fredag 26 december 2008

Tävling!

Nu mina vänner där ute i rymden. Nu är det dags för tävling!

Skulle ju ha en när jag passerade 15 000 besök......nu har jag passerat 18 000, fattar ni....min blogg - över 18 000 besök, helt sjukt kul och hedrande att så många vill hälsa på hos mig. Det är även snart på dagen 1 år sedan mitt första inlägg (28 dec -07) på min då nystartade blogg. Helt otroligt vad mycket jag lärt mig under detta året och vilka härliga bloggvänner jag fått.
Snacka om att det är dagens höjdpunkt när jag får gå in och kolla kommentarerna på mitt senaste inlägg. Alla goa bloggare som lämnar så fina ord.....då blir jag varm i hjärtat!

Denna tävling blir alltså både en "18000-besök - och 1 års jubileumstävling". Nu vet jag att julen har passerat men det kommer nog "ruskigt" snabbt en ny och då kanske mitt pynt passar att ta fram, några av vinsterna kan nog passa under resten av året också. Det här kan du vinna!

2 zinkljusstakar från Madame Ztoltz med ljus, 2 små plåthängen "Merry Christmas", 1 tyghjärta - "God Jul "( allt från House_of_Olivia )+ några äkta gamla notblad som köptes på auktion i somras. Jag kör allt på ett "bräde". Här vinner man allt eller inget....... Hoppas du vill vara med!
Så här går det till:
Innan jul bakade vi (jag, mannen, sonen och dottern) varsitt pepparkaks hus. Helt egen design!

Hemlighetsmakeriet var stort för att inte avslöja vad man skulle baka och bygga. Bakningen gick perfekt och koncentrationen var stor, tystnaden var total vid dekoration i Målargårdens kök.
Detta blir en tävling både för er och för oss inom familjen.
Vi vill nämligen att du röstar på det huset du tyckte var roligast, snyggast, vackrast eller mest passande som pepparkakshus. En röst på det hus du gillar bäst!
Vi har högst upp till vänster - Dotterns Funkis-hus, till höger mitt Gamlastan-hus, längst ner till vänster - Sonens Husvagn med parabol samt sist men inte minst - Mannens Dalahärbre.

Vill du inte visa din röst/ eller inte har en bloggadress så går det lika bra att rösta via e-mail. Adressen finns på höger sida i bloggen.

Huset som sen får flest röster vinner i vår familj och däribland finns då vinnaren som vinner ovanstående pris. Länkar du till inlägget får du en extra röst men glöm då inte att skriva detta i din kommentar.

Vi skriver lottsedlar på alla som röstat och gör en dragning som sen meddelas på bloggen och till dig som vunnit.

Tävlingen pågår resten av det här året.....tom. 31 december kl. 00.00!

Lycka till där ute i bloggrymden!

44 kommentarer:

Bergagårdens Lina sa...

WOW vilka snygga pepparkakshus ni gjort! Inte lätt att rösta på bara en vinnare...

Men men jag tror att min röst ändå går till gamla stan huset! Jag gillar ju gamla hus!

(Men husvagnen måste få ett hedersomnämnande för uppfinningsrikedom... och dalahärbret var ju super fint, och funkishuset också....)

alidas sommaräng sa...

Oj vad kul att du nått så många besökare! O lätt är det inte att rösta på de alla superfina pepparkaks
husen.Borde ju rösta på funkishuset eftersom det hus jag bor i var ombyggt till funkis när vi flyttade hit men min röst lägger jag på härbret. Ha det gott ! Kramar Laila

Kamomilla sa...

Hej! Klart man vill va´ me´! Jag har länkat till din blogg hos mig, med bild och allt! Röstar på papparkakshuset i Gamla Stans modell! Vackert!

Grattis till alla besök, din blogg är spännande att följa med!

vegasven sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
vegasven sa...

Hej,
måste få vara med i tävlingen! Jag lägger klart min röst på din sons husvagn. Särskilt med tanke på den fina parabolen på taket :-)
/astrid
PS Det var jag som plockade bort min kommentar innan. Har just varit ute i minusgrader och fingrarna är för stela för att stava rätt...

♥ Pia... sa...

Hejsan..det var minsann inte lätt att välja ...hm...tar nog det gamla huset jag med..nää tar härbret.....svårt ..alla var såå fina..grattis förresten till så många besökare..firar oxå bloggfödelsedag i morn:)..fast 2 år ...länkat har jag gjort oxå..kram ..PIA

Eddan sa...

Kul tävling! Jag vill förstås också vara med.
Jag röstar på häbret (det ligger nog mig närmast om hjärtat).

Länkar i min blogg gör jag också!

Tack för hälsningen inne hos mig, kul att du gillar mina hemtrakter. Familjen Ernst hälsade på känner jag men jag har inte varit in i deras hus på många år så det var kul att få se det igen.

