lördag 18 april 2009

Vårstädning med vissa problem!


Vadå problem?
Ja försök själva att städa en "lillstuga" med mycket låg dörr när du har ryggskott!!!!

Japp, så är det. Fick ett skott i ryggen i torsdags som innan läggdags gjorde att jag knappt kunde gå uppför trappen till sovrummet.....INTE KUL!

Fredag morgon hoppade jag inte direkt ur sängen, nja........snarare krälade ur som en snigel sakta och försiktigt. Jag går med värdighet kan jag säga.

Nu vet jag sen mitt förra riktigt stora ryggskott att det är ingen idé att hålla sig still och tro att det skall bli bra, nej. Det är bara att dra på sig "Vulkanbältet" runt midjan och gå ut och gå en "rask" promenad......så rask den kan bli när varje steg blir hälften så långt som det vanligtvis är och det känns som överkroppen skall trilla av underkroppen och hamna på gruset brevid......INTE KUL! Men skam den som ger sig!. Tur att barnen är hemma och kan hjälpa mig på med strumporna!!!.

Har läst och hört att "Spikmattan" skall vara bra mot både det ena och det andra. Har också provat den en gång men då mådde jag super i ryggen och tyckte att det inte var nått speciellt även om jag då låg på den tom. utan t-shirt!!!!

Läser vidare om den på nätet och mycket riktigt så rekommenderas den för ryggskott. Sagt och gjort.

Mannen är såååå himla gullig och inhandlar en sådan till mig .............och fredag eftermiddag lägger jag mig som en fakir på golvet med ett renskinn under spikmattan. Även denna gång utan t-shirt......det känndes ju knappt förra gången =D.....Helve......e va jä......la ont det gjorde. 3 min så skall den första smärtan vara borta och det skall göra bara "sköntont"!!!! Inte nu! 5 min sen tar jag mig nästan inte upp, tur för mig att min mamma kom just då och kunde hjälpa mig upp från fanskapet!!!

Faktiskt så gav jag mig inte utan tog på en t-shirt sen gick det mycket bättre, oj, oj,oj. Nu snackar vi upplevelse. Det stämmer faktiskt, smärtan försvinner efter 3 minuter sen gör det bara "sköntont". Låg i 40 minuter och efter detta en kopp kaffe i solen. Jag trodde allvarligt att jag skulle kunna åka skidor idag på morgonen. Endorfiner kallas det.....på kvällen var de borta och smärtan kom tillbaka. Nu tog jag mattan med till sängen och jag slumrade nästan in på den.......!!!!!

FATTAR NI EFTER DETTA UTLÄGG!!!!!! REKOMMENDERAS STARKT!
Japp, så var det!
Idag har jag alltså städat lillstugan. Ryggen är inte bra på långa vägar men jag är rörlig och är ju faktiskt inte typen som bara vill ligga eller sitta still.....!
Har ju haft alla pelargoner inne i stugan i vinter och det inbjöd inte direkt till "tjej-mys" för dottern och hennes kompisar. Så efter några timmar (snabbt går det ju inte när man är justerad!!!) blev det faktiskt riktigt mysigt där inne. Fattas bara vattenkokaren, så kan hon bjuda på thé och kakor därinne........eller vad tycker ni?

Grodprinsens pelargon visade mot alla odds livstecken i lillstugan, fick ny jord och fick komma ut på trappen en stund i solen.

Okej, då var det kväll igen och dags för en ny liggning på spikmattan. Kommer säkert att springa runt i morgon.........eh.! =)

Ha en härlig söndag!

Tjingeling!

13 kommentarer:

Ullis/Leva på landet sa...

Så mysigt det ser ut i lillstugan. Har en jobbar kompis som lovordar spik mattan. Skulle man kanske prova. Hoppas verkligen att du blir ännu bättre efter nästa omgång.

Ha en fortsatt bra helg!
Kram Ullis

Sarah James Larsson sa...

Det blev jättefint i lillstugan. Det där med spikmattan hade jag inte alls förståttmig på innan - så bra att du förklarade hur det går till. Det låter fantatsikt men ser onekligen lite läskigt ut innan man vet vad det är fråga om. Ha en fortsätt skön helg - hoppas ryggen blir bättre. Kram, Sarah.

Birgitta sa...

Hej
Hoppas du har blivit bättre i ryggen. För det är ett elände när ryggen inte vill vara med. Vad mycket fint du har på din blogg- Jag kommer snart tillbaka till dej.
Kram Birgitta

alidas sommaräng sa...

Oj det där med ryggen verkade ju inte speciellt kul! Ha aldrig haft ryggskott , men jag har också hört att spikmattan ska vara bra.Lillstugan blev ju riktigt fin.
Hoppas du piggnar till i ryggen, ha en god fortsatt helg.Själv ska jag baka till skytteavslutning. Kramar Laila

Anonym sa...

Ajaja jag lider med dig, åh visst är den bra...spikmattan?! Jag har ont i min länd/rygg/axlar och brukar ligga på den lite nu och då, så skönt!

Vad fin och mysigt dte blev i lillstugan nu vill väl tjejerna bara vara där hela tiden.

Ha en fin Söndag
Kram Pernilla

Zaga sa...

Va spännande att höra om spikmattan och va bra att den hjälper!!
Jag har aldrig provat spikmatta, men min väninna använder den flitigt och tycker att den är bra, hon har liksom runda formationer i den, jag tror det finns olika??!! Vilken har du??
Visst känns det skönt när man städat lill-stugan då har liksom våren infunnit sig. Vår lill-stuga har under vintern blivit ett förråd. :-(
Nej, nu måste jag skynda mig ska på lydnadsträning med hundarna. ;-)
Hoppas att du snart är fri från ditt ryggskott och ha en fortsatt skön söndag!
Kram

Kamomilla sa...

Oj, jag skulle inte våga! Fast folk rekommenderar den ju så varmt...Hoppas ditt ryggskott ger sig fort!

essemia sa...

Vilken gullig lillstuga. Förstår om tjejerna vill vara därinne.
Hoppas det släpper i ryggen på dig snart. Ingen höjdare att ha ont i ryggen.
Ha en bra vecka.
Kram Elzie

Malmkakan sa...

Va jobbigt med ryggskott, men det verkar ju som den där spikmattan gjort susen...
Kanske ska inhandla en...stel i ryggen är man ju typ hela tiden. Har dock aldrig haft ryggskott.

Va mysigt ni fått i lillstugan!

Kram, Cecilia

Lisbeth sa...

Oj, sköt om dig och ta det lilla lugna...
Vi är ju i den åldern då man har rätt att ha liiite krämpor. I en minut eller så!
Tänk att du skulle bli fakir!

Ha det gott i vårsolen och vad fint du har gjort det i stugan.

Lisbeth

Anna-Karin sa...

Hoppas att din rygg känns bättre nu! Så jätteoturligt med ryggskott precis nu när det är så fint vårväder och 1000 saker som man skulle vilja göra.
Men du lyckades ju jättebra med lillstugan ändå, vad mysigt det blev!
Kram från Anna-Karin

Annika sa...

Ojojoj ryggen är inte att leka med.... men en sån matta vet jag inte om jag skulle våga testa..... Ser så mysigt ut i lillstugan.... här vill dottern städa ur lekstugan.. de sover där på sommaren men jag t ycker det liiiite för kallt nattetid än....:) Ha en skön helg... Kram Annika

Designe sa...

Usch, stackare! Hoppas du är bättre i ryggen nu! Vilken söt lillstuga! :)