torsdag 1 maj 2008

Sköna Maj välkommen......

Hej Hopp alla glada.

Tänk så skönt, nu har äntligen sköna maj kommit till vår värld igen. Nu kan vi slänga alla tjocka kläder och bara gå i tunna kjolar, linnen, shorts och t-shirt........Nja...om man hör till åldern 13 - 18 kanske men eftersom jag är några år äldre (fast inte så många) så behåller jag nog några tjocka tröjor och rejäla skor framme än ett tag. I dag, i skrivande stund, har vi regn, blåst och 10 grader hos oss.
Fast Maj har iallafall kommit.


Det är ett tag sedan mitt senaste inlägg och sist skulle jag med väninnorna till Ronnums herrgård...... vilket jag också var och hade en helt underbar helg med jättegoa brudar, tok många skratt och långa promenader. Hela helgen började naturligtvis med champagne för att fira att vi äntligen är samlade och natruligtvis var det ju det där med åren..... också!
Att lämna ett kyligt Mora på morgonen, fortfarande lite snö på vissa ställen, och ankomma Vargön med helt gröna gräsmattor, strålande sol och nästan överblommade tulpaner i rabatterna. Det var inte helt fel kan jag säga. Vårglädjen bara sprutade i kroppen!

Forsythian (tror jag den heter) blommade för fullt.

Vad gjorde vi mer än att njuta av våren då?

Jo, på lördagen promenerade vi in till Vänersborg, hyrde en bil och drog iväg till ett konditori som enl. en av väninnorna var kännt vida omkring och även från TV´s Bygglov. Andréns Konditori i Lilla Edet. Kännt för sina praliner.....
Butiken har öppet lördagar till 13 och vi anlände 5 min innan stängning. Inga problem....

Vi fick träffa Herr Emanuel Andrén själv som berättade för oss på ett mycket entusiastiskt och underhållande vis vad alla de olika pralinerna innehöll. En man som helt klart brinner för sitt yrke.

Hallå, nu snackar vi praliner. Några innehöll basilika, några kummin, några rosmarin. Sen hade vi champagne, wisky, smultrontryffel .........massor av olika fyllningar.

Behöver jag säga att vi senare på eftermiddagen njöt på vår veranda, som vi hade utanför vårt rum, när vi åt praliner och drack rött vin till. Mums! Väl värt ett besök om du har vägarna förbi Lilla Edet!

Efter praliner blev det 5 rätters middag med dryck och efter detta rullade vi till våra rum och fortsatte snacket till långt in på småtimmarna. Tänk va mycket man har att prata om.......Underbart kul.

Söndagen ägnades åt sovmorgon lääääänge, låååååång frukost och hemresa. Jättekul helg och tack alla jättegoa brudar för en superhelg. Vi träffas snart igen!

Japp, från gröna gräsmattor och blommande rabatter till 90 cm snö och skarskidåkning. Det blev kontraster som hette duga.

På Måndag morgon (ledigdag) möttes mina blå av blå himmel och inte ett moln på himlen, då hämtade jag Cissi och drog till vår "kojja" för ytterligare njutning fast på ett annat plan.

Här uppe snackar vi total lycka för både hund och matte. Det är så vackert så man kan nästan bli "religiös".....
Måndagen fick jag helt för mig själv men när jag skulle upp på torsdagen igen ville både man och dotter hänga med och lika fint var det då....
Lyckan är fullkomlig, vita vidder och du kan åka överallt, vart du vill....bara orken sätter gränser. Sånna här dagar orkar man mer än man tror, bara man tar sig tillbaka innan skaren börjar brista.
Helt OK bild om du tycker om vårskidåkning. Japp detta var en av de sista bilderna uppe på myrarna innan skaren brast och det blev annan slags njutning i form av en snögrop som fick grävas 90 cm ner i snön (bara för att kolla snödjupet). Sen blev det tack och adjö till vårt vår-paradis för denna gång. Håll dig till skoterspåret annars sjunker du.......

Hur går det med byggnationerna då......Jo, tack det går bra. Golvet i vardagsrummet är klart. Sista brädbiten är på plats.

Så härligt! Äntligen får jag lov att säga. Å, så bra att jag fick någonstans att ställa mina planteringar som så väl behöver lite sol..... åtmindstone tills det blir dags att möblera.....
Med dessa små sticklingar och fröplanteringar avslutar jag för idag. Dags att gå och hjälpa mannen med spånskivor som skall upp på väggarna i vardagsrummet. Nästa gång jag återkommer skall jag anta utmaningen jag fått av Lina på Bergagården. Ha en jättetrevlig början på sköna Maj. Kram på er alla!

5 kommentarer:

Annika sa...

Hej. Vilken mysig blogg du har. Vi verkar ha gemensamma intressen. Allt från blommor och inredning, till rött vin och kanelbullar :) Hälsningar från Värmland /Annika.

Guldkant På Livet sa...

Nej men vilken helg och vilken mix av sommar och vinter i ditt inlägg, ljuvliga bilder alltihopa! Men den helgen, vilken herrgård!! Och konditori och vilka praliner!! Choklad, bubbel, vad mer kan man begära: )Ha en forstatt skön helg! Mari.

Kamomilla sa...

Åh så härligt ni har haft det!

Mitt Egnahem sa...

Både snö och praliner är härligt! Tack för dina snälla ord på min sida. Jag har faktiskt varit en påsk på en "fäbod" utanför Mora. Det glömmer jag aldrig! Ryktet gick att "värmlänningar" kommit, och vips hade vi många som kom o ville hjälpa till med eldning o bjuda på "dricka"... Ha det! Mitt Egnahem

Gårdsromantik sa...

Ännu mera mumsigt. Så vackert hus du visar!

Kram Maud