tisdag 18 augusti 2009

Underbart är kort...alldeles för kort, del 3

........Så kom vi då äntligen till Gotland. Strålande sol, inte ett moln på himlen.


Vi pekade våra näsor söderut på ön och landade i en liten by vid namn Drakarve där vi hyrde hus 1 km från havsbadet Nisseviken.
Ja, detta var nu inte vårt hus men väl en fin ruin som jag och dottern stötte på när vi en morgon tog en cykeltur.Inte heller dessa...........................men det är helt fantasktiskt vilka fina stenhus det finns där.

Många vackra platser och med fantastiska formationer, natruligtvis Hoburgsgubben (som jag tyckte att de förstört med att måla hans näsa gul), Holmhällar med sina vackra raukar.........

Vackra väderkvarnar och små bulhus........
Naturligtvis besökte vi även Fårö med alla dess vackra stränder och stenar.......
Vilken underbar ö och visst gjorde vädret sitt då  hela familjen badade på Sudersand tills vi såg ut som russin alla fyra i meterhöga vågor som rullade in och sköljde över oss.

Naturligtvis besökte vi ävenVisby och under vår vecka på ön så pågick Medeltidsveckan så vi bävade för att staden skulle vara fylld med medeltidsmänniskor och turister. 

Ack så fel vi hade. Mycket lungt på gator, ingen trängsel, vi kunde se allt vi ville både medeltidare, mur och torn, affärer och caféer samt naturligtvis alla otroligt vackra rosor. Här kommer några underbara bilder från staden.......och naturligtvis, när vi hade både fikat, ätit lunch och tagit en Visbyglass så hittar jag detta lilla gulliga ställe.......

men, men....... då har vi det kvar till nästa gång vi kommer till Visby på besök......vet inte när, vet inte hur men tillbaka kommer vi.

Japp, det var allt för denna gång. Sista delen av " Underbart är kort........" kommer faktiskt redan på fredag.

Har så mycket jag vill göra inlägg om så nu kommer flera inlägg samma vecka så tills dess...........

Tjingeling!

1 kommentar:

Maries Pysselblogg sa...

Underbara Gotlandsfoton!