lördag 24 januari 2009

Vinterstorm!

Har så himla svårt att hitta blommor som jag kan möblera med här hemma och därför sätter jag in en bild på en favoritblomma som står sig lika fint hela året även om det är bus väder eller sol, sommar eller vinter.

Idag har vi ymnigt snöfall här hos oss. Målargården täcks med vindpinad snö som faller ymmnigt ner och vi får hoppas att det kommer lika mycket som det gjorde här. Fast skillnaden är att nu är det helt naturligt med vinterstormar och ymnigt snöfall vilket det ju inte direkt är den 17 maj.


På senaste tiden har jag faktiskt inte haft så mycket inspiration för att piffa och puffa här hemma. Vet att jag står inför en hektisk tid på jobbet och därför går mycket av tiden till att bara vara, samla kraft och göra vintriga fritidsaktiviteter. Försöker städa igenom huset lite extra........för sen får det räcka med damsugning när det blir som intensivast på jobbet med långa dagar och tidiga morgnar under Februarui till 2 mars...... ( Alltså, Vasaloppsperioden)

Sen går luften ur och då kan det vara skönt att bara få piffa och puffa in våren igen.

Ingen "vår-piffning" innan Vasaloppet.


Några saker har jag dock pysslat med men det var mer en nödvändighet när jag tog undan adventsljustaken.

Hade ju köpt nya lampor att ha i fönstren och dessa hade ingen skärm så det blev att sätta sig vid symaskinen, klippa upp några gamla örngott med fin spets på och fixa till två lampskärmar. Tyvärr blev de i minsta laget för lampans höjd men tills jag hittar några andra så får de duga!
Hade ju även ett "projekt" med en gammal golvlampa som har fått stå under jul och nyår utan skärm så medans jag ändå hade symaskinen igång så fick även denna en skärm och fungerar nu som läs och "stick" lampa framför kaminen vid den gamla fåtöljen. Tyvärr inga "före-bilder" på den.
Sen fick alla julböckerna flytta från hyllan i köket och upp kom istället vinterböcker som passar lite bättre fram till dessa att alla underbara vår och blomsterböcker tar platsen igen.
I Fredags gjorde jag en liten snabbvisit till Leksand och Injön och på Clas Ohlssons hittade jag en superfin radio som passade perfekt i vårt matrum/kök där vi saknat en radio en längre tid.

En jättefin "retro-radio" med kanon ljud......med tanke på priset, 289:-. Helhäftig och verkligen "riktigt gammelaktig".


På hemvägen hann jag in en kortis på Detalj i Vikarbyn där jag hittade ett Lavendeldoftljus från Durance. Helt underbar doft nu när man inte längre vill ha "juliga doftljus".Sen fick även en kruka "plättar-i-luften följa med hem samt en jättegulligt liten vit St Paulia som får stå för det gröna i vardagsrummet. I övrigt så är det som jag skriver i början av inlägget......jättesvårt att hitta blommor till fönstren och resten av huset just nu. Blir en tulpanbukett till helgen och vi får njuta av den.
Japp, det var allt för denna gång och framöver kommer det kanske att bli låååååååååångt mellan inläggen under februari till mars men jag kommer garanterat att "snabbb-kika" in hos er andra och ibland kanske kommentera annars bara titta in och se vad ni har för er. Såååååååå om inte tidigare så ses vi i Mars!
Sköt om er och mys med vintern!
Tjingeling!





23 kommentarer:

Bergagårdens Lina sa...

Känner igen mig vad gäller inspirationen, det ligger lite lågt just nu. I och med att vi har mer vinter än vi haft på flera år så känns våren ganska långt borta än.

Vilka fina böcker du har på bild i högerspalten! Jag ser fram emot årets bokrea, då kanske man hittar några nya inspirerande och fina böcker...

Kamomilla sa...

Jag tycker du ändå fixat med en hel del!!! Fint med lamporna!

Sköna o Gröna Ting sa...

Vilka snygga lampskärmar du fick till, hur läckra som helst!
Blommor i fönstren..., en som jag varmt kan rekommendera är ju Myrten eller Myrsin träden, dom uppstammade, hur snygga som helst och klarar den intensiva värmen ifrån elementen. Den visar med tydliga signalen när den är törstig, ser lite lissen ut och då ger du dom vatten på fat över natten och den slugar bara det den vill ha.
En annan bra fönsterblomma är Dracena, har kommit i så många lite tuffare modeller, även uppstammad, och till hyfsat pris.
Hoya, hoya, vad vore blomstervärlden utan denna hoya som finns i hundra olika utförande, den klarar oxå fönster bra.
Oj oj..., låter som om jag var super kunnig inom växtriket, det är jag absolut inte men har exprimenterat en hel del genom åren om just fönsterblommor, man har ju fått kasta en hel del på grund av okunnighet och en hel del slarv...., med vattningen!
Vi ses i mars igen och lycka till med jobbet, ta väl hand om dig!

Kram Marianne

Ullis/Leva på landet sa...

Här är det inte heller så mycket lust att piffa och puffa. Vilket vädet det har varit idag. Mycket att skotta blev det. Blomor är svårt just nu. blev mera tulpaner idag och lite lökar som jag ska försöka plantera på något kul sätt.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Anonym sa...

Hej vännen, kul att hitta dig här på bloggen. Jätte fin sida du har gjort och inte fattas idéerna:) Kommer att besöka dig ofta framöver. Hälsa familjen/kram

marianaskeramik sa...

vilken fin gård du har och här i dalarna är det ju skottningsväder hela helgen....hihi
roligt att du provat drejning, fina grejer ni fick till
ha de gott
marianaskeramik

alidas sommaräng sa...

