onsdag 17 december 2008

En jättemysig liten butik!

Hej Hopp i lingonskogen........

idag tänker jag inte visa några som helst väderbilder då Guman Tö har hälsat på och tydligen tänker stanna nån dag till. Riktigt ursligt SKITTRÅKIGT! Allt det vackra är borta, ja, kanske inte all snö som tur är men allt det vackra i träden.......men det kommer igen.

I dag skall jag visa vart jag och min mor styrde kosan efter skogsutflykten i lördags.
Vi åkte till en jättemysig ny liten butik som ligger i Öna, en by utanför Mora (2km? tror jag.)

Vindsverkstan heter den och ägs av Anna Bogg Kröjtz och hennes syster Annica som båda är mycket duktiga hantverkare och konstnärer. Så himla mysig och hemtrevlig butik med massor av julklappsidéer om man tycker om hantverk i form av trådslöjd, kransar, keramik, tvåändsstickat, vävda mattor, målade tavlor, blomster arrangemang.......listan kan göras mycket längre och allt är inte tillverkat av dem utan även andra hantverkare har lämnat dit sina alster.
Väl värt ett besök innan jul. Hon har öppet kommande lördag 20/12, 11-16. Skyltat från Öna bygdegård och till Öna kommer man om man kör Riksv. 70 mot Älvdalen ur Mora Centrum, över Badstubacksbron och svänger vänster i rondellen efter bron sen bara rakt fram tills man ser skyltar märkta med Vindsverkstan. Här kommer lite bilder som säkert talar mer än 1000 ord. Vid kassan.......med min julklapp som jag hittade där till dottern.
Röda hörnan med underbara äppeltavlan modell större än den jag har hemma hos mig, se längre ner......


Den blåa hörnan med en helt super vackra blåbärstavlan som tyvärr redan var såld......attans!Min äppeltavla som vi bara älskar, som skulle hängas här tills vardagsrummet blev klart......den kommer aldrig från denna vägg, den har bott in sig här på den gamla timmerväggen.


Japp, som ni ser själva så är det värt ett besök. Ha så trevligt!


Vill bara visa vilken härlig bild som mötte mig när jag kom hem efter mörkrets inbrott ( som ju är redan vid 15 tiden vissa dagar......)


Spark parkering, härlig syn tyckte jag!

Nästa gång kommer äntligen tävlingen som utlovades när jag passerade 15000 besök.....nu har jag passerat 17000 och desto större anledning till tävling. Den blir av det lite annorlunda slaget....titta in igen så sår du se!

Tjingeling!

5 kommentarer:

alidas sommaräng sa...

Jättetack själv för att du läser min blogg!Jodå jul infinner sig här också så småning om. Men själv har jag det "glamorösa" jobbet som florist :-) så jag jobbar till den 23/12 kl 19,00. (Det känns inte spec.kul just nu.) Från det ena till det andra butiken verkar ju jättemysig-dit ska jag ta mig en tur framöver.Ha det gott så länge. Kramar Laila

Designe sa...

Vilken supermysig butik! Gillar ALLT där! Jag hade gärna varit där! Här är det pissväder oxå!..det har töat sen i måndags! Dötrist...solen skiner nu men...jag vill ha kallt!..jobbar ända in till 23/12 men är ledig 29-30/12 och jobbar igen 2/1.
Ha det gott! Kram :)

Essemia sa...

Det verkar ju vara ett jättefint ställe. Synd att det ligger så långt bort bara *s*. Den där tavlan var härlig.
Och snö har ni ju kvar, här är det bara högarna som är ihopskottade som ligger kvar, annars har allt det vackra försvunnit. Så typiskt. Hoppas du har en bra kväll.
Kram Elzie

Kamomilla sa...

Mysigt! Såå mycket snö dessutom...

MiA sa...

Gokväll!
Attans otur att det är så långt bort. Den där butiken hade jag gärna kikat in i och handlat lite julklappar :)

Ha en skön kväll!
MiA