torsdag 16 april 2009

Ännu mera trädgårdslängtan.....

......ja, vad var det nu som jag längtade efter....???
Så här ser mitt vardagsrum ut just nu......!

Fullt med kommande pelargoner, sticklingar och uppdrivning av nyplanterade frön....

Vi är ju i samma buisness jag och min dotter Älvorna_Dansar, vi har liksom lite lika intressen om än olika mängd av intresse...

Här är mina Mårbacka sticklingar i eget hemmagjort uppdrivningsväxthus, .......mycket avancerat med luftning och dränering!!!!!


Får ta till alla tänkbara bord och pallar för att krukorna skall hamna så nära fönstren som möjligt för det värdefulla ljusets skull.

Börjar ni förstå nu vad det är jag längtar efter???????
Ett växthus så klart, ett jättefint högt med spröjsade dörrar och bara såååååå fint. Detta tillhör Tyra i Tyras_Trädgård. Så otroligt fint och EXAKT som jag skulle vilja ha mitt även om jag lika gärna tar ett i engelskt rött (falurött). Men han är ju på gång, maken...... i tankarna iallafall!!!

Måste bara vara lite drivande själv och visa va jobbigt det är att belamra vardagsrummet med sticklingar och så lådor.

Sen skall inte jag bli fanatiker i odling i mitt framtida växthus, nej, tid för njutning även om det regnar skall finnas hos mig. Tänkte faktiskt lägga in en jättehärlig bild här men nu är jag färdig att dänga datorn i väggen så att den går i småbitar för nu vill den inte efter 25 försök lägga in några fler bilder.........=(. Men ett tips är att gå in på Tyras bloggar (för hon har flera) och bara njuta........

Vi ses!

Tjingeling

11 kommentarer:

Nylyckan sa...

Hej! Det är roligt när blommorna blommar! Vilket drömväxthus du visar! Tänk att få ha ett sådant i sin trädgård. Ha det så bra! /Åsa

Kallholmen sa...

Vad roligt att se allt som blommar...
jag förstår att du längtar efter ett växthus.
Vilket fint du visar det skulle man vilja ha fast man inte är så intresserad av växter, jag älskar ju att sitta i min punschveranda och fika. Att sitta i Växthus är väl lite lika.
Carolina

Guldkant På Livet sa...

Hallå där, o vilket härligt vardagsrum du har, snyggt i sig men som ett vinterväxthus med alla blommor, och mårbackaskott, vilken lycka!!

Åh, så du har i af fått din man på rätt köl vad gäller växthusetänkte!? Min vägrar, fast det är han som står för den mesta odlingen i vårt hem: ) men, jag har väl för många projekt i min skalle tycker han och det är faktiskt annat som ligger på prio ett just nu men vet du vad han sa när jag sa att jag ville ha ett växthus:
-" jaha, du ska väl mest sitta där inne då, dricka kaffe och vin med tända ljus...du kommer väl inte bry dig så mycket om tomaterna..."

-ja, ja, kanske lite så är det:)

Nej men, jag har missat en del av dina inlägg, ja många andras bloggar inlägg med, har jobbat så intensivt och det är så mycket annat i vår men va kul att du har köpt det där teet fr Brunkullan, visst är det vackert och gott! Tack för att du nämnde mej, så glad jag blir!

Ta hand om pellisbebbarna nu, vårhälsningar från mej till dej!

Blåbärs och smultronstället sa...

Hejsan!
Vad kul med en ny blogg för mig. Hittade dig genom Nylyckan som är en kompis till mig.
Jag älskar också blommor och har just nu ett antal pelargonsticklingar av olika sorter. Alltid en fin sommarblomma.
Ha det gott!
Kram Susanne

Kamomilla sa...

mmm... Vårt följande projekt efter lusthuset blir nog ett växthus, för de gamla fönstren det ska byggas av, de väntar redan på gården!

Härliga vår, det kliar i kroppen!

Annika sa...

Jisses vad blommor det ska bli.... härligt..... o växthuset var ju för fint.... skulle vilja ha ett att sitta i o mysa...... :) längtar efter våren ja mä.... Kram Annika

Anonym sa...

Det är så himla kul med växthus! Kan jag säga efter att ha haft mitt nästan klart i alla fall en vecka :-)

Ullis/Leva på landet sa...

Ja nu längtar man verkligen efter att våren ska komma. Ett växthus vill jag också ha.

Kramar Ullis

Mitt Egnahem sa...

Hej!
Var snäll mot mannen, om han nu faktiskt kan tänka sig att bygga så fint växthus. Växthus är en dröm, men känns nu som långt ner på listan... Visst är Jonna-kalven söt! Och nu har hon fått en Doris-kompis. Ljuvlig blogg din dotter skapat! Ha det!
Från soliga Värmland o Mitt Egnahem

Anna-Karin sa...

Vilket underbart växthus!
Själv har jag bara en pytteliten balkong, men om jag klär in den i plast kanske...
Det är alltid lite svårt att få tillräckligt med ljus på sticklingar inomhus, tur att det har varit så soligt på sistone!

Zaga sa...

Visst är det härligt med en massa skott och sticklingar. Jag har precis börjat plantera perlagon sticklingar som kom med posten i går. :-)
Man får stå ut att ha lite jordigt och bökigt inomhus, men sedan vet man ju att de ger sådan glädje utomhus.
Ha en trevlig lördag!!
Eva-Lis