är mycket nöjda med och som gav köket en ombonad och "gammaldags " känsla var denna stången som kanske egentligen skall hängas i kedjor men det kommer ......
Gamla plåtburkar tycker jag är kul, även nya som ser gamla ut... har några i min samling och de har såklart fått en plats i köket.
Både ärvda, köpta som nya och hittade på loppis. Här nedan vår brödburk som passade perfekt med färgerna i köket...
Ängeln som ni ser här gjorde jag när jag gick en kurs på Sätergläntan. Vi skulle tänka helt fritt kring en diskborste och detta blev resutltatet. Hon värnar numera över vårt kök, står där och sjunger hela dagarna. Ytterligare en bild på henne.....
En annan detalj som gjorde "gammeldags-stämmningen" var när jag på en auktion köpte in en hö-räfsa och hängde upp. Fungerar som torkställning till mina rönnbär under hösten samt handukshängare.

Sista bilden för idag visar en primadonna med härliga former. Jag fick henne i present av min far(som för övrig tillverkat henne själv, dock inte målat - det har en lokal kurbitsmålare gjort) när jag fyllde 25 ......med andra ord så börjar HON bli lite till åren.....INTE jag.

Inget är så rogivande i ett hus som att höra Moraklockan ticka och gå, väldigt bra sömnmedel till middagsluren (de få gånger man unnar sig en sådan...!)Väldigt bra väckarklocka också förresten, varje hel och halv timme.
Timing! klockan slår och det är dags att göra kväller. Nu får det vara nog med kök för ett tag framöver. För information så har röjningen i blivande vardagsrummet börjat........i form av att jag måste tömma rummet på några av mina möbler som väntar på renovering. Därför har jag tagit fram färgburk och pensel och börjat jobba!

Gónatt alla goa!