Vad du har grejat!Jättesnygga lampskärmar. Radion är ju helhäftig!!!Skulle passa i vårt kök också. Den St:Paulian är jättesöt och lättskött. Ha det gott i vinteryran! Kramar Laila

Sköna o Gröna Ting sa...

Ho ho..., missa inte tävlingen hos mig, vore kul om du var med!
Tack för att du länkar till mig, jag gör detsamma.

Vet att du har mycket att stå i nu men jag hoppas vi ses igen inom kort, annars önskar jag dig en underbar ny vecka och jobba inte ihjäl dig!!!!

Kram Marianne

Annika sa...

Vilken snygg radio du hittat.... perfekt... o sytt har du gjort med.... du verkar inte sakna inspiration du inte... jobbar du med själva vasaloppet eller..... dum fråga kanske för det gör väl de flesta där uppe.... för att allt ska klaffa... måste vara en enorm apparat att ro iland..... pust... här piffas o puffas det också dåligt just nu...:) men kika in om du har tid... det finns nåt litet till dig hos mig... Kram Annika

Designe sa...

Vilka fina lampskärmar! Perfekt att göra egna :) Vi hade oxå snöstorm i helgen, mysigt! Jag har köpt lite nya blommor nu, primulor i härliga färger och härligt gröna blad!
Jo, ang. keramiken så ska jag visa lite bilder sen men mina alster är ju inte alls i samma klass som dina!..de såg ju så proffsiga ut!
Ha det gott! Kram :)

Vit Gladiolus sa...

Ljuvliga bilder, jag gillar med orkideér!
kram

Lisbeth sa...

Det är en lite seg tid nu, det är väl vargavintern som sätter klorna i en... Jag kan tycka att det är svårt att komma på vad jag vill baka... Har ju tusentals recept i huvudet, men Örk Int!

Sköt om dig och ladda energin som du planerar... Ljusa tider kommer!

Lisbeth

Mamma Linda sa...

Jag plockade bort mina vissna julstjärnor och amaryllisar idag så nu gapar det tomt i fönstren. Vet inte heller riktigt vad som ska få ta plats där. jättesöt lampskärm, jag avundas er som kan använda en symaskin *fniss* jag är inte helt borta om jag sitter bakom en det gäller bara att orka ta fram den. Mina gardiner som var för långa och behövde fållas upp har istället fått en knut på sig. Ja, jag knöt helt enkelt upp dem. Funkade ju det med och fick godkänt av svärmor *hihi'
Ha det så bra under vasaloppet.
Kram Linda

Elzie sa...

Här händer heller ingenting. Skulle göra så mycket men det står still. Kanske kommer igång igen om bara detta kompakta molntak ville lösa upp sig nån gång.
Men snö vill vi inte ha härnere nu. Fast ska man åka skidor så bör det ju vara lite snö, ha, ha.
Hoppas ni får en skön helg.
Kram Elzie

Karin Krut sa...

Hej där long time no see ;) Det är lite kasst med tid här också mycket jobb och inget kul. I helgen blir det väl att riva vägg och utrota svamp om jag inte misstar mig. very najs fågelbajs ;) INTE.. Sen ska jag nog ge mig på att knacka putsen av murstocken så att vi kan fixa till den och sätta panel på väggarna.. ååh jag vill att det ska bli klart någon gång *sucka* Lasse och polar´n pär snickrar som bäst på taket på utbyggnaden så visst händer det.. men inte så fort som man skulle önska alla gånger.
Ha en skön helg och jobba inte ihjäl dig sen ;)
Kram Kram Karin

Lime sa...

Håller med om det där med blommor. Jag har också letat (och hittat faktiskt) nya blomster till fönstren efter jul.

Hoppas du får en skön helg!

Anonym sa...

Hej igen och tack för senast:) Hoppas du får en bra månad trots mycket jobb, ofte kan det också vara roligt. Jag glömde fråga igår om denna keramik prova på ni var på vart var det??? Skulle vilja se om det passar bra för mig och min lilla groda. Kram

Lina sa...

Tack för fin sida! Hoppas du får tillbaka din inspiration...
/ Lina

n o r d i n g å r d e n sa...

Piff & Pufftiden är snart här, jag tycker du ändå piffar på ganska bra, ljuvliga lampskärmar! Vilket vackert hus i snöfallet! Mari.

Prinsessan och jag sa...

Vilken fin blog du har, vad kul att vi hittat till dig! Det är det fiffiga med tävlingar...man hittar till varandra. Det skulle vara kul att någongång uppleva Wasaloppet live. Inte åka, men känna stämmningen...Vad kul att du vill vara med i våran tävling!/Yvonne-Prinsessans mamma

Anonym sa...

Hejsan och jättemycket tack för dina bra tips, det blev faktiskt bättre. Jag tog tag i lite röjröj(städning) bakade bröd, lagade god mat mm och imorgonkväll ska jag dansa men tack för inbjudan till svettpasset;) Många kramar Anna Jóna

Mamma Linda sa...

När du nu kommer tillbaka...Så har du något att hämta hos mig om du vill.

Kram Linda

Mia, New Room Interior sa...

Hei! Så koselig at du tittet innom hos meg, og er med i konkurransen! Flott blogg du har, og så fine lampeskjermer du har laget! Ha en fin, fin dag! Klem-Mia