måndag 19 maj 2008

En helg med mycket "gjort"!

Hej hopp i vårsolen.......
.....någon driver med oss!

Sjuttene mai....nationaldag för vissa och bal dag för andra. Moras studenter hade nämligen bal i lördags. Så kan det vara när man inte rår på vissa saker - och tur är väl det. Överraskningarnas tid.


Nå ja, vi fick ialla fall en hel del gjort.


Öppningen i vardagsrummet blev större och jag hann spackla, slipa och spackla igen medans det snöade på utsidan. Tänk va jag tycker det är härligt att få göra öppnare planlösning!


Medans vi andra jobbade i vardagsrummet så passade sonen på att göra en läxa i hemkunskap...

och tror ni att de smakade gott med nybakta bullar och en kopp kaffe efter väl förättat verk.


På söndagen såg vi här i Mora äntligen solen skymta litegrann igen bakom ännu tjocka moln. Snön började att smälta men kylan höll den kvar onödigt länge. Visade sig att det kommit upp till 4 dm snö på vissa höglänta ställen!? I mitten av maj!


Idag Måndag känndes det återigen skönt att ta kaffekoppen ut och några bullar hade vi kvar fortfarande, så först en "fik" sen mastodontprojetet......LADAN!


Den är som sagt tömd och det är dags för ytterligare ett grov och skitjobb.....sopa bort allt damm som ligger på varje stock. Naturligtvis hittade jag en hel del annat smått och gott på några ställen.....det är inte klokt va de kan springa överrallt de där små mössen.


Har svårt att se det gulliga i de små liven....som vi såg dem i filmen "Råttatoi". Man vill gärna vara täckt från topp till tå....


Ha, ha! Vilken superpingla va?


När jag vid sju tiden på kvällen, smått vinglande av trötthet ( ok, lite överdrivet) och hunger, äntligen fick mat av min kära make så satt vi faktiskt ute och åt, hade liksom ingen lust att gå in i huset med denna utstyrsel där dammet består av både det ena och det andra. Efter maten lämnade jag med trygg hand över ladan i makens våld.


Iklädd "Kronans Regnkläder" och en högtryckstvätt fylld med såpa som rengöringsmedel ....gjorde han underverk på väggar och golv så nu skall huset bara hängas på torklinan och torka några dagar eller kanske veckor.

Medans jag tillbringat dagen i ladan så har dottern sprungit runt och fotat (hon är fotografen när jag står på stegen, viktigt att tala om =)! och för att visa att snön är borta och solen framme vill jag ta fram en av hennes bilder från idag.

Ett lite annorlunda perspektiv, men kul!


Sonen han tillbringar mycket av sin lediga tid i sitt "moppe garage" som han äntligen har fått till...det fattas bara en port i bakkant men den får vänta till sommaren. Kolla får ni se....han har fått till det jättebra och HAN har ordning och reda, se bara

Han är helnöjd med ett eget litet kryp in där han själv får husera.....

Börjar känna att det är längesedan jag lagt ut några fina bilder iform av inredning, fina butiker, fina saker.....etc. Men faktum är att just nu är det en massa bygge och trädgård som går före. Tänkte, med tanke på detta visa en liten avslutningsbild på vad som komma skall, material som skall användas för att pynta ladan när den torkat och skall till att inredas.....den som väntar på nått gott.......


Oj, det blev ett långt inlägg men så fick vi mycket gjort också!

Until we meet again!

Kram på er alla!

3 kommentarer:

Kamomilla sa...

Så mycket ni har på gång! spännande!

Designe sa...

Himmel vilket väder ni hade..ofattbart vintrigt!
så goda bullarna såg ut..mums!
Oj, va ni grejar!
Trevlig helg! :)

Kallholmen sa...

SNÖ.... den 17 maj det är helt osannolikt, bra då att man inte blir "göralös" utan tar tag i roliga projekt men ert (fast det ser omfattande ut) Duktigt jobbat.
Carolina.