fredag 21 augusti 2009

Underbart är kort......, alldeles för kort del 4

Så har vi då kommit till slutet av denna lilla serie "Underbart är kort....."

Som ni kanske märker så har vår semester ö Gotland fått en alldeles speciell plats i våra hjärtan då större delen av de senaste inläggen (detta inkluderat) handlat om vår vecka där. Varför???

Kanske kan det vara för att vi kom en vecka när väldigt många andra redan slutat sin semester och åkt hem. Livet på ön hade kanske börjat gå tillbaka till " icke-semestertider-livet". Kanske för att vi hade turen att få en stuga som inte låg 3 m från närmaste granne, kanske för att vi hade sån otrolig tur med vädret (inte ett moln på hela veckan). Kanske det helt enkelt var för att ön med dess lokalbefolkning verkligen är så trevliga som vi hört talas om och våra förväntningar helt infriades under denna vecka. Helt klart är iallafall att vi kommer att komma tillbaka, det var sååååå mycket som vi inte hann med att upptäcka och besöka.

Även om vi har mycket kvar så hann vi ändå med några riktigt fina pärlor som jag tänkte fortsätta visa här och nu.......Vi var ju som bekannt på Fårö en dag och efter raukar, havsvyer med stenstränder så tänkte vi oss till Sudersand för att bada men hade stort behov av att fylla upp magen så att vi orkade med havsbadet. Vi åkte runt norra delen av Fårö och plötsligt ligger denna lilla pärla framför oss Sylvis_döttrar. Vi svänger in och efter noga studerat allt de hade att bjuda på så hade vi alla fyllt våra tallrikar och senare även våra magar. Väl värt ett besök.

Efter vårt havsbad där vi garanterat gjorde av med allt vi laddade upp med så hittade vi till en annan liten pärla som också hade väldigt mycket gott att bjuda på.......Rute_Stenugnsbageri Jisses, va mycket gott de hade att bjuda på och visst köpte vi bröd med oss hem till stugan för en super mysig frukost nästa dag.

Efter ny-fyllda magar begav vi oss åter mot vår stuga på södra delen av ön men vi hann ändå med en liten tur till det nya och omtalade "Furillen"......bara för att se hur det såg ut och det var "häftigt". Måste bara vara på Gotland och i fjällvärlden som man kan göra sånna grjor. Totalt ute i ensamheten med havet, kargt, kalksten och kalkgrusberg runt omkring....... men så stilrent och snyggt. Nu var vi inte in någonstans för att se interiören men exteriören räckte för att förstå att detta var ett "exklusivt" boende. =) Nu kan jag ju berätta för er som inte hört talas om detta "Furillen" att hotellrummen låg inte i detta höga "spökhus" som ni ser här ovan utan i nybyggda längor som fanns bredvid. Här kommer några bilder som jag lånat från deras hemsida Furillen.nu stilrent och syggt eller hur? Tips! Gå in på hemsidan och klicka in dig under rubriken "press" så får du se otroligt vackra bilder från stället. Hm, tja vad säger man......visst hade jag kunnat tänkt mig att med mannen , några bra böcker och fint väder tillbringa några dygn här =).

Tro´t eller ej men nu har jag inget mer att visa från vår vecka på Gotland.

Vardagen har börjat och om ni kommer ihåg det så skrev jag i ett tidigare ilägg att min semester blev för mig ännu lite mer speciell denna sommar. Varför? Jo det är nämligen så att jag efter 14 år på Vasaloppets Hus nu till semestern slutade mitt arbete där och med detta tar jag ett nytt kliv i livet till ett arbete där jag iof också jobbar med och för människor men på ett helt annat vis än tidigare. I måndags började jag på OrsaGrönklitt där jag kommer att sälja, handlägga, offerera och ta hand om Grupp och Konferrensresor. (Bilden lånad från deras hemsida)

Gå gärna in på , http://www.orsagronklitt.se/, för att se och läsa om vad anläggningen har att erbjuda, så är det bara att kontakta mig när du skall ordna konferrensen för din arbetsplats. Lovar att jag skall sätta ihop något riktigt bra till dig.

Ha nu en riktigt härlig sensommar helg och njut av solen om du får se den!

Tjingeling!

7 kommentarer:

Designe sa...

Så härliga bilder från din "serie" av Underbart är kort! Verkligen somrigt! ...och furillen såg ju jättehäftigt ut! Ha en riktigt skön helg! Kram :)

Eddan sa...

Gotland är verkligen helt speciellt och rätt så "osvenskt" också på ngt sätt. Har inte varit där på massor av år men vi pratar om att ta en tur dit varje sommar. Har släkt i Visby så det är ju lite skämmigt att man inte tar sig iväg. Blev iaf ännu mer sugen på en Gotlandstur nu efter din fina reseskildring.

Grattis till nya jobbet, kul att pröva något nytt! Vi var i dina trakter förra lördagen, på hemvägen från Värmland. Svängde förbi för att kolla om Tomteland var öppet men då det bara var en timme kvar till stängningsdags så hoppade vi över det (ungarna sov i bilen så de vet inte vad de missade ;-)).

Må så gott och trevlig helg!

Kram från Anette

Ullis/Leva på landet sa...

Gotland är ju så underbart. Tänk att vi var där nästan samtidigt. Vi njöt verkligen av vår vistelse där, och njuter jag åt dina bilder. de får mig att längta tillbaka.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Kamomilla sa...

Alltså aj suck, jag undrar om det syns ett grönt ljus där hos er nu? Gubben blev nämligen grön av avund för ert besök på Rute... (om du läst mitt senaste inlägg så vet du varför)... Ojojoj. Kan nästan känna stämningen och doften hit...

Anonym sa...

Så härlig semester ni haft på solen och vindarnas ö. Gotland är näst bästa ön... efter Kreta!

Lycka till med ditt spännande nya jobb.

Kram Eva-Mari

Huset vid ån sa...

Visst är det underbart på gotland...Såå vackert! Hoppas att du hade det bra på Matmässan i stockholm! Såg Carl-Jan uttalade sig om den fina maten som var...Må så gott! Kram Therese

Annika sa...

Åh min ö..... har semestrat nåra gånger både till bils o till cykel.... längtar tebaks.... får nog ta o planera in nåt nästa sommar eller nästa därpå.... vi bilade runt helaön när vi var där sist o såg massor av fint.... dina bilder gör mig avis...:) kikar du in hos mig så får du dig en historia på mål till livs.... vricka bara inte tungan...:) Kram Annika