MVH Anette

Allis sa...

Vilka härliga pepparkakshus, husvagnen går inte av för hackor och inte härbret heller.........

Gamla stan huset är sååååååå fint och funkishuset gillar jag skarpt.

Det är såååååå svårt men jag tror att husvagnen blir min avgörande röst eftersom jag aldrig tidigare sett en pepparkashusvagn!!

God fortsättning!
Kram Eva-Lis

Allis sa...

Oj, glömde att skriva att jag länkat till din sida!!

Anonym sa...

Hej Eva-Mari,
glömde påpeka att jag länkat till dig på min blogg. Och nu kanske länken till min blogg också funkar bättre i inlägget.

/astrid
PS. Jag röstar fortfarande på husvagnen!

Malin sa...

Hej!
Hittade precis hit via "Vardagsrummet". Måste säga att det var en otroligt kreativ familj ni hade, jag är helt mållös äver er uppfinningsrikedom också =)
Dotterns funkishus är nog mest passande som pepparkakshus, sonens husvagn är absolut roligast och mest "oväntat", mannens härbre är väldigt verklighetstroget, men det jag röstar på som jag tycker är vackrast är ditt gamlastan hus, det ligger nog min smak närmast!
Jag länkar från min blogg hit också och önskar er ett riktigt gott nytt år!
Kram Malin

Designe sa...

Så fin header du lagt in! Jättefina pepparkakshus ni gjort, otroligt!.. Jag ska såklart rösta och jag röstar på gamla stan huset!

Så härliga bilder i inlägget nedan oxå med häst och släde m.m.. Min önskan är att nån gång få åka häst och släde..det är ju såå gammeldags! God fortsättning! Kram :)

♥ Pia... sa...

Hej.-..såg alla dina tänkvärda ord..dä ä min kusin dä som skriver så

haha..ja ho prater precis så som ho skriver..vääldigt brett om en säger som så:)..vi bor med 2,5 mil ifrån varann..jag bor så att säga i staan..där prater vi itte like brett..men näästan....kul..ska läse mer va förrnöe tänkvärde ord ho skriver om..kram..PIA

Annika sa...

Skrev ett inlägg men det försvann.... snopet.... jag röstar på........ husvagnen.... det var svårt för ni är ju kanonduktiga på att bygga allesamman..... vilka hus.... hoppas julen har varit bra o att ni får ett Gott Nytt År där uppe i målargården..... Kram från Värmland... Annika

Annika sa...

Slängde in en länk hos mig....:) Kram Annika

Anonym sa...

gamla huset i stan !!

Kramar ´@nette

Ullis/Leva på landet sa...

Oj så svårt det var att rösta. Gillar ju alla fyra väldigt mycket. De är så fina allihop.Får nog bli husvagnen för ett sådant pepparkaksbygg har jag aldrig sett.
Länkar också.

Ha det bra!
Kram Ullis

Anonym sa...

Ciao e Buon Natale,
mi chiamo Marta e passeggiavo nel web ed ho visto il tuo blog è semplicemente meraviglioso!!!
Paesaggi splendidi, complimenti per la tua casa e complimenti per i dolci che avete realizzato sono tutti bellissimi!
Io vorrei lasciare il mio voto personale per..."Mannes Dalaharbre"

Baci Marta

Anonym sa...

Hoppas på en mysig fortsättning på helgerna. Jag röstar på Husvagnen...den var jättefin. Vi är husbilsmänniskor så våra kompisar har byggt en pepparkakshusbil som också var rolig. GRATTIS till alla besökare och en mycket fin blogg.
Kram Carolina.

Anonym sa...

Åh vad jobbigt att rösta på en av dessa pepparkakshus. Dem är ju helsöta allihopa. Men jag gillar nog mest Gamla stan huset :)
Grattis till alla dina besökare också, inspirerande att fortsätta blogga när man uppnått så många besökare! Självklart vill jag vara med i din tävling. Ska länka! ;)

Kramar Benita

Lisbeth sa...

Hej och god fortsättning!
Kul att saffransbullarna blev uppskattade!
Jag röstar på husvagnen! Så fin! Hur gammal är sonen?

Må gott och sköt om dig! Njut av siljanjul!
Lisbeth

Malmkakan sa...

Mannen i husets ex, alltså härbret får helt klart min röst.

Men måste dock tillägga att jag är väldigt imponerad av samtliga hus...

Länkar till tävlingen från min blogg!

God fortsättning på helgerna!

Kram, Cecilia

Pyssel och Trams sa...

Oj vilka fina pepparkakshus!!
Eftersom jag är dalkulla så måste jag nog lägga min röst på härbret!=)
Jag länkar på min blogg!
Mvh Anna

Sofie sa...

