fredag 5 december 2008

Vintertema med stämmning!


Vad gör en stackars mamma som på sin lediga dag skall göra sig en kopp gott julthé och ta sig en lussebulle vid brasans sken innan dagen skall riktigt börja.........


Jo hon konstaterar att det enda som finns kvar av den omgången lussebullar hon bakade för en vecka sedan är några små gula smulor i en tom påse i brödburken samt att "gula" bullpåsar lyser med sin frånvaro i frysen. Jahapp! Det blidde en ostmacka i stället och framtagande av ingredienser till en ny sats.


Fast.....egentligen spelar det inte så stor roll då jag tycker att det är jättemysigt att barnen kan äta lussebullar och mjölk/varmchoklad som mellanmål efter skolan. Det är faktiskt bara december en gång/år!!!!!!


Fast å andra sidan så försvinner inte en eller två bullar med en tonåring i huset, det försvinner en hel påse + 1,5 liter mjölk åt gången!!!!! Men, men jag är väl inte den enda tonårsföräldern som har det så.....that´s life! Sån tur att man kan baka själv.


Nå ja, tänkte nu faktiskt ge alla er bloggvänner som bor i den södra delen av vårt avlånga land, som ännu inte har någon snö att titta på, lite stämningsbilder/snöbilder från Målargården och Dalarna! Håll till godo!Gasthof Målargården ser lite kyligt ut just här men mat finns att hämta för de små i allafall.


Innan jag avslutar för idag vill jag bara önska er alla en riktigt mysig 2a advent med ännu mera glögg och lussekatter. Själv skall jag och min dotter, min mamma och min brorsdotter tillbringa lördagen i en keramikverkstad där vi skall prova på att dreja och arbeta i lera. Skall bli sjukt kul, får se vad det blir för mästerverk när det hela är klart. Tjingeling!


9 kommentarer:

Dalatorpet sa...

Lycka till inne hos mig :-)

Vit Gladiolus sa...

Wooow så himla fint ni bor!!! Ja lussebullarna tar fort slut...;)
Kram

Lisbeth sa...

Trevlig helg!
Och du bor verkligen sååå fint!
Tack för lyckönskningarna!
Lisbeth

Annika sa...

O vad snygga bilder..... o bullbak blir det med tonåringar i huset... här frossar 16-åringen i pepparkakor.... han klämmer nog en burk om dagen känns det som.... kan inte förstå att magen pallar... gott är kommentaren.... vad kul att få greja med lera.... bilder av alstren kommer väl...Kram o trevlig helg...Annika

Anonym sa...

Hahaha, så är det med ungdomar i huset. Kommer ihåg hur ´jag själv gick och "stal" mammas alla kanelbullar och åt dem frysta. Ha en skön kväll!

Kamomilla sa...

Oj så mysigt ni har det..
Jo du, tonåringar äter kylskåp med skal och allt! (det vet vi alltför väl) ;)

Viveka Gulda sa...

Jodu, precis det där med tomma påsar känner jag igen, man kan ju tycka att de kunde slänga påsen åtminstone.
Tack för snötitten... Vi har fått sö en gång i år, och det blir nog inte mer. Fast just i skrivande stund är det faktiskt minusgrader. Hua, måste skrapa bilen i morgon bitti:(

Familjen Eriksson sa...

Hej,
Vad kul att hitta en ny mysig dala-blogg. Jag var inne hos Viveka på Humlebacken och hittade sedan hit. Vilka otroligt fina foder ni gjort. Det gör sådan skillnad när man lägger lite tid på sådant.

Hälsningar
Maria på Adrians backe

Designe sa...

Åh vilka mysiga vinterbilder du visar!..så fina ljus och va det ser gott ut med lussebullarna! Jag ska baka ikväll! :)

Ha en fin vecka!
kram :)