söndag 14 december 2008

Luciamys på 3:e advent

Jihhhhhhhaaaaaaaa!

Jag har fått en julklapp, jag har fått en julklapp!

Tänk er att ni som hastigast bara skall gå in på bloggen för att se om du fått några roliga, goa, rara, snälla komentarer på ditt inlägg och då ser du plötsligt att du fått en "grattiskommentar". Detta hände mig i förra veckan..... första komentaren på inlägget var från Magdalenashem där hon berättar att det är jag som har vunnit den fina kransen som var 1:a priset i hennes tävling..........Yes, Yes, Yes...... Jag bland 117 lotter. Jösses va glad jag blev!

Visst var den fin......Vet presis var den skall hänga när den kommer "hem", har ett perfekt ställe för den. Skojjsigt värre!


Sankta Lucia, ljusklara hägring, sprid i vår vinternatt, glans av din fägring...........Nu är ju inte detta den Lucia som jag såg eftersom bilden lånades från cyberrymnden men.......Sååååå himla fint det är med denna högtid. Klump i halsen får jag så fort jag ser dem komma skridande och ändå har man själv varit med så många gånger (för välllllldigt många år sen) och vet med vilken nervositet man tog ton, vissa år fått stearin i håret och andra år fått stearin på handen av att fusklappen blivit utnött runt ljuset........Men, men den tiden hör dottern till nu och tiden för klump i halsen, stramhet i munnen och blanka ögon hör mig till. Ljuvligt vackert är det ialla fall och så jättemysigt att vi fick en lucia med massor av snö och stämming även utomhus.

Snön har naturligtvis familjen "Målargården" nyttjat till fullo denna helg.

Vi behövde leta efter en gran som skall hämtas nästa helg så mannen i familjen packade i lite lunch och vi andra packade i oss själva och en hund, så drog vi iväg upp på "skiftet" där vi trivs så bra och även "lagligt" kan märka upp en gran som vi kan ta hem. Vi lånade ett älgpass som lägerplats där vi gjorde upp eld (fast vi hade egen ved med oss kanske jag bör tillägga!) och gick sen för att leta gran. Här kommer ytterligare en bildkavalkad på hur vacker vintern kan vara.......

Genom snötunneln bort till solljuset......Kung Bores land!Ojämt underlag gjorde att det blev många "vurpor"!!!Gnistrande diamanter i skogen.......överallt!- Mamma, blir den granen fiiiiiiiiin!-Nej, men den blir bra!...........Uppmärkt gran!Base Camp!Slutligen lunch som bara av lukten säkert drog till sig en och annan smygande gäst inne bland träden.....men det var vi som åt upp den och den smakade SMASKENS!

Senare i veckan skall ni få se vart jag och min mor styrde kosan efter skogslunchen i lördags......till ett riktigt mysigt ställe kan jag avslöja.......en ny liten gårdsbutik med mycket fint att titta på och även köpa om andan faller på. Tills vi ses igen!

Mot fjärde advent rusar vi på i lagom takt! Kram till er alla!

Tjingeling!

6 kommentarer:

Lime sa...

Grattis till den fina vinsten! Ska bli jättekul att se den på plats.

Ser att ni haft en helmysig dag ute i det fria. Visst hade vi en fantastiskt fin och solig lördag.

Vi hade också ett luciatåg på jobbet i fredags. En sångklass från en av ortens skolor kom och sjöng för oss. Så fint, så fint!

Ha en skön vecka!

Kamomilla sa...

Grattis till vinsten! Fina bilder och såå mycket snö!! Här är det svart jul som gäller... :(

Annika sa...

Vad mysigt ni haft det där i skogen....o lucia lockar väl alltid fram en tår hos stolta mödrar... Kram Annika
ps.. grattis till den fina vinsten....

alidas sommaräng sa...

Grattis till vinsten!! Men va´mysigt ni har haft det i skogen-det där är väl livet! Ha det riktigt gott! Kramar Laila

Mitt Egnahem sa...

Härliga bilder o härlig julklapp.I Värmland har all snö töat bort! GOD JUL MVH Mitt Egnahem

Lilla huset på prärien sa...

Hej! Vilka underbara vinterbilder du visar! Åh så sugen jag blir på att få vara med och käka där vid lägerelden... så himla mysigt :)

Grattis till din fina vinst!

/Jenny