tisdag 13 maj 2008

Konfirmation

Nu tas mycket fritid upp av trädgårdsarbete men......
tänkte bara visa vad vi gjorde i helgen som gick.

För min egen del så började helgen på MoraSpaSalong där jag fick agera "försökskanin" på en ny behandling som S utförde. Började med att jag fick lägga mig på en "spikmatta" = en gummimatta med ganska hårda gummipiggar som kändes rejält i ryggen första 2-3 minuterna, sen försvann smärtan och upplevelsen blev bara behaglig....konstigt nog. Efter detta blev det bubbelbad i 15 min och därefter en helkroppsmassage som var helt underbar. Rekomenderas!
Strålande sol och värme gjorde att vårt nya trädäck, på fredag kväll, blev samlingsplats för de närmsta gårdarna, presis som vi vill ha det, och min städning fick vänta till sena kvällen.
Måste ju städa när stora delar av släkten skall komma till byggarbetsplatsen. Åtmindstone skyffla undan byggmaterial och damsuga undan byggdammet.

Lördag morgon full aktivitet efter en någorlunda lugn frukost. Sonen skall konfirmeras och hela familjen kläs i dräkt för att sen hinna till kyrkan och få någorlunda bra platser, så att man har en chans att både se och fota sonen. Naturligtvis har mamma den stora kameran med "Sniperkamera" kallade en konfirmand min kamera med långa objektivet. Låter litegrann som han hittat ordet i en James Bond film. ( Jag är inte största fanset av James Bond!).
Konfirmanderna redovisade vad de gjort under vinter och sonen var SÅ duktig så. Stolta föräldrar, behöver jag säga det!

Efter avverkat pass i kyrkan kom nästa pass för son och moder..... till ZornsGammelgård för att fota när han nu är klädd i masdräkt.
Döm om min förvåning när han hur villigt som helst ställer upp sig i olika "poser" (stavas det så, tro). Han är ändå en tonåring ut i fingerspetsarna....

Kommentaren han hade var att - Mamma, jag är uppväxt med dig.....jag vet vad jag skall göra för att du skall bli nöjd!!!!!!! Hm, är han van att bli fotad, eller?

Nåväl, fotandet gick relativt snabbt och sen hem till släkten som väntade med gåvor.

På söndagen hoppade vi i dräkterna igen för att återigen till kyrkan och vara med på konfirmandernas första nattvardsgång. Passade själv på att ta nattvarden.....det sker inte alltför ofta när man inte är en regelbunden kyrkobesökare...men alla mår vi väl egentligen bra av att få känna lite kyrkostämning ibland. Konfirmationen var nu, enligt sonen, -Änligen över!

Även om det inte varit roligt alla gånger så känner han ändå att han är jätteglad över att han tagit den och glad för alla nya kompisar som han fått. Härligt grabbgäng som höll ihop!
Nå ja, sen var det bara att hem och byta till betydligt skitigare kläder och fortsätta jobbet i ladan... men vet ni, nu är den tom. Dags för den stora tvättardagen......iklädd dykarutrustning och högtryckstvätt......eller? Bild från det när det väl har skett!
Det var helgen som gick det! Nu bara avslutningsvis några små bilder från trädgården just nu....Plommonträdet i full blom.
Pärlhyasinterna som kommit upp vid lekstugan......eller kanske en stackars liten pensée som blivit frösådd och kämpat sig upp genom stenarna i trädgårdsgången.
Ha en trevlig vecka, det är snart helg igen! Tjingeling!

2 kommentarer:

Kamomilla sa...

Vilken tuff tonårskille du har som ställde upp på fotona! Och en sån fin dräkt sen!

Bergagårdens Lina sa...

Låter riktigt skönt med spabesök!

Hoppas att storstädningen gick bra! Du kanske egentligen behöver ett till besök på spa nu efter allt hårt arbete?

Ha en riktigt skön söndagkväll!