Oj oj, alla borde få varsin röst! Vad duktiga ni varit! Men jag tror ändå att jag lägger min röst på husvagnen, har aldrig sett en sån i pepparkaksformat förut!
Länkar självklart!

Anonym sa...

HEJ! Halkade in här och whao vilken mysig sida!
Måste ju också lägga in en röst och oj vad svårt det var att välja alla är ju fina!! MEN rösten föll ändå på sonens husvagn! DEN gillade jag, campare som jag blivit! :-)
Go´fortsättning

Ullis/Leva på landet sa...

Ja det ska bli spännande att se hur det går i er tävling. Kul att du kommer att titta in igen. Roligtatt hitta ännu en dalabloggare tycker jag.

Kram Ullis

Britt sa...

hej!
jag vill gärna vara med och rösta men det var svårt för de är ju jättefina allihop.
MEN! min röst går till "dalahuset"

Jag länkar från min sida.

Britt

Penseldraget sa...

hej
va kul att du hittade till mig...då fick ju jag kika runt hos dig =) vilken mysig blogg och härliga bilder... självklart är jag med på din tävling....jag röstar på de gamla huset...länkar så klart
gott nytt år
kram pia

strömmas sida sa...

Hej

Vad händigt duktiga ni är som gjorde så fina pepparkakshus.

Min röst lägger jag på..
Gamlastan-hus...
eftersom jag gillar så mycket att strosa runt i Gamla Stan...Länkar till din sida också.

Gott Nytt År

Ingrid i Östersund

Livingroom sa...

Jag röstar på mannens Dalahärbre. Länkar till min blogg. Jag har inte vairt på din blogg tidigare- men den är fin. Skall fortsätta att kolla.
Ha det så bra,
Lotta

paula sa...

hej
vilken mysig blogg
klart man vill vara med i tävlingen
mvh
paula.bratt@telia.com

Mormors Veranda sa...

Jisses vilka fina pepparkakshus ni gjort. Jag gillar ju gamla hus, men jag måste bara rösta på husvagnen. Den är hur häftig som helst. Gott Nytt År på er!
Kraam Pling

prinsesselinn sa...

å for noen fine pepperkakehus,
Min stemme går helt uforbeholdent til din sønns husvogn:-). jeg vil veldig gjerne vinne,
om jeg kan være med selv om jeg er norsk ??
lenker til konkurransen din på bloggen min jeg :-)
ha en vidunderlig nyttårsfeiring.
klem fra Bergen.

Elzie sa...

Jisses vilka hus ni gjort. Skickar ett mail till dig med min röst. Länkar till din sida också.

Tittade i inlägget nedan och så härligt det såg ut med en tur med häst i snön. Har jag aldrig upplevt så det vore något det.

Sen vill jag önska er alla ett gott nytt år. Ha det så bra.
Kram Elzie

herzlichkreativ sa...

Hi Eva-Mari

thanks for your visit in my blog.
Your pictures are all so wonderful and special.
Unfortunately I'dont understand the svedish language..

I wish you a happy new year.

Best wishes from Switzerland to Scandinavia
Rina

Vår lille hage sa...

Hej ! Jeg stemmer på sonens husvagen med parabol, kjempefin ! Jeg har blogg, lenker deg ! Klem

Tulip sa...

Så flott!!! utrolig!
Jeg stemmer på mannens stabbur (eller dalahärbret som dere sier i Sverige..:)

Koselig pepperkakeby i hjemmet!

Godt nytt år!

herzlichkreativ sa...

Hi Eva-Mari
Thanks for the information :-)
The decision is so very difficult.
But my children help me.
We vote for the daughter's house.

All the best

Rina

Vit Gladiolus sa...

Ha ha jag vill med ha goa jobberbjudanden med "fet" lön....hi hi

Jag önskar dig åxå ett riktigt gott nytt år!!!
Kramar på dig

Designe sa...

Hej! Kikar in och önskar ett Riktigt Gott Nytt År! Hoppas ni får en trevlig dag och kväll! Ska bli spännande att se hur det går i tävlingen! Kram :)

Ullis/Leva på landet sa...

Vill önska dig ett
♥ GOTT NYTT ÅR ♥
Kram Ullis

Anonym sa...

Grattis till besöksantalet! Som nybliven bloggare surfar jag runt och hittade din sida.

Alla husen är superfina men jag lägger min röst på "Mannens härbre".

Gott Nytt År!

paula sa...

Hej glömde rösta .... oj vad svårt
men jag lägger min röst på husvagnen den är ju kanonfin
mvh paula.bratt@telia.com

HEMMA HOS LINNÈA sa...

Hallo
Vad kul med tävling...
Jag röstar nog på husvagnen....
GOTT NYTT ÅR
Kram Liselotte